Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Στις ηλεκτρονικές κάβες στρέφεται η κατανάλωση οίνου, αυξητική τάση δείχνουν οι e-πωλήσεις των οινοποιείων

Οι ζυθοποιίες, τα αποστακτήρια και οι εφαρμογές delivery βλέπουν όλα τις ίδιες τάσεις και επενδύουν σε μεγάλο βαθμό. Τα οινοποιεία έχουν ένα ξεχωριστό πλεονέκτημα αυτή τη στιγμή και πρέπει να αδράξουν την ευκαιρία.

Το διαδικτυακό μερίδιο της αγοράς στις πωλήσεις αλκοόλ των 120 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ θα αυξηθεί από 5% σε 20% εντός  5 ετών. Η Uber σκοπεύει να αγοράσει τη Drizly έναντι 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Vivino συγκέντρωσε 155 εκατομμύρια δολάρια για να επιταχύνει την ανάπτυξη. Η Wine.com ανακοίνωσε ετήσια αύξηση εσόδων κατά 119%. Οινοπνευματώδη ποτά, μάρκες μπύρας μεταβαίνουν στο DTC , ενώ προσπαθούν επίσης να επεκτείνουν τον κατάλογο των διαθέσιμων πολιτειών. Οι διαδικτυακοί λιανοπωλητές οίνων ακολουθούν μια επιθετική στρατηγική για να επωφεληθούν από την πρόσφατη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Tennessee Wine και να αυξήσουν τη διαθεσιμότητα αποστολής απευθείας στον καταναλωτή (DTC).

Αυτά τα δεδομένα προσφέρουν κυρίως ελπίδα αλλά και φόβο στα οινοποιεία. Από τη μία πλευρά, οι καταναλωτές ανακαλύπτουν επιτέλους ότι είναι εύκολο να παραγγείλουν αλκοόλ στο διαδίκτυο και η ευκαιρία να κεφαλαιοποιήσουν αυτή την αλλαγή συμπεριφοράς είναι τεράστια. Από την άλλη πλευρά, δεν ήταν ποτέ πιο ανταγωνιστικός ο χώρος. Οι ζυθοποιίες, τα αποστακτήρια, οι λιανοπωλητές και οι εφαρμογές delivery βλέπουν όλα τις ίδιες τάσεις και επενδύουν σε μεγάλο βαθμό.

Τα οινοποιεία έχουν ένα ξεχωριστό πλεονέκτημα αυτή τη στιγμή και πρέπει να αδράξουν την ευκαιρία. Με 47 κράτη διαθέσιμα για αποστολές DTC, τα οινοποιεία μπορούν να φτάσουν το 97% του πληθυσμού των ΗΠΑ. Οι λιανοπωλητές, οι ζυθοποιίες και οι οινοπνευματοποιίες ακολουθούν την απαραίτητη νομοθεσία για να επεκτείνουν τη λίστα των διαθέσιμων πολιτειών DTC το 2021. Όμως, η πρόσβαση είναι επί του παρόντος εξαιρετικά περιορισμένη, με τους λιανοπωλητές να έχουν πρόσβαση σε 15 πολιτείες που αντιπροσωπεύουν το 29% του πληθυσμού των ΗΠΑ, οι ζυθοποιίες σε 11 πολιτείες που αντιπροσωπεύουν 18 % του πληθυσμού και τα αποστακτήρια σε 8 μόνο πολιτείες που αντιπροσωπεύουν το 12% του πληθυσμού των ΗΠΑ.

Τα περισσότερα οινοποιεία έχουν ήδη ξεκινήσει κάποια μορφή ψηφιακού μετασχηματισμού και είναι πλέον σε καλύτερη θέση για να επωφεληθούν από τις ευνοϊκές τάσεις της διαδικτυακής συμπεριφοράς.

Τώρα λοιπόν είναι η κατάλληλη στιγμή για να διπλασιάσετε τις ψηφιακές σας προσπάθειες. Για παράδειγμα, δείτε πόσο έχουν εκτοξευθεί οι online εγγραφές. Οι καιροί δεν θα μπορούσαν να είναι καλύτεροι για την επένδυση στην ομάδα σας και τη βελτίωση των διαδικτυακών λειτουργιών για να οδηγηθείτε στην επιτυχία το 2021.

 

Πηγή wineindustryadvisor.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μια πρωτοποριακή μελέτη από πανεπιστήμια της Καλιφόρνιας αποκαλύπτει πως ο εμποτισμός τυριών με κρασί μπορεί να μεταμορφώσει όχι μόνο τη γεύση τους αλλά και...

REPORTS

Το δελτίο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενημερώνει ότι το αμπέλι βρίσκεται στο στάδιο ωρίμανσης και συγκομιδής, κυρίως για τις πρώιμες επιτραπέζιες ποικιλίες....

REPORTS

Στην περιοχή Charente της νοτιοδυτικής Γαλλίας, ένας αμπελουργός πήρε τη δύσκολη απόφαση να ξεριζώσει μέρος του αμπελώνα του, προκειμένου να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες...

REPORTS

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα από ασθένειες ή τις καιρικές συνθήκες και με τον τρύγο να διεξάγεται την ενδεδειγμένη περίοδο «ρίχνει αυλαία», η εξαιρετική, όπως χαρακτηρίζεται,...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Η Μαλαγουζιά πρωταγωνιστεί στο νέο τεύχος του Wine Trails, που κυκλοφορεί στις 11 Οκτωβρίου στα περίπτερα. Μια ποικιλία που συνεχίζει να εμπνέει οινοποιούς και...

REPORTS

Μια ακόμη διεθνής διάκριση για τον Ενιαίο Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Σάμου, καθώς δύο από τα πιο εμβληματικά παλαιωμένα γλυκά κρασιά του, το Samos Anthemis 2019...

REPORTS

Οι φόβοι για την απαγόρευση της μέτριας κατανάλωσης κρασιού υποχωρούν: το προσχέδιο του ΠΟΥ, που παρουσιάστηκε στον ΟΗΕ παρουσιάζει ένα ψήφισμα για το αλκοόλ...

REPORTS

Η τεχνητή νοημοσύνη κάνει πλέον αισθητή την παρουσία της στους ιταλικούς αμπελώνες, παίζοντας κεντρικό ρόλο στον τρύγο του 2025 στις Tenute del Cerro.