Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Στην πρώτη πεντάδα των κορυφαίων κρασιών το Βινσάντο Σαντορίνης

Στην πρώτη πεντάδα της λίστας των κορυφαίων 100 κρασιών του κόσμου (ονομασίες και ποικιλίες) του τουριστικού οδηγού Taste Atlas φιγουράρει το Βινσάντο Σαντορίνης.

Συγκεκριμένα, το επιδόρπιο κρασί από την Σαντορίνη, που παρασκευάζεται από οινοποιήσιμα σταφύλια των γηγενών στο νησί ποικιλιών Ασύρτικο και Αηδάνι βρίσκεται στην τέταρτη θέση πίσω μόνο από το ιταλικό Barolo, το πορτογαλικό Vintage Port και το γαλλικό Chateauneuf-du-Pape.

Η ελληνική παρουσία στην λίστα, φυσικά, δεν τελειώνει με το Βινσάντο, αφού στην 28η θέση βρίσκεται η μακεδονική Νάουσα, ενώ μόλις μια θέση πίσω της βρίσκεται η Μαλαγουζιά.

Οι υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές περιλαμβάνουν την ποικιλία Ασύρτικο από την Σαντορίνη στην 40η θέση, το Μοσχοφίλερο Πελοποννήσου στην 61η θέση και το Αγιωργίτικο στην 71η θέση

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Οι γαλλικές αμπελουργικές περιοχές πραγματοποιούν αξιοσημείωτες αλλαγές στους αμπελώνες τους, καθώς οι προτιμήσεις των καταναλωτών αλλάζουν και οι κλιματικές συνθήκες εξελίσσονται.

REPORTS

Η Μεσσηνία γιορτάζει τον οίνο την ιστορία και τις προοπτικές των χαρισματικών terroirs στο 3ο Messinia Terroirs Wine Festival.

REPORTS

Κάθε γουλιά του Doux Basil Smash Cocktail είναι ένας ύμνος στις αισθήσεις. Ένα cocktail που δεν φτιάχτηκε απλώς για να δροσίζει - φτιάχτηκε για...

REPORTS

Άνοιγμα σε νέες αγορές πέραν των ΗΠΑ για κρασί και αγροτικά ήταν η σύσταση του Επιτρόπου Γεωργίας, Κρίστοφ Χάνσεν, στη διάρκεια ακρόασης του ενώπιον...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Μαντινεία, Νεµέα, Σαντορίνη και τώρα Νάουσα. Μια ιδέα που άρχισε να χτίζεται δειλά πριν από µισό αιώνα, έχει εξελιχθεί σε ακµάζουσα επιχείρηση, η οποία...

REPORTS

Σε µια µοναδική σύµπραξη γεύσεων, αρωµάτων και πολιτισµού, τα Οινοποιία Μπουτάρη και το Κτήµα Σεµέλη παρουσίασαν τις νέες τους λευκές ετικέτες στο εµβληµατικό Μουσείο...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στη Φλωρεντία της Ιταλίας θα πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου 2025 το 4ο Greek Wine Day, η μεγαλύτερη γευσιγνωσία ελληνικού κρασιού που διοργανώνεται στη γειτονική...

REPORTS

Οι γαλλικές αμπελουργικές περιοχές πραγματοποιούν αξιοσημείωτες αλλαγές στους αμπελώνες τους, καθώς οι προτιμήσεις των καταναλωτών αλλάζουν και οι κλιματικές συνθήκες εξελίσσονται.