Connect with us

Αναζήτηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Σε πλήρη αρμονία με τη φύση

Νέο ξεκίνηµα για το Κτήµα Κοκοτού έφερε ο τρύγος του 2019

Το Κτήµα ξεκίνησε όταν η οικογένεια του Γιώργου και της Άννας Κοκοτού αποφάσισε να εγκαταλείψει την αστική ζωή της µεγαλούπολης και να πάει στην Σταµάτα Αττικής, προκειµένου να χτίσει το σπίτι της και να ασχοληθεί ενεργά µε την καλλιέργεια της γης. Το 1980 φυτεύτηκε ο πρώτος αµπελώνας, έκτασης 70 στρεµµάτων, µε τις ποικιλίες Cabernet Sauvignon, Merlot και Chardonnay.

Παρόλο που εκείνη την εποχή δεν είχαν ξεκινήσει να ερευνώνται οι ελληνικές ποικιλίες, στο Κτήµα Κοκοτού πίστεψαν και στο Σαββατιανό, την ποικιλία που κυριαρχούσε στους αµπελώνες της περιοχής. Το 1981 δηµιουργήθηκε το πρώτο κρασί από Σαββατιανό, µε σταφύλια αγορασµένα από τους αµπελουργούς της Σταµάτας. Από τότε µέχρι και σήµερα, παρόλη την πληθώρα ετικετών που παράγει, το Κτήµα Κοκοτού δεν έπαψε να επενδύει στο Σαββατιανό, ενώ το Cabernet Sauvignon στην 40ετή παρουσία του έχει αποσπάσει αµέτρητα βραβεία.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Γιώργος Κοκοτός αποφάσισε να εγκαταλείψει τη ζωή της πόλης και να εγκατασταθεί στην Σταμάτα χτίζοντας εκεί το σπίτι της οικογένειάς του

Ας σηµειωθεί ότι το 2020 αποτέλεσε χρονιά-σταθµό για το Κτήµα Κοκοτού, καθώς το υπερσύγχρονο οινοποιείο του υποδέχθηκε µε νέα δυναµική οµάδα οινοποίησης και νέες ετικέτες, οι οποίες προβάλλουν το οικοσύστηµα του Κτήµατος θέλοντας να τονίσουν το σεβασµό της οικογένειας Κοκοτού προς τη φύση.

Ναταλία Κοκοτού

Επίσης ενδεικτικό της φιλοσοφίας του Κτήµατος είναι ότι και τα δύο παιδιά του ζεύγους Κοκοτού συµµετέχουν ενεργά σε όλες τις δραστηριότητές του. Μάλιστα η Ναταλία Κοκοτού ζει στο Κτήµα µε την οικογένειά της και διοργανώνει βιωµατικά εκπαιδευτικά προγράµµατα για µικρά παιδιά εµπνευσµένα από τις δραστηριότητες του Κτήµατος, όπου εκτός από τους αµπελώνες, έχουν αναπτυχθεί βιολογικός ελαιώνας 400 δέντρων, ένας πρότυπος µελισσώνας, ορνιθώνας και λαχανόκηπος που καλλιεργείται µε τη µέθοδο της «permaculture».

130-131-pages

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το ΥΠΑΑΤ προωθεί και υποστηρίζει μέσω προγραμμάτων και συντονισμένων δράσεων το σύνολο των αμπελουργών και των οινοποιών με στόχο να αντιμετωπισθεί η δύσκολη χρονιά...

REPORTS

Οι μικρές ποσότητες, οι premium τιμές και η γενική έλλειψη γνώσης σχετικά με την οινική κουλτούρα της χώρας συνθέτουν τις προκλήσεις του Καναδά.

REPORTS

Σε μια κρίσιμη στιγμή για τον αμπελοοινικό τομέα που βρίσκεται αντιμέτωπος με την κλιματική κρίση και την τις μεταβαλλόμενες τάσεις των καταναλωτών πραγματοποιήθηκε στις...

REPORTS

Το ιστορικό Hôtel de Paris Monte-Carlo του Μονακό για να γιορτάσει την 150ή επέτειο λειτουργίας του λανσάρει ένα κονιάκ από σπάνιες σοδειές σταφυλιών και...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...