Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πρόσκληση του ΣΕΟ στο οινοποιείο Παπαγιαννάκου σε συνεργασία με Σχολή της Βουργουνδίας

Ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου σας προσκαλεί την Δευτέρα 7 Ιουνίου και ώρα 18:00 – 20:00 στο οινοποιείο Παπαγιαννάκου (Μαρκόπουλο Μεσογαίας), στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων της πρώτης φάσης του προγράμματος που ξεκίνησε κατ’ αποκλειστικότητα με την κορυφαία Σχολή Οινικού Μάρκετινγκ της Βουργουνδίας «Burgundy School of Wine & Spirits Business», και έχει στόχο να βοηθήσει μικρές δυναμικές οινοποιητικές μονάδες – μέλη του Συνδέσμου να διεισδύσουν με επιτυχία σε αγορές του εξωτερικού.

Σύμφωνα με παλαιότερη ανακοίνωση του ΣΕΟ, το Wine Trails είχε δημοσιεύσει:

Υπό την καθοδήγηση του κ. Chris McIndoe, συμβούλου με διεθνή εμπειρία και μέλος του ακαδημαϊκού προσωπικού της Σχολής, οι σπουδαστές του προγράμματος ΜΒΑ θα πραγματοποιήσουν σε βάθος μελέτες για τα οινοποιεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα προκειμένου να αναπτύξουν τις κατάλληλες στρατηγικές εξαγωγών που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες του κάθε οινοποιείου ξεχωριστά.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που στην πρώτη φάση, τέσσερα από τα συνολικά δώδεκα οινοποιεία-μέλη του Συνδέσμου που θα συμμετέχουν ως το τέλος του χρόνου, έχουν την ευκαιρία να επωφεληθούν από την τεχνογνωσία, την εμπειρία και όλα τα κατάλληλα εργαλεία που διαθέτει μία Σχολή παγκόσμιας αναγνώρισης στον τομέα του οινικού μάρκετινγκ όπως η Burgundy School of Wine & Spirits Business που, χωρίς αμφιβολία, θα τους οδηγήσει με μεγάλη επιτυχία στις παγκόσμιες αγορές που έχουν επιλέξει να διεισδύσουν» δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου κ. Γιώργος Σκούρας.

«Το κρασί είναι πολιτισμός, και το Ελληνικό κρασί έχει ήδη προσελκύσει την προσοχή των διεθνών αγορών, γι’ αυτό πιστεύουμε πως η Ελλάδα είναι μία ιδανική χώρα για να εγκαινιάσουμε το πρόγραμμά μας, το οποίο αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλες χώρες του κόσμου από τον επόμενο χρόνο» δήλωσε ο κ. Jérôme Gallo, ιδρυτής και Διευθυντής της Σχολής και συνέχισε λέγοντας πως «ακόμα ένας λόγος για την επιλογή της Ελλάδας ήταν και η μακροχρόνια συνεργασία της Σχολής μας με τον Διευθυντή του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου καθηγητή κ. Θεόδωρο Γεωργόπουλο, με τον οποίο έχουμε τη χαρά να συνεργαζόμαστε και να τον έχουμε επισκέπτη καθηγητή στη Σχολή μας».

Έτσι, στη πρώτη αυτή φάση της συνεργασίας, οι σπουδαστές του προγράμματος ΜΒΑ της Σχολής μαζί με τον Σύμβουλό τους, έχουν πραγματοποιήσει σε βάθος μελέτες για τα οινοποιεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα προκειμένου να αναπτύξουν τις κατάλληλες στρατηγικές εξαγωγών που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες του κάθε οινοποιείου ξεχωριστά.

Την επόμενη Δευτέρα, μετά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων, ο κ. Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW θα κάνει μία σύντομη παρουσίαση του Ελληνικού Αμπελώνα και θα πραγματοποιηθεί γευστική δοκιμή των κρασιών του οινοποιείου Παπαγιαννάκου.

Πληροφορίες: Κορνηλία Αλεξιάδου

Υπεύθυνη Επικοινωνίας

Τηλ. 6979000658

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Καθώς το παγκόσμιο εμπόριο συνεχίζει να εξελίσσεται, ο ρόλος των κόμβων επανεξαγωγής θα παραμείνει κεντρικός στον τρόπο με τον οποίο το κρασί φτάνει στους...

REPORTS

Μια πρωτοποριακή μελέτη από πανεπιστήμια της Καλιφόρνιας αποκαλύπτει πως ο εμποτισμός τυριών με κρασί μπορεί να μεταμορφώσει όχι μόνο τη γεύση τους αλλά και...

REPORTS

Το δελτίο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενημερώνει ότι το αμπέλι βρίσκεται στο στάδιο ωρίμανσης και συγκομιδής, κυρίως για τις πρώιμες επιτραπέζιες ποικιλίες....

REPORTS

Στην περιοχή Charente της νοτιοδυτικής Γαλλίας, ένας αμπελουργός πήρε τη δύσκολη απόφαση να ξεριζώσει μέρος του αμπελώνα του, προκειμένου να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Η Μαλαγουζιά πρωταγωνιστεί στο νέο τεύχος του Wine Trails, που κυκλοφορεί στις 11 Οκτωβρίου στα περίπτερα. Μια ποικιλία που συνεχίζει να εμπνέει οινοποιούς και...

REPORTS

Μια ακόμη διεθνής διάκριση για τον Ενιαίο Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Σάμου, καθώς δύο από τα πιο εμβληματικά παλαιωμένα γλυκά κρασιά του, το Samos Anthemis 2019...

REPORTS

Οι φόβοι για την απαγόρευση της μέτριας κατανάλωσης κρασιού υποχωρούν: το προσχέδιο του ΠΟΥ, που παρουσιάστηκε στον ΟΗΕ παρουσιάζει ένα ψήφισμα για το αλκοόλ...

REPORTS

Η τεχνητή νοημοσύνη κάνει πλέον αισθητή την παρουσία της στους ιταλικούς αμπελώνες, παίζοντας κεντρικό ρόλο στον τρύγο του 2025 στις Tenute del Cerro.