Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Προωθήσεις στη χρήση των επίπεδων πλαστικών φιαλών κρασιού

Η Packamama, εταιρία παραγωγής πλαστικών επίπεδων φιαλών κρασιού,  έχει συνεργαστεί με τους οινοποιούς Accolade Wines και Taylors Wines στην αυστραλιανή αγορά, για να προωθήσει φιάλες από 100% ανακυκλωμένο και ανακυκλώσιμο PET, που φέρεται να επιτρέπει διπλάσια μπουκάλια να χωρέσουν σε μια τυπική θήκη κρασιού, μειώνοντας τις εκπομπές άνθρακα που παράγονται κατά τις μεταφορές.

Η εταιρία  λέει ότι τα «οικολογικά μπουκάλια» του χαρακτηρίζουν την παράδοση με την σιλουέτα με ψηλούς ώμους ενός παραδοσιακού μπουκαλιού κρασιού Μπορντό, αλλά έχουν ένα πιο λεπτό, πιο επίπεδο προφίλ που προφανώς επιτρέπει διπλάσια μπουκάλια να χωρέσουν σε τυπικές θήκες κρασιού. Η χρήση του ανακυκλωμένου PET ως κύριου υλικού μπουκαλιών καθιστά επίσης τα μπουκάλια κατά περίπου 83% ελαφρύτερα από τα γυάλινα μπουκάλια, προσθέτει η εταιρεία.

Σύμφωνα με την Packamama, το επίπεδο και ελαφρύ μπουκάλι κρασιού θα μπορούσε να μειώσει τις εκπομπές στις οδικές μεταφορές για τις αυστραλιανές μάρκες κρασιού, τη σειρά Banrock Station και Taylors’ One Small Step, τα οποία θα πωλούνται σε μπουκάλια. Μια ετήσια μείωση κατά 250.000 km των οδικών εμπορευματικών μεταφορών θα μπορούσε να επιτευχθεί εάν η Accolade Wines and Taylors Wines άλλαζαν ολόκληρο το χαρτοφυλάκιό τους στα οικολογικά μπουκάλια.

Επιπλέον, οι εταιρείες λένε ότι το ελαφρύτερο, άθραυστο ανακυκλωμένο πλαστικό μπουκάλι PET είναι μια πιο βολική επιλογή για τους καταναλωτές, ειδικά εν κινήσει, όπως για πικνίκ ή διακοπές. Το μπουκάλι φέρεται να είναι πλήρως ανακυκλώσιμο μετά τη χρήση, αν και αυτό δεν περιλαμβάνει το καπάκι.

 

 

packagingeurope.com

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Στη δηµιουργία Οµάδας Παραγωγών, η οποία θα έρθει να πλαισιώσει το νέο οινοποιείο που αυτή τη στιγµή κατασκευάζεται, σχεδιάζουν να προχωρήσουν οι Άγγελος Ιατρίδης...

REPORTS

Τα ήδη γνωστά κρασιά νέας εσοδείας καθώς και μία νέα κυκλοφορία, ένα ροζέ από την ποικιλία Νεγκόσκα υπό το Μικρό Κτήμα Τίτου, παρουσίασε στο...

REPORTS

To είπαν «το υγρό χρυσάφι της Σάμου». Το έχουν τιμήσει πολλαπλά ως τον καλύτερο επιδόρπιο οίνο. Του έχουν αποδώσει εύσημα και το φέρνουν διαρκώς...

REPORTS

Με πρώτη ύλη από τον ορεινό αμπελώνα του Κατάφυτου η πειραματική οινοποίηση από το κτήμα Κώστα Λαζαρίδη.