Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Πλατινένιο βραβείο στα TEXSOM για το Ήδυσμα Δρυός Ασύρτικο

Συνεχίζοντας την αξιοσημείωτη πορεία του στους διεθνείς διαγωνισμούς οίνου, το Ήδυσμα Δρυός Ασύρτικο 2019 βραβεύθηκε με Πλατινένιο Βραβείο στον διαγωνισμό TEXSOM International Wine Awards, τα αποτελέσματα του οποίου ανακοινώθηκαν μόλις.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη διάκριση που μόλις 89 κρασιά έλαβαν φέτος.

Περισσότερες από 2.300 ήταν οι συμμετοχές στον φετινό διαγωνισμό, κρασιών από όλο τον κόσμο. Ο παγκοσμίου φήμης διαγωνισμός TEXSOM IWA αναγνωρίζεται ως ο πιο επιλεκτικός διαγωνισμός στις ΗΠΑ εξαιτίας και των κριτών με διεθνή αναγνώριση που συμμετέχουν.

Περιγραφή κρασιού

Το ιδιαίτερο ύφος του Ασύρτικου της ηπειρωτικής Ελλάδας εκφράζεται με τον καλύτερο τρόπο στο Ήδυσμα Δρυός, χαρίζοντας ένα αρωματικό χαρμάνι λευκόσαρκων φρούτων και γλυκών μπαχαρικών.

Στο στόμα η οξύτητα ισορροπεί με την λιπαρότητα χαρίζοντας πληρότητα και γευστική ισορροπία. Το bâtonnage κατά την ωρίμανση γεμίζει το στόμα και εμπλουτίζει την αρωματική παλέτα.

Συνδυάζεται ιδανικά με οστρακοειδή, λιπαρά ψάρια και φιλέτα λευκού κρέατος και αποτελεί μια εξαιρετική πρόταση για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Επιδέχεται παλαίωση.

Το Ήδυσμα Δρυός Ασύρτικο θα το βρείτε σε επιλεγμένες κάβες και εστιατόρια.

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, εφεξής, λίγο πριν από τον ετήσιο εορτασμό του θεσμού των «Ανοικτών Πορτών», στα οινοποιεία της χώρας, όσοι αγαπούν τη Γουμένισσα,...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.