«Κάθε ιδιοκτησία και εστιατόριο έχει τη δική του ταυτότητα», λέει ο Master Sommelier και ο διευθυντής κρασιού της MGM Resorts Douglas Kim. Επιβλέπει τη συλλογή 350.000 φιαλών της εταιρείας που καλύπτει εκατοντάδες εστιατόρια και μπαρ σε 13 σημεία, συμπεριλαμβανομένων των Bellagio, Aria και Park MGM.
«Στο Carbone, θα δείτε ιταλικές επιλογές. Η Rivea είναι σύγχρονη με μερικά κρυμμένα πετράδια. και ο Πικάσο έχει μεγάλη γαλλική επιλογή και ισπανική εστίαση», λέει. «Αυξάνουμε και διαφοροποιούμε τις επιλογές μας, αλλά διατηρούμε σταθερή την ποιότητα. Τελικά ως πόλη, προσφέρουμε υπέροχες εμπειρίες για όλους».
Ενώ ορισμένα εστιατόρια, όπως το NoMad Library και το SW Steakhouse, προσφέρουν βαριές γεύσεις που καλύπτουν όλο τον κόσμο, άλλα ειδικεύονται σε μια χώρα ή περιοχή για όσους θέλουν να κάνουν «βόλτες» στις αγαπημένες τους αμπελουργικές περιοχές.
Η συλλογή γαλλικών κρασιών στο Bardot Brasserie του Michael Mina εντός της Aria μπορεί να μεταφέρει τους επισκέπτες από τη Champagne και την Côte d’Or στην Αλσατία και την κοιλάδα του Λίγηρα για ένα γεύμα. Με κρασιά που εκτείνονται από τη Σαντορίνη μέχρι την Πελοπόννησο, το Estiatorio Milos στο βενετσιάνικο Λας Βέγκας έχει να κάνει με την Ελλάδα. Το Jaleo by José Andrés στο Cosmopolitan Las Vegas φέρνει το πνεύμα και τις γεύσεις της Ισπανίας με μια εντυπωσιακή συλλογή Sherry. Και για τους Ιταλούς λάτρεις του κρασιού, το Brezza inside Resorts World Las Vegas προσφέρει κρασιά από το Πιεμόντε μέχρι την Απουλία.
Το άνοιγμα του Wally’s Wine & Spirits το 2021 εκσυγχρόνισε την οινική φήμη της πόλης, προσθέτοντας σε αναγνωρισμένα καταστήματα που έχουν ανεβάσει την οινική κουλτούρα για δεκαετίες, όπως το Le Cirque, το L’Atelier de Joël Robuchon, το Restaurant Guy Savoy και το Delmonico Steakhouse.
Αλλά το Λας Βέγκας εξακολουθεί να προσαρμόζεται γρήγορα καθώς οι προσδοκίες των επισκεπτών εξελίσσονται. «Υπάρχει μια αλλαγή στην ευαισθητοποίηση», λέει η Kat Thomas, μια σομελιέ που εργάζεται εντός και εκτός του Strip από το 2011. «Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν διευκολύνει τους ανθρώπους να αποκτήσουν περισσότερη γνώση για το κρασί».
«Ψάχνω πάντα για ξεχωριστούς και μοναδικούς πολύτιμους λίθους για τους μορφωμένους επισκέπτες μας», λέει η Cristie Norman, επικεφαλής σομελιέ στο Delilah, ένα λαμπερό δείπνο εμπνευσμένο από τη δεκαετία του 1920 στο Wynn Las Vegas. «Από τότε που ανοίξαμε [τον Ιούλιο του 2021], έχουμε ξεμείνει από κάθε επιλογή στη λίστα κρασιών τουλάχιστον δύο φορές».
Ο Norman, ο λάτρης του κρασιού, νικητής του βραβείου Wine Star του 2020 Educator of the Year και επίσης 40 Under 40 Tastemaker από την ίδια χρονιά, μετακόμισε από το Λος Άντζελες για να ανοίξει το Delilah. «Βλέπω το Λας Βέγκας ως έναν από τους κορυφαίους προορισμούς κρασιού της χώρας, ακριβώς εκεί με τη Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο», λέει.
Οι γειτονιές σε όλη την κοιλάδα έχουν μακροχρόνιες εγκαταστάσεις που επικεντρώνονται στο κρασί. Μερικά από αυτά περιλαμβάνουν το Italian Restaurant & Wine Bar της Ferraro, το Lotus of Siam, το Marche Bacchus French Bistro & Wine Shop, το Khoury’s Fine Wine & Spirits και το Valley Cheese & Wine.
Όταν χτύπησε η πανδημία, πολλοί στράφηκαν σε ένα μοντέλο εμπορικής χρήσης/προς κυκλοφορία, συνεχίζοντας να κάνουν τα κρασιά προσβάσιμα στους ντόπιους. Επιπλέον, κρασιά με έκπτωση από τον διανομέα κατέκλυσαν την αγορά, φέρνοντας μια ποικιλία από ενδιαφέροντα και υψηλής ποιότητας κρασιά στην περιοχή.
Στην καρδιά της καλλιτεχνικής περιοχής του Λας Βέγκας, ο ιδιοκτήτης του wine bar και του καταστήματος Mario Enriquez λέει ότι οι πελάτες του δοκιμάζουν με ενθουσιασμό νέα στυλ. Ειδικεύεται σε κρασιά μικρής παραγωγής, χαμηλής παρέμβασης και κλασικές εκφράσεις.
Ο Enriquez και ο συνιδιοκτήτης Eric Prato, πρώην σομελιέ σε υψηλού προφίλ ιδιοκτησίες της Strip, εγκατέλειψαν τη δουλειά τους για να ανοίξουν το Garagiste Wine Room & Merchant στα τέλη του 2019. Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, συνέχισαν να προσφέρουν κρασί για την περιπετειώδη πελατειακή βάση τους ενώ σβήνουν το δίψα της μεγάλης κοινότητας τροφίμων και ποτών που υποστηρίζει τη βιομηχανία φιλοξενίας του Λας Βέγκας.
«Βλέπουμε επίσης όλο και περισσότερους επισκέπτες εκτός πόλης να αναζητούν αυθεντικές, τοπικές εμπειρίες και η τοπική αγορά συνεχίζει να αναπτύσσει την οινική κουλτούρα», λέει ο Enriquez.
«Αναμφισβήτητα, εξακολουθεί να αλλάζει, αλλά ήταν εξαιρετικά ενθαρρυντικό να βλέπουμε τόσα πολλά από τα ανεξάρτητα τοπικά μας καταστήματα να ευδοκιμούν», λέει ο εισαγωγέας κρασιού Kirk Peterson. «Για το γούστο μου, είναι δύσκολο να ξεπεράσεις την εμπειρία στο The Patio Wine Garden ή στο Lamaii—προσεγμένες επιλογές, αλτρουιστικές τιμές και νόστιμο φαγητό για το κρασί».
Πηγή: Wine Enthousiast.com