Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ο τομέας του Κονιάκ στη Γαλλία παραμένει αισιόδοξος παρόλες τις ζημιές από τον παγετό

Σχεδόν 19 εκατομμύρια φιάλες μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό τον Απρίλιο, κάτι που αποτελεί ρεκόρ.

Ο αμπελώνας του Κονιάκ δε γλίτωσε από τον παγετό του Απριλίου. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Εθνικής Διεπαγγελματικής Υπηρεσίας Κονιάκ (BNIC) που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα, έχει επηρεαστεί τουλάχιστον το 15% της αμπελουργικής επιφάνειας. Οι ζημιές “είναι πολύ διαδεδομένες στην αμπελουργική περιοχή”, η οποία εκτείνεται σε περίπου 750.000 στρέμματα, ανέφερε σχετική δήλωση.

Είναι φυσιολογικό, καθώς το κονιάκ παράγεται από διαφορετικές ποικιλίες σταφυλιών που αντέδρασαν με ποικίλους τρόπους στις θερμοκρασίες που έπεσαν στους -6 ή -7°C κατά τη διάρκεια της νύχτας της 7ης έως της 8ης Απριλίου.

Για την ποικιλία ugni blanc, ο παγετός “εμφανίστηκε σε πρώιμο στάδιο της βλάστησης”, γεγονός που περιόρισε τις ζημιές που παρατηρήθηκαν. Σε άλλες ποικιλίες του Κονιάκ, που χρησιμοποιούνται σε μικρότερες ποσότητες και είναι πιο πρώιμες, η ζημιά μπορεί να είναι μεγαλύτερη.

Παρά το κλιματικό αυτό επεισόδιο, ο τομέας παραμένει αισιόδοξος και διατηρεί “τις προοπτικές ανάπτυξής του και το αμπελουργικό δυναμικό του για τα επόμενα χρόνια”.

Αξίζει να αναφερθεί ότι την περασμένη εβδομάδα οι σχετικοί επαγγελματίες δημοσίευσαν επίσης εξαιρετικά στοιχεία για τις εξαγωγές. Η παραγωγή κονιάκ πωλείται κατά βάση στο εξωτερικό, με κύριες χώρες προορισμού τις ΗΠΑ και την Κίνα.

Με “ρεκόρ αποστολών τον Απρίλιο με 18,9 εκατομμύρια φιάλες”, ο τομέας ήταν σε θέση να επιλύσει τις εκκρεμείς αποστολές που συσσωρεύτηκαν λόγω της κρίσης Covid-19. Κατά τους τελευταίους δώδεκα μήνες, ο τομέας πραγματοποίησε έσοδα 3,2 δισ. ευρώ από το Κονιάκ, που αντιπροσωπεύει 213,1 εκατ. φιάλες, δηλαδή αύξηση 7% σε σχέση με πέρυσι.

 

Πηγή lefigaro.gr

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Τα Οινοποιεία Boutari υποστήριξαν για δεύτερη χρονιά τον θεσμό των “Χρυσών Σκούφων”, την κορυφαία διοργάνωση γαστρονομίας, κατά τη διάρκεια της οποίας οι προσκεκλημένοι είχαν...

REPORTS

Για ακόμα μία χρονιά το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης συμμετέχει στην Εθνική Δράση «Ανοικτές Πόρτες» στα Οινοποιεία της Ελλάδας, η οποία θα λάβει χώρα το...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, στις 20.00 στο The Met Hotel, με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα, θα γίνουν δοκιμές οίνων στα τύφλα.

REPORTS

Ιδιαίτερο το γεωφυσικό ανάγλυφο της Σάμου με τις μεγάλες κλίσεις του εδάφους, επιβλητικούς ορεινούς όγκους, χωριά-αετοφωλιές και κατοίκους εργατικούς που αγαπούν την καλλιέργεια του...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η Σταυρούλα Κουράκου-Δραγώνα, η μεγάλη κυρία του ελληνικού κρασιού έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας πίσω της μια μεγάλη συγγραφική παρακαταθήκη γύρω από τα ζητήματα...

REPORTS

Από τις 10 έως και τις 26 Απριλίου 2024 θα διαρκέσει η διαδικασία αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.

REPORTS

To Οινοποιείο Ιδαία με χαρά παρουσιάζει τις νέες ετικέτες των «ΙΔΑΙΑ CLASSICS» ενός λευκού και ενός ερυθρού, που αποτελούν την κλασική σειρά κρασιών του...

REPORTS

Το οικογενειακό οινοποιείο από την περιοχή Penedès της Ισπανίας, το ξακουστό Familia Torres ξαναπήρε την πρώτη θέση στην λίστα με το «Πιο Θαυμαστό Σήμα...