Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ο οίκος Sotheby’s σημειώνει νέο ρεκόρ για το Super-Tuscan Masseto

Nέο ρεκόρ σημειώθηκε για ένα μπουκάλι Masseto, αφότου ένα Nebuchadnezzar του 2010 πουλήθηκε για 56.250 € (61.093 δολάρια ΗΠΑ), τριπλάσιο από την αρχική του εκτίμηση, στον οίκο Sotheby’s.

Το μπουκάλι με τιμή ρεκόρ ήταν μέρος μιας πώλησης αφιερωμένης στον παραγωγό Super-Toscan, τον πρώτο που προσέφερε πίσω vintage που κυκλοφόρησαν απευθείας από το εντυπωσιακό ατσάλινο κελάρι του κτήματος που βρίσκεται βαθιά κάτω από τον αμπελώνα.

Αναλυτικότερα, το Caveau Release περιελάμβανε 46 παρτίδες που προσέφεραν 132 μπουκάλια συνολικά, σοδειών τριών δεκαετιών, από περιπτώσεις του 2006, 2010 και 2011, μέχρι magnum, διπλά magnum, δύο αυτοκρατορικά του 2001 και 200 ​​€ που πουλήθηκαν για vintages 15,6 € (15,6 € vintages, 201,00 €, vintages, 201,00 €) 16.292 $ το καθένα) και ο μονός ναβουχοδονόσορ.

Συνολικά, η πώληση πέτυχε συνολικά 376.625 € (409.052 δολάρια ΗΠΑ), πολύ μεγαλύτερη από την εκτίμηση των 200.000 €, με και τις 46 παρτίδες να πωλούνται ουσιαστικά πάνω από τις υψηλές εκτιμήσεις τους την πρώτη ημέρα της προσφοράς (12 Απριλίου). Υπήρξε μια περαιτέρω αναταραχή προσφορών ως την τελευταία ημέρα της υποβολής προσφορών (28 Απριλίου) από συλλέκτες σε όλη την Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία, δήλωσε ο οίκος δημοπρασιών.

Οι φιάλες παρουσιάστηκαν προς πώληση σε αριθμημένες θήκες, χειροποίητες σε δρυς και περιείχαν πιστοποιητικό προέλευσης υπογεγραμμένο από τον διευθυντή ακινήτων της Masseto, Axel Heinz.

Παράλληλα, ο Amayès Aouli, επικεφαλής του οίνου του Sotheby’s στην Ευρώπη, είπε ότι τα εντυπωσιακά αποτελέσματα αποδεικνύουν την ποιότητα του κρασιού που παρήγαγε η Masseto και την άνευ προηγουμένου ευκαιρία να αποκτηθούν μπουκάλια απευθείας από το Masseto Caveau.

«Είδαμε προσφορές από όλο τον κόσμο, με ανταγωνισμό τόσο μεταξύ καθιερωμένων συλλεκτών όσο και νέων αγοραστών στον οίκο Sotheby’s. Ήταν χαρά να συνεργαστούμε με αυτό το εμβληματικό κτήμα για μια τέτοια ειδική περίσταση και να φέρουμε τα κρασιά τους όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και αποτελεσματικά στο ευρύτερο κοινό», τόνισε ο ίδιος.

Έπειτα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Masseto, Giovanni Geddes ευχαρίστησε τον πλειοδότη και τους αγοραστές για τον ενθουσιασμό τους για το κρασί, λέγοντας ότι ήταν «η καλύτερη αναγνώριση που μπορεί να λάβει η Masseto», με τα αποτελέσματα της δημοπρασίας να ξεπερνούν τις προσδοκίες της εταιρείας.

Όλα τα μπουκάλια από το Masseto Caveau Επιπλέον, κάθε μπουκάλι βγήκε σε δημοπρασία με ένα Prooftag, που πιστοποιεί την αυθεντικότητα του κρασιού, συμπεριλαμβανομένης της ημερομηνίας κατά την οποία το μπουκάλι έφυγε από το Caveau που αναγράφεται στην μπροστινή ετικέτα: Απρίλιος 2023. Επιπλέον, το Caveau διαθέτει σε κάθε κάψουλα καθώς και στις σφραγίδες εγγύησης που κλείνουν τις ξύλινες θήκες, μια μοναδική επιβεβαίωση στεγανής προέλευσης.

Μετά από μια πρόσφατη επίσκεψη, ο διευθυντής ακινήτων Axel Heinz, το περιέγραψε ως μια «συναρπαστική ανακάλυψη» κάθε φορά που αποκαλύπτεται ένα παλαιότερο vintage Masseto.

«Κάθε φορά που πίνουμε μια γουλιά, μαθαίνουμε κάτι νέο», είπε. «Πώς εξελίσσονται τα κρασιά που έχουμε μεγαλώσει με υπομονή και φροντίδα. Πώς αλλάζουν. Πώς κάθε μεμονωμένο vintage εκφράζει τον αδιαμφισβήτητο χαρακτήρα του Masseto, αλλά με μια ελαφρώς διαφορετική ερμηνεία ακριβώς όπως ένα αριστούργημα μουσικής θα ακούγεται διαφορετικά ανάλογα με τον καλλιτέχνη που το παίζει. Μια ανακάλυψη που δίνει τη θέση της σε αγνό συναίσθημα σε εκείνη την ιδιαίτερη στιγμή που αναζητά κάθε λάτρης του κρασιού».

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Τον Αύγουστο, το περιοδικό Decanter δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας ειδικής γευστικής δοκιμής αφιερωμένης στα λευκά κρασιά των νησιών του Αιγαίου.

REPORTS

Το μέγεθος της αγοράς βιολογικών κρασιών στην Ευρώπη αποτιμήθηκε πέρυσι σε 9,20 δισ. δολάρια και αναμένεται να αυξηθεί με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 10,6%...

REPORTS

Χαμηλότερα του αναμενόμενου, δείχνει να εξελίσσεται τελικά ο φετινός τρύγος, ιδίως αν ληφθούν υπόψη οι στρεμματικές αποδόσεις που καταγράφονται στις περισσότερες αμπελουργικές ζώνες και...

REPORTS

Το ελληνικό καλοκαίρι, εκτός από ήλιο και θάλασσα, είχε και επιτυχίες - γεμάτες γεύση, άρωμα και διακρίσεις. Το Κτήμα Σεμέλη, επιστρέφει από τον διεθνή...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η φετινή οινική χρονιά στην Καλιφόρνια δεν κρίνεται από τον καιρό, αυτός στάθηκε σύμμαχος. Κρίνεται από την οικονομία, τις συνήθειες κατανάλωσης και τις αποφάσεις...

REPORTS

Η νόσος του Pierce, που προκαλείται από το βακτήριο Xylella fastidiosa, αναδεικνύεται σε ολοένα σοβαρότερη απειλή για τους αμπελώνες του πλανήτη. Νέα διεθνής έρευνα,...

REPORTS

Τον Αύγουστο, το περιοδικό Decanter δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας ειδικής γευστικής δοκιμής αφιερωμένης στα λευκά κρασιά των νησιών του Αιγαίου.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στο πλαίσιο του τριετούς προγράμματος Ενημέρωσης της ΕΘΕΑΣ για την “Υπεύθυνη Κατανάλωση Οίνου και το Καθεστώς Ένωσης των Προστατευόμενων Γεωγραφικών Ενδείξεων (ΠΓΕ)”, με διακριτικό...