Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ο οίκος Louis Pommery ετοιμάζεται για την Εβδομάδα Αγγλικού Κρασιού

Ο οίκος της Καμπανίας ‘’Pommery’’ θα γιορτάσει την Εβδομάδα Αγγλικού Κρασιού, η οποία θα λάβει χώρα από τις 19 έως τις 27 Ιουνίου, με το αγγλικό αφρώδες κρασί του, ‘’Louis Pommery England’’.

Ο Pommery ήταν ο πρώτος οίκος της Καμπανίας που παρήγαγε αφρώδες κρασί στην Αγγλία, αρχικά χρησιμοποιώντας σταφύλια από καλλιεργητές της αγγλικής κομητείας Hampshire. Σήμερα χρησιμοποιεί τα 300 στρέμματα από τους ιδιόκτητους αμπελώνες του στην ίδια κομητεία.

Η ετικέτα Louis Pommery παράγεται στο οινοποιείο Pinglestone Estate που διαθέτει 400 στρέμματα, όπου τα ασβεστώδη εδάφη αποτελούν κυρίαρχο στοιχείο. Τα αμπέλια φυτεύτηκαν μεταξύ 2017 και 2019 με Chardonnay, Pinot Noir και Meunier.

Τρία χρόνια μετά τη φύτευση των πρώτων αμπελώνων, πέρυσι, η εταιρεία Pommery είδε τα πρώτα σταφύλια της να συγκομίζονται στο έδαφος του Ηνωμένου Βασιλείου. Η διάθεση στην αγορά της πρώτης σοδειάς της Pinglestone Estate αναμένεται το 2023.

Η ετικέτα Louis Pommery England σύμφωνα με τον οινοποιό είναι ένα “φωτεινό, φρέσκο, ισορροπημένο” αφρώδες κρασί που διαθέτει νότες από ” μήλο, λεμόνι και φραγκοστάφυλο “.

 

Πηγή thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Σταφύλια υψηλής ποιότητας σε όλο το εύρος των αμπελουργικών περιοχών της χώρας προοιωνίζει ο φετινός τρύγος, με τη συγκομιδή για τις πρώιμες ποικιλίες να...

REPORTS

Η παγκόσμια βιομηχανία αλκοολούχων ποτών αλλάζει ραγδαία, καθώς οι νέες προτιμήσεις των καταναλωτών και οι τεχνολογικές εξελίξεις καθορίζουν ένα εντελώς διαφορετικό τοπίο.

REPORTS

Οι κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας των Περιφερειών ενημερώνουν ότι οι δηλώσεις συγκομιδής θα υποβάλλονται από τους υπόχρεους αμπελουργούς οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, μόνο ηλεκτρονικά...

REPORTS

Μια πρόσφατη επιστημονική ανασκόπηση, υπό την καθοδήγηση της Δρ. Νίκης Μαραγκού και συνεργατών από το ΕΚΠΑ, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και το Aarhus University...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Με πρωτεργάτη το ούζο, σε πολλές premium αλλά και καινοτόµες εκδοχές, που κινεί τις ελληνικές εξαγωγές από τον προηγούµενο αιώνα, αλλά και το τσίπουρο,...

REPORTS

Ως αμπελουργός, ο μυθικός βασιλιάς «Αγκαίος» της Σάμου θα εκτιμούσε αναμφίβολα αυτό το αρωματικό και ελαφρύ στο στόμα κόκκινο κρασί από τη νησιωτική ποικιλία...

REPORTS

Η έκθεση «European Wine Market Report 2024» παρουσίασε το 2024 ως µια χρονιά µε άνευ προηγουµένου δυσκολίες για τον ευρωπαϊκό αµπελοοινικό τοµέα, λόγω µιας...

REPORTS

Σταφύλια υψηλής ποιότητας σε όλο το εύρος των αμπελουργικών περιοχών της χώρας προοιωνίζει ο φετινός τρύγος, με τη συγκομιδή για τις πρώιμες ποικιλίες να...