Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Μαύρος σκόρος που «σκελετώνει» αμπέλια βρέθηκε στην Καλιφόρνια

Ο σκόρος σκελετοποιητής με τα δηλητηριώδη μαύρα αγκάθια του, που τσιμπούν και έπειτα ερεθίζουν το δέρμα, δημιουργώντας κόκκινους ερεθισμούς στα χέρια των αγροτών είναι ικανός να φέρει την καταστροφή σε έναν αμπελώνα.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Το συγκεκριμένο έντομο μπορεί να προκαλέσει σήψη των σταφυλιών, με αποτέλεσμα να μην μείνει τίποτα πίσω, παρά μόνο μία σειρά «νεκρωτικών», σκελετωμένων φύλλων, ακριβώς ότι προμηνύει και το όνομά του.

Το CBS Bay Area ανέφερε ότι ο παγιδευτής εντόμων Jesse Guidi ανακάλυψε τον απόκοσμο, μεταλλικό μπλε-μαύρο δυτικό σκόρο σκελετοποιητή σταφυλιών, ενώ κυνηγούσε για ένα άλλο παράσιτο, τον αιχμηρό σκοπευτή με υαλώδη φτερά. Σύμφωνα με το τμήμα Εντομολογίας και Νηματολογίας του Πανεπιστημίου της Φλόριντα, το μη εγγενές Harrisina metallica προέρχεται από την Αριζόνα και το Νέο Μεξικό και συνήθως βρίσκεται στη Φλόριντα και στο ανατολικό μισό των Ηνωμένων Πολιτειών. Αλλά τώρα οι αξιωματούχοι και οι καλλιεργητές της κομητείας Νάπα ανησυχούν ότι τα παράσιτα «στήνουν κατάστημα» στους τοπικούς αμπελώνες τους.

«Δεν θέλουμε αυτό το παράσιτο να εγκατασταθεί στην κομητεία Νάπα», δήλωσε στο CBS η Tracy Cleveland, αρμόδια για τη γεωργία της κομητείας Νάπα. Αυτό συμβαίνει επειδή η Farm Progress λέει ότι είναι ένα “σοβαρό, καταστροφικό παράσιτο” που είναι τόσο αδηφάγο, που μπορεί να καταστρέψει έναν ολόκληρο αμπελώνα.

«Όλα τα στάδια ζωής των προνυμφών είναι αδηφάγοι τροφοδότες που προκαλούν εκτεταμένη ζημιά στα αμπελόφυλλα, συμπεριλαμβανομένης της μερικής ή πλήρους φυλλόπτωσης των αμπελιών», ανέφερε ο Greg Clark, πρώην Γεωργικός Επίτροπος της κομητείας Νάπα το 2015. «Η υπερβολική σίτιση μπορεί να βλάψει τα φρούτα και να οδηγήσει σε δευτερογενείς μύκητες ζημιές και σήψη σταφυλιών».

Ευτυχώς, η Farm Progress λέει ότι είναι εύκολο να εντοπιστεί εάν ένα φύλλο έχει επιρεαστεί από τον διαβόητο σκελετοποιητή. Όταν οι προνύμφες τελειώνουν το τάισμα, συνήθως δεν υπάρχει τίποτα εκτός από ένα «χαρακτηριστικό δαντελωτό σκελετομένο φύλλο με μόνο τις κύριες φλέβες να απομένουν». Οι ειδικοί λένε επίσης ότι η χρήση εντομοκτόνων ή η απελευθέρωση χιλιάδων παρασίτων, όπως το Apanteles harrisinae και η Amedoria misella μπορεί να βοηθήσει να τεθεί υπό έλεγχο ο πληθυσμός των παρασίτων.

Προς το παρόν, το CBS λέει ότι η κοινότητα της κομητείας Νάπα καλείται να φέρει «αμέσως» οποιεσδήποτε δυτικές κάμπιες σκελετοποιητών σταφυλιών ή ενήλικους σκόρους στο γραφείο του Επιτρόπου Γεωργίας, προκειμένου να βοηθήσουν στην αναγνώρισή τους. Συνιστάται επίσης στους κατοίκους και στους καλλιεργητές να ελέγχουν τυχόν εισερχόμενο γεωργικό εξοπλισμό για το παράσιτο, που έχει εισβάλει στους αμπελώνες τους.

 

ΠΗΓΗ: sfgate.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Την προηγμένη σειρά ρομπότ R4 που είναι ειδικά σχεδιασμένη για αμπελώνες και οπωρώνες παρουσίασε στην κορυφαία έκθεση αγροτικών μηχανημάτων, Agritechnica, στο Ανόβερο η New...

REPORTS

Οι γιορτές, οι επιτυχίες, οι προσωπικές στιγμές αλλά και οι έρωτες εξακολουθούν να συνδέονται με ένα παγωμένο ποτήρι αφρώδους οίνου. Μια παλιά συνήθεια που...

REPORTS

Η ιταλική αγορά κρασιού βρίσκεται σε μια περίοδο αναδιάταξης, με το κοινό να δείχνει ολοένα μεγαλύτερη προτίμηση στην ποιότητα, τη βιωσιμότητα και στις πιο...

REPORTS

Κατά την παρουσίαση του προϋπολογισμού της στις 26 Νοεμβρίου, η Υπουργός Οικονομικών Rachel Reeves ανακοίνωσε αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα αλκοολούχα ποτά. Αυτή...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Τα λαμπερά Μοσχάτα κρασιά του Συνεταιρισμού Σάμου ήταν οι πρωταγωνιστές μιας βραδιάς εμπνευσμένης από το ακριτικό νησί, σε ένα μοναδικό παιχνίδισμα γεύσεων που επιμελήθηκε...

REPORTS

Την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου, το Choix Concept Store by Cava Halari στον Πειραιά μετατράπηκε σε σκηνή μιας ιδιαίτερης οινικής εμπειρίας με επίκεντρο το κτήμα...

REPORTS

Οι αμπελουργοί της νότιας Γαλλίας βγήκαν στους δρόμους του Μπεζιέ το περασμένο Σαββατοκύριακο, ζητώντας άμεση κρατική και ευρωπαϊκή στήριξη, καθώς ο κλάδος βρίσκεται αντιμέτωπος...

REPORTS

Διευρύνουν σταθερά την παρουσία τους στον οινικό χάρτη της χώρας τα κρασιά της Κεντρικής Ελλάδας, τουλάχιστον όπως αυτά δίνουν τα τελευταία χρόνια το παρών...