Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Νέες ετικέτες από τους πάγκους του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος

Ολοκληρώνεται σήμερα, 04/04/2022, η έκθεση μικρών οινοποιών ΣΜΟΕ (Σύνδεσμος Μικρών Οινοποιών Ελλάδος) στην Αθήνα, που διεξήχθει μετά από δύο χρόνια πανδημίας.

Print

Πολλά νέα, και πολλές νέες ετικέτες  ήρθαν για τον οινικό κόσμο, από τους πάγκους των μικρών οινοποιείων στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Με χαρά, τα οινοποιεία παρουσίασαν τα κρασιά και τις νέες αφίξεις σε κάθε περιοχή, με το κοινό να δοκιμάζει αρώματα και γεύσεις ύστερα από δύο χρόνια στην “αποχή”.

Τα οινοποιεία που έλαβαν μέρος στην έκθεση είναι τα εξής:

1. Οινοποιία Αϊβαλής
2. Ακριώτου Οινοποιείο
3. Ασλάνης Οινοποιείο
4. Οίνοι Αδάμ
5. Κτήμα Βουρβουκέλη
6. Οινοποιείο Βρυνιώτης
7. Γαβαλάς Οινοποιία
8. Οινοποιείο Μοσχόπολις
9. Αμπελώνες Γκανή
10. Οινοποιείο Γκίκας
11. Κτήμα Γράμψα
12. Οινοποιείο Δαλαμάρας
13. Agrovision
14. Πάτοινος
15. TerraOlympus
16. Σφένδαμος
17. ΟΙΝΩΨ Wines
18. Θηβαϊκή Γη
19. Κατσαρού Κτήμα
20. Αρλεκοίνων Χώρα
21. Μανουσάκης Οινοποιία
22. Κτήμα Μανωλεσάκη
23. Μπελίδη Αμπελώνες
24. Μποσινάκης Οινοποιία
25. Μυλωνάς Μικροοινοποιία
26. Οινοποιείο Σκίουρος
27. Ανατολικός Αμπελώνας
28. Οινοποιία Ντούγκος
29. Οινοποιείο Παπαθανασίου
30. Κτήμα Παπαργυρίου
31. Οινοποιείο Πετρακόπουλος
32. Οινοποιία Πουλτσίδη
33. Κτήμα Πυργάκη
34. Κτήμα Ρωμαλίδη
35. Οινοποιείο Σαρρής
36. Οίνοι Σγουρίδη
37. Οινοποιία Αλατά
38. Κίκονες
39. Οινόλπη
40. Οινοποιία Τσικρικώνη
41. Αμπελόεις
42. Κτήμα Καρανίκα
43. Κτήμα ΠΕΤΡΗΕΣΣΑ
44. Διγενάκης Οινοποιείο

Από την έκθεση δεν έλειψε το masterclass γευσιγνωσίας οίνων, την Κυριακή 03 Απριλίου,  με τίτλο «Σπάνιες και λιγότερο σπάνιες ελληνικές ποικιλίες, δικαίως ή αδίκως;» με εισηγητή τον Παύλο Γκέκα  σκιαγραφώντας το ρόλο που έχουν στον ελληνικό οίνο οι σπάνιες αυτές γηγενείς κατά την πλειοψηφία ποικιλίες , αλλά και συντονίζοντας το κοινό ως προς τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των οίνων που συμμετείχαν.
Σήμερα, Δευτέρα, 04 Απριλίου και τελευταία μέρα της έκθεσης, ώρα 13.00-16.00 θα υπάρχει παράλληλη εκδήλωση με τίτλο “Εστίαση: η επόμενη ημέρα και πού να «εστιάσουμε»” , με επικεφαλή τον μεγάλο Έλληνα σεφ Λευτέρη Λαζάρου και τον αρχισυντάκτη γαστρονομικών εκδόσεων της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, Άγγελο Ρέντουλα. Η συζήτηση αφορά την εξέλιξη του γαστρονομικού τομέα εν μέσω πανδημίας και οι δυσκολίες που παρουσιάζονται στον κλάδο αυτό.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η διάσωση της ελληνικής αμπελουργίας  ήταν το θέμα που βρέθηκε στο επίκεντρο της πρώτης  συνάντησης , του νεοεκλεγέντα Προέδρου του ΣΕΟ κ. Στέλιου Μπουτάρη....

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Αισιόδοξη είναι η εικόνα της παραγωγής στους αµπελώνες σε όλη τη χώρα, καθώς, όπως παρατηρούµε από τους επιτόπιους ελέγχους στα αµπέλια, η παραγωγή είναι...

REPORTS

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Δημοκρατία της Μολδαβίας θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Συνέδριο Αμπέλου και Οίνου, ένα σημαντικό γεγονός για την παγκόσμια...

REPORTS

Τα αποτελέσματα του 2025 International Wine Challenge, τα οποία ανακοινώθηκαν αυτόν τον μήνα στο Λονδίνο, σηματοδοτούν μια αξιοσημείωτη μεταβολή στην παγκόσμια βιομηχανία κρασιού.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Μαντινεία, Νεµέα, Σαντορίνη και τώρα Νάουσα. Μια ιδέα που άρχισε να χτίζεται δειλά πριν από µισό αιώνα, έχει εξελιχθεί σε ακµάζουσα επιχείρηση, η οποία...

REPORTS

Για 70 χρόνια, οι αμπελώνες στη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία έχουν βιώσει μεγαλύτερες αυξήσεις θερμοκρασίας από άλλους αμπελώνες στο Βόρειο Ημισφαίριο.

REPORTS

Η διάσωση της ελληνικής αμπελουργίας  ήταν το θέμα που βρέθηκε στο επίκεντρο της πρώτης  συνάντησης , του νεοεκλεγέντα Προέδρου του ΣΕΟ κ. Στέλιου Μπουτάρη....

REPORTS

Η Μεσσηνία γιορτάζει τον οίνο την ιστορία και τις προοπτικές των χαρισματικών terroirs στο 3ο Messinia Terroirs Wine Festival.