Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Νέο βιβλίο από τον MW Γιάννη Καρακάση με τίτλο «The Wines of Santorini»

Ο Μaster of Wine Γιάννης Καρακάσης κυκλοφορεί το νέο του βιβλίο, δουλειά περίπου δύο ετών, με τη στήριξη του Selene Restaurant, που αφορά σε μια αναδρομή στην αμπελοοινική Σαντορίνη.

Ο συγγραφέας στο νέο βιβλίο θέλησε να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο οινικό αφήγημα που μπορούν να διαβάσουν όλοι, μια επισκόπηση του νησιού και μια βάση αναφοράς για επισκέπτες, οινόφιλους και επαγγελματίες. Στις 400 σελίδες του περιλαμβάνονται ενότητες για την ιστορία, τις ποικιλίες σταφυλιών (με πρωταγωνιστή το Ασύρτικο) και τα διάφορα terroirs, καθώς και ενότητες για το παρόν και το μέλλον του νησιού. Δημιουργήθηκαν πρωτότυποι χάρτες που παρουσιάζουν τις περιοχές καθώς και τα διάσημα αμπελοτόπια του νησιού. Όλοι οι παραγωγοί του νησιού παρουσιάζονται μαζί με προτάσεις κρασιών που αξίζει να αναζητήσετε, κάποια μάλιστα είναι καλά κρυμμένα μυστικά.

Ο Mark Andrew MW από το Noble Rot που προλογίζει το βιβλίο, γράφει ” σαν οποιαδήποτε άλλη σπουδαία οινική περιοχή, υπάρχουν πολλά προς ανακάλυψη μόλις δούμε κάτω από την επιφάνεια, οπότε βοηθάει να υπάρχει ένας διασκεδαστικός και καλά ενημερωμένος οδηγός. Αυτό το βιβλίο είναι και τα δύο. Μέσα από τακτικές επισκέψεις στη Σαντορίνη – σκληρή δουλειά, που κάποιος πρέπει να την κάνει – ο Γιάννης έχει γίνει η αυθεντία στην ιστορία, τις ποικιλίες, τους ανθρώπους, τα μέρη και τις τεχνικές πίσω από τα κρασιά, για να μην αναφέρουμε τις φιάλες που αγοράζουμε, καταναλώνουμε ή φυλάμε για μια ειδική περίσταση. Είναι αυτή η βαθιά κατανόηση που αντανακλάται στις σελίδες του βιβλίου και θα μεταφέρει εσάς και τον ουρανίσκο σας σε αυτό το απίστευτο μέρος. Απολαύστε τη θέα!”

Σχετικά με τον Συγγραφέα:

Ο Γιάννης Καρακασής MW έγινε Master of Wine το 2015. Είναι συγγραφέας δύο βιβλίων: Το ηλεκτρονικό βιβλίο «The Vineyards and Wines of Greece» 2017 (Αγγλική έκδοση) και «Τα Φυσικά κρασιά στην Ελλάδα», το οποίο δημοσιεύθηκε το 2018. Ο Γιάννης είναι σύμβουλος οίνου σε εστιατόρια, στα Katikies Hotels και είναι συνιδρυτής της σχολής First Growth Wine School στην Κύπρο. Είναι επίσης ιδρυτής των 50 Great Greek Wines.

 

Το βιβλίο θα διατίθεται για αγορά από τα παρακάτω σημεία:

Ηλεκτρονικά από το Mr. Vertigo και το greatgreekwines.com.

Αθήνα: Mr. Vertigo (Φιλικής Εταιρείας 15, Κολωνάκι)

Θεσσαλονίκη: Moby Dick or the Whale (Μορκεντάου 5, 54622)

Κρήτη: Moby Dick or the Whale (Ανδρέα Δικωνύμου, Χανιά)

Σαντορίνη/Mύκονο: Selene Restaurant και τα ξενοδοχεία του ομίλου Katikies. Από τα οινοποιεία στη Σαντορίνη.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο τρύγος 2025 του Οινοποιείο Λυραράκη ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Η χρονιά, που δοκίμασε την αντοχή τόσο της γης όσο και των ανθρώπων της, χαρακτηρίστηκε από...

REPORTS

Σε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον podcast του drink business τον περασμένο μήνα, o Aυστριακός οινοποιός Lenz Maria Moser μίλησε ανοιχτά για τις δυνατότητες του λευκού...

REPORTS

Συμμετοχή της Εν.Ε.Α.Π. σε Ημερίδες της Ελληνικής Αστυνομίας με θέμα «Παράνομη διακίνηση και διάθεση αλκοολούχων ποτών στην εσωτερική αγορά, αντιμετώπισή της και επιπτώσεις στην...

REPORTS

Με δεκαπέντε μονοποικιλιακές Κυδωνίτσες σε ένα masterclass που έκλεψε τις εντυπώσεις στις φετινές Μεγάλες Μέρες της, η Νεμέα δείχνει να απολαμβάνει την ανερχόμενη λευκή...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Περίπου 100 χρόνια μετά της οινοποιητικής Καμπά στη Μαντινεία, το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής Μπουτάρη από τον όμιλο...

VIDEOS

Η Μαλαγουζιά πρωταγωνιστεί στο νέο τεύχος του Wine Trails, που κυκλοφορεί στις 11 Οκτωβρίου στα περίπτερα. Μια ποικιλία που συνεχίζει να εμπνέει οινοποιούς και...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Έναν αέρα εξορθολογισμού και ανανέωσης με σεβασμό στην παράδοση και σύγχρονα εργαλεία απολαμβάνει το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής...

REPORTS

O τουρισµός στη χώρα µας ανεβαίνει αλλά η κατανάλωση του κρασιού πέφτει. Μετά τη µείωση της ζήτησης στα κόκκινα κρασιά, το περασµένο καλοκαίρι παρατηρήθηκε...