Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Νέος κόμβος για κρασιά η Σιγκαπούρη, αντί για το Χονγκ Κονγκ

O Διευθύνον Σύμβουλος της Vinexposium, Rodolphe Lameyse, δήλωσε, ότι η Vinexpo Asia θα πραγματοποιηθεί στη Σιγκαπούρη από τις 23 έως τις 25 Μαΐου του επόμενου έτους και θα παραμείνει στην πόλη-κράτος προς το παρόν, με ετήσια έκθεση στo μεγαλύτερo συνεδριακό χώρο – Marina Bay Sands .

Μιλώντας για την απόφαση να μεταφερθεί η ασιατική έκθεση από το Χονγκ Κονγκ, όπου η Vinexpo διοργανώνει έκθεση κάθε δύο χρόνια από το 1998 έως το 2018, είπε: «Δυστυχώς εγώ και οι μέτοχοί μου θεωρούμε ότι το Χονγκ Κονγκ δεν είναι εκεί που θέλουμε να είμαστε».

Συνεχίζοντας είπε ότι διάφορες εξελίξεις τον ενθάρρυναν να απομακρύνει τη Vinexpo από το Χονγκ Κονγκ. «Έτσι, καταβάλλουμε όλα τα μέσα για να κάνουμε τη Vinexpo επιτυχημένη στην Ασία χρησιμοποιώντας τη Σιγκαπούρη ως κόμβο» υπογράμμισε.

Ο Lameyse γνωρίζει καλά την πόλη-κράτος, έχοντας εργαστεί στον εκθεσιακό χώρο εκεί για έξι χρόνια έως ότου τον προσέγγισε η Vinexpo το 2019.

Παρατήρησε ότι τους τελευταίους 18 μήνες «η κινέζικη αφρόκρεμα» μετεγκαταστάθηκε στη Σιγκαπούρη, περιγράφοντας το μέρος ως «κόμβο» για κρασιά και οινοπνευματώδη ποτά.

Ωστόσο, είχε τον κόπο να τονίσει ότι η εκπομπή δεν ονομάζεται Vinexpo Singapore, αλλά Vinexpo Asia, καθώς η ετήσια εκδήλωση φαίνεται να εξυπηρετεί την περιοχή και ελπίζει να προσελκύσει αγοραστές από την Αυστραλία και τη Νότια Κορέα, μαζί με την Ιαπωνία, καθώς και φυσικά την Κίνα. «Η Ασία είναι όπου θέλω να χτυπήσω και θέλω να τη χτυπήσω δυνατά», είπε.

Σχέδιο του ίδιου είναι η επένδυση στη Σιγκαπούρη μακροπρόθεσμα, ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να επιστρέψει στο Χονγκ Κονγκ, ώστε να κρατήσει όλες τις επιλογές ανοιχτές.

Τέλος, ο Lameyse περιμένει την επόμενη χρονιά η Vinexpo Asia με έδρα τη Σιγκαπούρη να παρουσιάσει περίπου 1.200 εκθέσεις και να προσελκύσει 6.000 έως 7.000 επισκέπτες στην έκθεση κατά τη διάρκεια των τριών ημερών.

πηγή: drinksbusiness. com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Ένας Κινέζος απατεώνας καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών, αφού συνελήφθη με 786 μπουκάλια πλαστού κρασιού που έφεραν αναγνωρισμένες ετικέτες όπως το Petrus.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συνέδριο ιδιαίτερης σημασίας για τον αμπελοοινικό κλάδο της χώρας, διοργανώνουν από κοινού ο Κλαδικός Εθνικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ) και η Εθνική Διεπαγγελματική...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια μοναδική οινο - γευστική ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού σε όλη την Ελλάδα,...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, εφεξής, λίγο πριν από τον ετήσιο εορτασμό του θεσμού των «Ανοικτών Πορτών», στα οινοποιεία της χώρας, όσοι αγαπούν τη Γουμένισσα,...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

∆εν έχουν συµπληρωθεί 10 χρόνια από την ηµέρα που ο Γιάννης Τσαπάρας µαζί µε τη σύζυγό του Ελεάνα Παρλαβάντζα αποφάσισαν να αφιερωθούν ολοκληρωτικά στην...