Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Όλος ο οινοποιητικός κλάδος στη Vinitech-Sifel από 29 Νοεμβρίου έως 1 Δεκεμβρίου

Νέες ιδέες, ζωντανοί διάλογοι, έμπνευση και ουσιαστικές αλληλεπιδράσεις είναι μερικά μόνο από όσα θα βρεί ο επισκέπτης της VINITECH-SIFEL 2022, την παγκόσμια Έκθεση κρασιού, φρούτων και λαχανικών, από τις 29 Νοεμβρίου έως την 1η Δεκεμβρίου.

Κινητήρια δύναμη πίσω από αυτούς τους διαρκώς μεταβαλλόμενους τομείς από το 1977 και πάντα πιστή στο DNA της, η έκθεση συγκεντρώνει το σύνολο του κλάδου προετοιμάζοντας έναν πραγματικά εμπνευσμένο διάλογο. Σε μια εποχή που κάθε τομέας αντιμετωπίζει την ανάγκη προσαρμογής, προκειμένου να αντέξει στην κλιματική αλλαγή και την αγρο-οικολογική μετάβαση, η VINITECH-SIFEL δίνει στους επαγγελματίες τα μέσα να μάθουν, να εξοπλιστούν με νέες λύσεις και να τις ενσωματώσουν στην καθημερινή τους δραστηριότητα. Για το 2022 η έκθεση θα υποδεχθεί 900 εκθέτες (κατασκευαστές και διανομείς), μαζί με ένα γεμάτο πρόγραμμα με περισσότερες από 70 ομιλίες και φόρουμ.

VINITECH-SIFEL: η δύναμη ενός εθνικού και διεθνούς δικτύου ειδικών

Το νέο θέμα της VINITECH-SIFEL, «LET’S SHARE INSPIRATION!» συνοψίζει τη δέσμευση και τη συμμετοχή κορυφαίων ομιλητών από όλους τους κλάδους της βιομηχανίας: διεθνείς και εμπορικούς οργανισμούς, φορείς άμυνας ή διαχείρισης, επαγγελματικούς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς, τεχνικά και επιστημονικά ιδρύματα, πανεπιστήμια, τεχνικές σχολές και άλλα. Η συνεισφορά τους θα εξασφαλίσει ότι η έμπνευση θα είναι πραγματικά ουσιαστική. Παράλληλα, η VINITECH-SIFEL χαιρετίζει την εκτεταμένη συμμετοχή των περιφερειακών οικονομικών παραγόντων και των δημόσιων αρχών καθώς και τη συμβολή τους στην υποστήριξη του κλάδου.

► 900 κατασκευαστές και διανομείς

Η VINITECH-SIFEL χωρίζεται σε 4 βασικούς τομείς που αντιπροσωπεύουν κάθε στάδιο παραγωγής – ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΚΑΙ ΟΠΩΡΩΝΕΣ / ΚΕΛΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΜΠΕΛΙΑ / ΕΜΦΙΑΛΩΣΗ & ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ / ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ – και 5 «διαδρομές» : Βιολογικά, Φρούτα και λαχανικά, Χαμηλόβαθμα αποστάγματα, (νέο) και Μπύρα (νέο) – μια νέα πορεία προς τη διαφοροποίηση.

► Τομείς καινοτομίας για την υποστήριξη της αλλαγής

Η VINITECH-SIFEL ενισχύει την εμπειρία των επισκεπτών με έναν χώρο αφιερωμένο στις τεχνικές γευσιγνωσίες «Wine & Spirit Profiling», θεματικές περιοχές, έτσι ώστε οι παραγωγοί να αποκομίσουν τις απαντήσεις που χρειάζονται: «International Start up Village» (35 συμμετέχοντες) και μια ολοκαίνουργια «Low Carbon Objective Area» (εκθέσεις εξοπλισμού, ομιλίες και ανταλλαγή εμπειρίας). Οι τομείς Ecophyto & Agroecology θα έχουν επίσης το δικό τους εκθεσιακό χώρο για εξοπλισμό και ομιλίες. Επέκταση του υπαίθριου χώρου επιδείξεων και δοκιμών.

► Υπηρεσίες απασχόλησης και κατάρτισης

Σε συνεργασία με το ISVV (Institut des Sciences de la Vigne et du Vin), το Vinitech Training προσφέρει μια υπηρεσία εκπαίδευσης για εκθέτες και επισκέπτες (απαιτείται εγγραφή) που βασίζεται σε 2 ενότητες: «Ανάπτυξη οινολογικών αναλύσεων υψηλής ποιότητας για καλύτερη λήψη αποφάσεων» και «Οσφρητικά σφάλματα στο κρασί» (με γευσιγνωσίες). Το Sphère des Métiers [Σφαίρα Καριέρας] σε συνεργασία με το Vitijob προσφέρει συνεδρίες γνωριμιών για εργασία, εκπαίδευση και καθοδήγηση.

► Μια έμπειρη και οραματική άποψη

Πέρα από αυτές τις πολύ σημαντικές και επιχειρηματικές συναντήσεις, η VINITECH-SIFEL έχει στόχο να φέρει κοντά ολόκληρη την εθνική και διεθνή κοινότητα, να σχεδιάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα με περισσότερες από 70 συναντήσεις και συνομιλίες για να μοιραστεί τις εξελίξεις γύρω από θέματα όπως: αγροοικολογία, ουδετερότητα άνθρακα, καινοτομία συσκευασίας και οικονομικές προοπτικές.

Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μια πιο νέα φρέσκια πρόταση φέρνει το κτήμα RIRA με το ροζέ Pinot Noir του 2021 το οποίο κέντρισε το ενδιαφέρον στο Peloponnese Wine...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Από τις πλαγιές του Ολύμπου στις βουνοκορφές της Πίνδου και από εκεί στο πλατό του Αμυνταίου και σε όλη τη Μακεδονία, στους παραλίμνιους, παραθαλάσσιους...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Κατά τον 17ο αιώνα, οι Γάλλοι ανακάλυπταν την διαδικασία της δεύτερης απόσταξης στο κονιάκ. Και όχι πολύ αργότερα άρχισαν να ανακαλύπτουν ότι η παραμονή...

REPORTS

Κολλινιάτικο, Μαύρο Καλαβρυτινό, Λαγόρθι και Τινακτορώγος έκαναν το ντεμπούτο τους στο οινικό κοινό της Αθήνας, στο πλαίσιο του Peloponnese Wine Festival που φιλοξένησε την...

Copyright © 2020 | Η Υπηρεσία Winetrails.gr είναι Ιδιοκτησία της Εταιρίας Green Box A.E.