Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Μια νέα καινοτόμος μέθοδος χρήσης των στεμφύλων από την οινοποίηση σε συμπληρώματα διατροφής

Ερευνητές στο UC Davis στη Καλιφόρνια ανακάλυψαν νέα ωφέλιμη χρήση των στεμφύλων, των κουκουτσιών και των βοστρύχων του σταφυλιού που «περισσεύουν» από την οινοποιητική διαδικασία, σε συμπληρώματα για την υγεία.

Plunging the grapes cap to extract color

Μια ομάδα επιστημόνων μελέτησε τις χημικές ιδιότητες από απόβλητα στέμφυλα Chardonnay. Αφού πραγματοποίησαν μελέτες, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα στέμφυλα περιλάμβαναν υψηλή ποσότητα υδατανθράκων γνωστοί ως ολιγοσακχαρίτες.

Αυτός ο τύπος υδατανθράκων βρίσκεται συχνά σε ανθρώπινους και φυτικούς ιστούς, ενώ έχουν πολλαπλά οφέλη για την υγεία και βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και την υγεία του εντέρου. Συναντάται επίσης στο μητρικό γάλα.

Η επιστήμονας Daniela Barile, καθηγήτρια επιστήμης τροφίμων, ενημερώνει ότι ‘’Τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι τα στέμφυλα μπορούν να αποτελέσουν σημαντική πηγή ολιγοσακχαριτών και άλλων ενώσεων που είναι ωφέλιμα για την υγεία και τη διατροφή’’.

‘’Υπάρχει ακόμα δρόμος να γίνει. Αλλά τα πρώτα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά, δείχνουν ότι τα στέμφυλα Chardonnay μπορούν να αποτελέσουν χρήσιμη πηγή για την ανάπτυξη συμπληρωμάτων και άλλων προϊόντων διατροφής για την ενίσχυση της υγείας’’, πρόσθεσε η Barile.

Η μάρκα ονομάστηκε Sonomaceuticals και χρησιμοποιήθηκαν σταφύλια από τους αμπελώνες Banke για την εν λόγω έρευνα. Η μελέτη αυτή «δίνει φως» σε μια ολοένα αυξανόμενη τάση για συνεργασία μεταξύ των οινοποιών και της βιομηχανίας τροφίμων και καλλυντικών.

Το 1995 για παράδειγμα, η εταιρεία καλλυντικών Caudalie ανακάλυψε μια νέα γκάμα προϊόντων ομορφιάς βασισμένη στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της ρεσβερατρόλης, ουσίας που έχει βρεθεί σε κουκούτσια και φλοιούς ερυθρών σταφυλιών.

Πρόσφατα, ερευνητές στο ιρανικό Πανεπιστήμιο Ιατρικών Ερευνών ανακάλυψαν ότι η ρεσβερατρόλη μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην θεραπεία της ενδομητρίωσης.

 

Πηγή thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η Ιταλία μπαίνει στον τρύγο του 2025 με διάχυτη αισιοδοξία. Οι πρώτες κοπές ξεκίνησαν νωρίτερα, τα σταφύλια δείχνουν υγιή και το εθνικό ισοζύγιο γέρνει...

REPORTS

Χαμηλότερα του αναμενόμενου, δείχνει να εξελίσσεται τελικά ο φετινός τρύγος, ιδίως αν ληφθούν υπόψη οι στρεμματικές αποδόσεις που καταγράφονται στις περισσότερες αμπελουργικές ζώνες και...

REPORTS

Μικρότερες αποδόσεις, ανώριμα ή «καμένα» σταφύλια, ασθένειες μετά από άκαιρες βροχές και τρύγοι που μετακινούνται νωρίτερα: η κλιματική αλλαγή αναδιαμορφώνει τον ελληνικό αμπελώνα. Από...

REPORTS

Από την Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου έως τις 20 του μήνα θα είναι ανοιχτή η πλατφόρµα αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων που θα αφορούν...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 97,51% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου του οινοποιείου Κώστα Λαζαρίδη θα κατέχει η Ολυμπία Συμμετοχών με την ολοκλήρωση της υποχρεωτικής Δημόσιας πρότασης που ανακοίνωσε...

REPORTS

Η Ιταλία μπαίνει στον τρύγο του 2025 με διάχυτη αισιοδοξία. Οι πρώτες κοπές ξεκίνησαν νωρίτερα, τα σταφύλια δείχνουν υγιή και το εθνικό ισοζύγιο γέρνει...

REPORTS

Χαμηλότερα του αναμενόμενου, δείχνει να εξελίσσεται τελικά ο φετινός τρύγος, ιδίως αν ληφθούν υπόψη οι στρεμματικές αποδόσεις που καταγράφονται στις περισσότερες αμπελουργικές ζώνες και...

REPORTS

Μικρότερες αποδόσεις, ανώριμα ή «καμένα» σταφύλια, ασθένειες μετά από άκαιρες βροχές και τρύγοι που μετακινούνται νωρίτερα: η κλιματική αλλαγή αναδιαμορφώνει τον ελληνικό αμπελώνα. Από...