Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Μια δροσιστική ωδή στο μοσχάτο είναι το νέο ολόδροσο παγωτό Samos Vin Doux Gelato

Νέο παγωτό με γεύση από το διεθνώς αναγνωρισμένο κρασί του ΕΟΣ Σάμου, Samos Vin Doux, κυκλοφορεί η σαμιακή εταιρεία Gelateria «Piccolo Posto» Ηλία Γιαννουλόπουλου σε συνεργασία με τους οινολόγους του συνεταιρισμού.

Το Samos Vin Doux Gelato, όπως ονομάζεται το νέο παγωτό είναι διαθέσιμο και σε μορφή sorbet και προς το παρόν κυκλοφορεί μόνο στη Σάμο.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

Μια ιδέα ξεχωριστή, μέσα στην απλότητά της. Κι ένα παγωτό τόσο απολαυστικό που αποκλείεται να σταματήσετε στις δύο μπάλες… με κίνδυνο να σας εντοπίσουν στο αλκοτέστ!

Παγωτό με γεύση σαμιώτικου μοσχάτου κρασιού: Ολόδροσο Samos Vin Doux Gelato  με αγνά υλικά και πολύ έμπνευση.

Το νέο παγωτό,  το οποίο κυκλοφορεί και σε sorbet, κρύβει στην παγωμένη του καρδιά τη ζεστασιά του ήλιου που εμπλουτίζει το μικρόρωγο μοσχάτο σταφύλι της Σάμου με τα αρώματα της πυκνόφυτης σαμιακής γης. Το θρυλικό Samos Vin Doux, το παγκοσμίως αναγνωρισμένο γλυκό κρασί του Συνεταιρισμού του νησιού, που για αιώνες αποτελεί σύμβολο ταυτότητας και πολιτιστικής υπερηφάνειας για τους Σαμιώτες, εμπλουτίζει τη γεύση του χειροποίητου αυτού παγωτού με αρώματα ώριμου βερίκοκου, μελιού και ανθών πορτοκαλιάς αλλά και μια βελούδινη υφή που μένει αξέχαστη.

Η δημιουργία του Samos Vin Doux Gelato  αλλά και το Sorbet βασίστηκαν σε πολύμηνη έρευνα και πειραματισμό του ιδρυτή της σαμιακής Gelaterias “Piccolo Posto” Ηλία Γιαννουλόπουλου σε συνεργασία με τις οινολόγους του Συνεταιρισμού. Ο σεβασμός στην αυθεντική γεύση του μοσχάτου ήταν πρωταρχικός στόχος, με το κρασί να χρησιμοποιείται ως βασικό υλικό — όχι απλώς ως αρωματικό στοιχείο.

 «Θέλαμε να φτιάξουμε κάτι που να μιλάει για τη Σάμο, με τη Σάμο και από τη Σάμο. Το Samos Vin Doux Gelato είναι η ιστορία μας…  συμπυκνωμένη σε μια μπάλα απολαυστικού παγωτού», δηλώνει η ομάδα του Piccolo Posto.

Το παγωτό και η εκδοχή του σε σορμπέ, είναι διαθέσιμα μόνο στη Σάμο, προς το παρόν. Συνοδεύει τους επισκέπτες σε ένα ταξίδι αισθήσεων που ξεκινά από τους ορεινούς αμπελώνες και τις πεζούλες ξερολιθιάς του μοσχάτου και καταλήγει σε δροσιστική, καλοκαιρινή απόλαυση.

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Κοινή άποψη του Κτήματος Γεροβασιλείου είναι πως η τέχνη αποτελεί πεδίο ελεύθερης πρόσβασης για όλους, κάτι που απέδειξε με την επένδυση της στη δημόσια...

REPORTS

Φαντάσου ένα κρασί που αιχμαλωτίζει την ουσία ενός ελληνικού καλοκαιριού, του ήλιου, της θάλασσας, της μαγικής ατμόσφαιρας του ηλιοβασιλέματος και δροσερών, απολαυστικών απόβραδων. Δεν...

REPORTS

Η ετικέτα «Μπλε Τρακτέρ» από το Κτήμα Κυρ-Γιάννη είναι ο πρωταγωνιστής της πρώτης καμπάνιας βιωσιμότητας στο ελληνικό κρασί. Μέσω της καμπάνιας αυτής το γνωστό...

REPORTS

Τη νέα premium τριλογία κρασιών «VULEVU;» λανσάρει η Οινοποιία Μαλαματίνα. Χαρακτηριστικό των νέων προϊόντων είναι τα αρώματα τους, και η ιδιαίτερη εμφάνιση τους.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ευνοϊκές για την ανάπτυξη του ωΐδιου παρουσιάζονται οι καιρικές συνθήκες και τα βλαστικά στάδια που επικρατούν σε όλες τις αμπελουργικές ζώνες της Κρήτης, και...

REPORTS

Η ετικέτα «Μπλε Τρακτέρ» από το Κτήμα Κυρ-Γιάννη είναι ο πρωταγωνιστής της πρώτης καμπάνιας βιωσιμότητας στο ελληνικό κρασί. Μέσω της καμπάνιας αυτής το γνωστό...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Φεστιβάλ “Οινοξένεια” κλείνει φέτος 12 χρόνια παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της Ελλάδας, έχοντας καταφέρει να καταξιωθεί σε ένα αγαπημένο θεσμό που προωθεί και...

REPORTS

Τα 25 χρόνια λειτουργίας του γιορτάζει το οινοποιείο Αργατία, το οποίο στη διάρκεια της μακράς πορείας του έχει εξελιχθεί σε έναν από τους σημαντικότερους...