Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Μια…μπουτίκ αεροπορική εταιρεία προσφέρει στις πτήσεις της μόνο βιολογικά κρασιά

Η λίστα κρασιών της γαλλικής αεροπορικής εταιρείας La Compagnie, είναι αποκλειστικά με βιολογικά και έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στην «ανατρεπτική εικόνα» της, και να διαφοροποιείται από τις άλλες.

Η Anne Crespo, επικεφαλής εμπορικής διεύθυνσης και διεύθυνσης μάρκετινγκ της αεροπορικής εταιρείας  La Compagnie, αποκάλυψε ότι ο αποκλειστικά βιολογικός κατάλογος προσφέρθηκε για πρώτη φορά στους επιβάτες το 2019, αλλά όπως εξήγησε αυτό δεν έγινε επειδή το ζήτησαν.

«Ήταν ένα σημείο διαφοροποίησης έναντι άλλων αεροπορικών εταιρειών και αντιστοιχούσε καλά στην ανατρεπτική μας εικόνα. Επιπλέον, εκείνη την εποχή τα καλά βιολογικά κρασιά ανέβαιναν σε ποιότητα και ξέραμε ότι θα ταίριαζαν καλύτερα στην ατμόσφαιρα. Είμαστε μια νέα και καινοτόμος αεροπορική εταιρεία, οπότε σκεφτήκαμε ότι θα ταίριαζε καλά από πλευράς προσφοράς». Δεδομένου του υψηλού επιπέδου, αποκλειστικού χαρακτήρα της αεροπορικής εταιρείας, η οποία προσφέρει μόνο θέσεις business class για τις πτήσεις της, οι οποίες πραγματοποιούνται από το Παρίσι, το Μιλάνο και τη Νέα Υόρκη, η La Compagnie έχει τη δυνατότητα να σερβίρει κρασιά από μικρότερους παραγωγούς.

«Συνεργαζόμαστε με μικρούς οινοπαραγωγούς, καθώς δεν χρειαζόμαστε τεράστιο όγκο, περίπου 300-400 φιάλες το μήνα», ανέφερε η Crespo. Η αεροπορική εταιρεία συνεργάζεται με τη συμβουλευτική εταιρεία Bettane x Desseauve για την προμήθεια των κρασιών.

Μια σκέψη που πρέπει να κάνουν οι αεροπορικές εταιρείες όταν καθορίζουν την επιλογή των κρασιών τους είναι πώς το υψόμετρο επηρεάζει τη γεύση. Πάνω στον αέρα, η αλλαγή της πίεσης, η ξηρότητα του αέρα, αλλά και ο συνεχής θόρυβος των κινητήρων μπορεί να αμβλύνει την εμπειρία μας από το φαγητό και το ποτό. Πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε ότι η γεύση που ενισχύεται περισσότερο είναι το umami, καθιστώντας ποτά όπως ο χυμός ντομάτας μια καλή επιλογή εν πτήση.

Ερωτηθείς σχετικά με το πώς επιλέγονται τα κρασιά με αυτό το σκεπτικό, η Crespo είπε: «Δεν πρέπει να είναι παλαιότερα από τον τρύγο του 2015 και να μην έχουν πολύ τανίνη. Στη συνέχεια, τα συνδυάζουμε με το φαγητό, ώστε να ταιριάζουν με το μενού, γι’ αυτό και αλλάζουμε τη λίστα κάθε μήνα ανάλογα με το μενού του φαγητού.». «Έχουμε τα πάντα», συνέχισε η ίδια. «Μπορντό, Ροδανό, Βουργουνδία, ακόμη και Λανγκεντόκ, εξαρτάται πραγματικά από το φαγητό που συνδυάζεται με το κρασί. Μπορεί να έχουμε περισσότερο Μπορντό για τα κόκκινα κρασιά και Βουργουνδία για τα λευκά, αλλά αυτόν τον μήνα, για παράδειγμα, έχουμε ένα Pinot Noir από τη Βουργουνδία και ένα Languedoc Blanc».

Ο κατάλογος έχει επίσης παρεκκλίνει ελαφρώς από την παράδοση με τη συμπερίληψη ενός μη αλκοολούχου fizz, αν και η Crespo εξήγησε ότι αυτή η προσφορά δεν θα επεκταθεί: «Δεν μπορούμε να έχουμε πάρα πολλές αναφορές στη λίστα κρασιών μας, γι’ αυτό συμπεριλάβαμε μόνο ένα μη αλκοολούχο αφρώδες κρασί που ονομάζεται French Bloom, καθώς ήταν γνωστό και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Είναι μια εναλλακτική επιλογή της σαμπάνιας για το ποτό καλωσορίσματος και το απεριτίφ. Κατά τα άλλα, δεν επεκτείναμε την προσφορά μη αλκοολούχων κρασιών, καθώς η ζήτηση δεν είναι σημαντική και δεν θα θέλαμε να δημιουργήσουμε σπατάλες».

Πηγή: thedrinkbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Σε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον podcast του drink business τον περασμένο μήνα, o Aυστριακός οινοποιός Lenz Maria Moser μίλησε ανοιχτά για τις δυνατότητες του λευκού...

REPORTS

Ο κόσμος του κρασιού βρίσκεται σε καμπή. Η μείωση της κατανάλωσης, οι ανισορροπίες προσφοράς-ζήτησης και οι αλλαγές στις αξίες των καταναλωτών ωθούν τα οινοποιεία...

REPORTS

Στα τέλη Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, η πολιτική διακήρυξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την πρόληψη και τον έλεγχο των μη μεταδοτικών ασθενειών έκανε...

REPORTS

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει αρχίσει να διεισδύει σε κάθε πτυχή του κόσμου του κρασιού, μεταμορφώνοντας έναν τομέα που μέχρι πρόσφατα βασιζόταν κυρίως στην εμπειρία,...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Περίπου 100 χρόνια μετά της οινοποιητικής Καμπά στη Μαντινεία, το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής Μπουτάρη από τον όμιλο...

VIDEOS

Η Μαλαγουζιά πρωταγωνιστεί στο νέο τεύχος του Wine Trails, που κυκλοφορεί στις 11 Οκτωβρίου στα περίπτερα. Μια ποικιλία που συνεχίζει να εμπνέει οινοποιούς και...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Έναν αέρα εξορθολογισμού και ανανέωσης με σεβασμό στην παράδοση και σύγχρονα εργαλεία απολαμβάνει το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής...

REPORTS

O τουρισµός στη χώρα µας ανεβαίνει αλλά η κατανάλωση του κρασιού πέφτει. Μετά τη µείωση της ζήτησης στα κόκκινα κρασιά, το περασµένο καλοκαίρι παρατηρήθηκε...