Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Ένωσης, απαραίτητη προϋπόθεση για την παραλαβή των οινοσταφύλων είναι η προσκόμιση από τους παραγωγούς της Δήλωσης Αμπελοκαλλιέργειας.
Επίσης με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, όπως επισημαίνεται, στο πλαίσιο της αλληλοϋποστήριξης Οργάνωσης και παραγωγών, από τις φετινές τιμές που ανακοινώθηκαν, το 30% ανά κιλό αξίας του προϊόντος, θα δίδεται με την μορφή κουπονιού για αγορά αγροτικών εφοδίων από τα Καταστήματα Γεωργικών Εφοδίων της Ένωσης Ηρακλείου.
Με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας του παραγόμενου κρασιού, η Οργάνωση συνιστά στους παραγωγούς-μέλη της, τα οινοστάφυλα να προσκομίζονται σε πλαστικά κιβώτια (κλούβες) την ίδια μέρα της κοπής τους και απαρέγκλιτα να τηρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:
α. Να έχουν ικανοποιητικό βαθμό ωριμότητας τουλάχιστον 12,5 Be για τις ερυθρές ποικιλίες και 12 Be για τις λευκές.
β. Να μην έχουν μυκητολογική προσβολή (σάπισμα) και ηλιοεγκαύματα.
ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΤΙΜΗ
Ασύρτικο 0,90€
Λευκές ποικιλίες (Μοσχάτο,
Θραψαθήρι, Sauvignon Blanc, 0,85€
Chardonnay, Μαλβαζία Αρωμάτικα ,
Αθήρι, Πλυτό)
Βιδιανό 0,75€
Ερυθρές Ποικιλίες (Merlot, Cabernet) 0,70€
Λιάτικο 0,65€
Βηλάνα 0,65€
Syrah 0,60€
Κοτσιφάλι 0,60€
Μαντηλάρι 0,60€
Κοτσιφολιάτικο 0,60€
Λευκά Οινοστάφυλα με
οινοποιήσιμο κωδικό 0,60€
Πηγή: ertnews.gr