Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Μετάλλιο στις Βρυξέλλες για την Κλέφτρα Κίσσα 2020 του κτήματος Κοκοτού

Αργυρό μετάλλιο κέρδισε το ροζέ Merlot-Cabernet Sauvignon «Κλέφτρα Κίσσα» 2020 του Κτήματος Κοκοτού στον παγκόσμιο διαγωνισμό Concours Mondial de Bruxelles 2021.

Η τότε ομάδα τρύγου και οινοποίησης, με τον Γ.Κοτσερίδη ως σύμβουλο οινολόγο και την Κωνσταντίνα Πολυχρονίδου, χημικό μηχανικό-οινολόγο, έφερε το αργυρό μετάλλιο για την ετικέτα Κλέφτρα Κίσσα, το μοναδικό ροζέ του Κτήματος. 

Πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του παγκόσμιου διαγωνισμού “Concours Mondial de Bruxelles 2021 –Rosé Selection“, που πραγματοποιήθηκε στο Βέλγιο κατά το διάστημα 4 με 8 Μαρτίου 2021. Ο διαγωνισμός αφορούσε ροζέ κρασιά από κάθε οινοπαραγωγική περιοχή του πλανήτη ενώ οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο αγγίζοντας τις 1000. Το Κτήμα Κοκοτού έλαβε μέρος με την παιχνιδιάρα ροζέ Merlot-Cabernet Sauvignon «Κλέφτρα Κίσσα» 2020 και αφού πέρασε όλα τα στάδια δοκιμών από μια εξέχουσα επιτροπή η οποία απαρτιζόταν από σημαντικούς οινοκριτικούς διαφορετικών χωρών, συγκέντρωσε πολύ υψηλή βαθμολογία. Το αποτέλεσμα ήταν να βρεθεί στις πρώτες θέσεις της κατάταξης και να κερδίσει αργυρό μετάλλιο. 

Πρόκειται για ένα φινετσάτο κρασί που παράγεται στους αμπελώνες του Κτήματος Γ. Κοκοτού στην περιοχή Σταμάτα της Αττικής και σε υψόμετρο 450 μέτρα από τις ποικιλίες Merlot και Cabernet Sauvignon με αναλογία 70% και 30% αντίστοιχα. Έχει απαλό αλλά λαμπερό ροζέ χρώμα και αναδύει αρώματα τροπικών φρούτων και άγριας φράουλας. Είναι ευχάριστο και ισορροπημένο στο στόμα, με χαρακτηριστική φυτικότητα και μακρά, πικάντικη επίγευση. Κρύβει στην ετικέτα της μια πραγματική ιστορία της Κίσσας που τσιμπολογά με περισσή αναίδεια τα σταφύλια του αμπελώνα του Κτήματος Κοκοτού και είναι εκείνη που έδωσε και το όνομά της στο κρασί: “Κλέφτρα Κίσσα”! 

 

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε µικρή απόσταση από την Αθήνα, στις Ρίζες Αρκαδίας, βρίσκεται το Κτήµα Τσέλεπου. Εκεί µε την αδιάκοπη φροντίδα των περίπου 650 στρεµµάτων ιδιόκτητου αµπελώνα...

REPORTS

Με το ένα… πόδι στη Χαλκιδική και το άλλο στην Κρήτη και με γνώμονα την αειφορική παραγωγή ποιοτικών οίνων, μέσα από πολύ επιλεγμένες οινοποιήσεις,...

REPORTS

Με σήμα κατατεθέν τη μονοποικιλιακή μαλαγουζιά, το Κτήμα Γκιρλέμη έχει αναδειχθεί σε έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς κρασιών στην περιοχή του Δομοκού. Η επιτυχία...

REPORTS

Το μέλλον των οινοποιήσιμων σταφυλιών βρίσκεται στις ανθεκτικές ποικιλίες και στην εργαλειοθήκη της τεχνολογίας.