Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Μεγαλύτερο μερίδιο στην γερμανική αγορά διεκδικεί ο ελληνικός οίνος

Ισχυρές ελπίδες για την περαιτέρω αναβάθμιση της θέσης των ελληνικών οίνων ΠΟΠ και ΠΓΕ στην αγορά της Γερμανίας δημιουργεί η μεγάλη ανταπόκριση που έδειξε το ειδικό γερμανικό ακροατήριο (sommeliers, επαγγελματίες εστίασης, εισαγωγείς και διακινητές οίνου, εξειδικευμένοι δημοσιογράφοι) στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε προ ημερών η Διεπαγγελματική Αμπέλου και Οίνου στο Μόναχο (4/7) και στο Βερολίνο (6/7).

Και οι  δύο  ιδιαίτερα επιτυχημένες εκδηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο του προγράμματος ενημέρωσης για τους οίνους ΠΟΠ και ΠΓΕ καθώς και για την λελογισμένη κατανάλωση οίνων στη Γερμανική αγορά, ενώ μερίδιο της  επιτυχίας τους, πέραν της προπαρασκευαστικής δουλειάς που έκανε η ΕΔΟΑΟ με την επιλογή κατάλληλων συνεργατών, πρέπει να αποδοθεί στην αμέριστη στήριξη της προξενικής αρχής του Μονάχου και της πρεσβείας στο Βερολίνο και ειδικότερα στα γραφεία οικονομικών και εμπορικών υποθέσεων των πόλεων αυτών. Κάτι που επισήμανε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΔΟΑΟ κ. Κων. Ευσταθίου.

Σε σύντομες ομιλίες του, τόσο στο Μόναχο όσο και στο Βερολίνο, ο κ. Ευσταθίου αναφέρθηκε στη δυναμική του ελληνικού κρασιού και σημείωσε ότι θα συνεχιστούν οι προσπάθειες, με στοχευμένες δράσεις,  ώστε να εμπεδωθεί η υψηλή ποιότητά του στην αντίληψη του γερμανού καταναλωτή.  Αναφέρθηκε επίσης και στην αξία της λελογισμένης κατανάλωσης των οίνων. Πολύτιμη ήταν η συμμετοχή στις εκδηλώσεις και των δύο πόλεων, του κ. Γιάννη Καρακάση MW ο οποίος αναφέρθηκε στο ποιοτικό άλμα που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια το ελληνικό κρασί ενώ παρουσίασε τους οίνους ΠΟΠ – ΠΓΕ στο επαγγελματικό κοινό. Σημειώνεται ότι στη γευστική δοκιμή  walk – around tasting οι συμμετέχοντες ήταν πάνω από 150 στο Μόναχο και πάνω από 200 στο Βερολίνο, ενώ και στα masterclasses η συμμετοχή ήταν εντυπωσιακά μεγάλη.

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.