Connect with us

Αναζήτηση

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΜΕΛΙΣΣΟΠΕΤΡΑ 2022

Κτήμα Τσέλεπου

ΜΕΛΙΣΣΟΠΕΤΡΑ 2022

01

ΞΗΡΟ ΛΕΥΚΟ

VOL: 12,5 %

H Μελισσόπετρα από το Κτήμα Τσέλεπου είναι το Gewurztraminer που έθεσε τον πήχη πολύ ψηλά, για όλα όσα ακολούθησαν. Έχει καταφέρει και έχει φανατικό κοινό που την περιμένει κάθε χρόνο με ανυπομονησία! Γιατί; Γιατί η Μελισσόπετρα είναι ένα Gewurztraminer τόσο αρωματικό και τυπικό που θα το ζήλευαν ακόμα και στην Αλσατία!

Τα σταφύλια προέρχονται από ένα μόνο αμπελοτόπι, αυτό με το όνομα Μελισσόπετρα του οποίου η απόδοση δεν ξεπερνά τα 360 κιλά/στρέμμα. Το συμπυκνωμένο σταφύλι μαζεύεται την κατάλληλη στιγμή και μετά σειρά έχει το μαγικό άγγιγμα του Γιάννη Τσέλεπου. Η εμπειρία του λάμπει μέσα από ζόρικες ποικιλίες, όπως το Gewurztraminer! H προζυμωτική εκχύλιση και η ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές, σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες, είναι τα βασικά σημεία που διατηρούν και ενισχύουν τα εκρηκτικά αρώματα της ποικιλίας. Η Μελισσόπετρα από το Κτήμα Τσέλεπου είναι ένα κρασί που κυριολεκτικά σε τραβάει από τη μύτη!

ΧΑΡΤΗΣ

Μαντινεία

GRAPES

Gewurztraminer

ψαρι λευκο
λαχανικα λευκο
τυρι λευκο
χωρις κρεας
χωρις γλυκο

Σχετικά Άρθρα

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...

REPORTS

Η σειρά Single Vineyards του Οινοποιείου Αρτέµης Καραµολέγκος αποτελείται από κρασιά µε άψογη ποιότητα από µοναδικά κτήµατα στη Σαντορίνη.