Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Μεγάλες καθυστερήσεις στα σύνορα της Βρετανίας, σύμφωνα με την WSTA

Μιλώντας στην Έκθεση Οίνου του Λονδίνου, ο διευθυντής ρυθμιστικών και εμπορικών υποθέσεων της WSTA, David Richardson, είπε: «Ελπίζω ότι κάποιοι από εσάς έλαβαν τις διάφορες λεπτομέρειες για το τι συμβαίνει στον κόσμο του HMRC (Βασιλική Υπηρεσία Δημοσίων Εσόδων & Τελωνείων) και της Βρετανικής Συνοριακής Δύναμης» .

Δίνοντας παραδείγματα σχολίων, ο Richardson σε ολόκληρο τον κλάδο, το WSTA είδε ανάμεικτα μηνύματα, για παράδειγμα: «Έχω πρόβλημα με τη Γαλλία». «Είμαι καλά με τη Γαλλία. Αλλά οι Σκανδιναβοί είναι δύσκολοι» και «Είμαι καλά με τους Σκανδιναβούς, αλλά τα ποτά της Ουγγαρίας είναι πολύ σκληρά» αλλά υπήρχε ένα ενιαίο θέμα – όλοι αντιμετώπιζαν δυσκολίες κάποιου είδους που συνδέονται με τον έλεγχο των συνόρων, την επιμελητεία και τη σχετική γραφειοκρατία απαραίτητο για τη μετακίνηση εμπορευμάτων.

Η WSTA συγκέντρωσε «μερικές μικρές συνεντεύξεις προς ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων από πολλούς λιανοπωλητές έως μικρά κεντρικά γραφεία ή ιδιοκτήτες επωνυμιών έως εταιρείες logistics και προσπαθήσαμε να προσδιορίσουμε ποιες ήταν οι κύριες τάσεις», είπε ο Richardson.

«Όλες αυτές οι επιχειρήσεις, όπως θα περίμενε κανείς, έχουν διαφορετικά επιχειρηματικά μοντέλα, με πολύ διαφορετικές αλυσίδες εφοδιασμού και διαφορετικές σχέσεις με τρίτους παρόχους τους με τους παρόχους λογισμικού τους με τους προμηθευτές και τους παραγωγούς τους – επομένως οι απαντήσεις δεν ήταν οι ίδιες», εξήγησε. Αλλά αποκάλυψε ότι το WSTA πράγματι πήρε «πολύ περισσότερες λεπτομέρειες από τους ανθρώπους για το τι βίωναν και πώς φαίνονταν οι τάσεις».

Ο Richardson προειδοποίησε ότι οι επιχειρήσεις ποτών έπρεπε να προσέχουν ότι «όσο καιρό πιστεύετε ότι έχετε και όσο καλές πιστεύετε ότι μπορεί να είναι οι σχέσεις σας με την αλυσίδα εφοδιασμού σας, δεν είναι αρκετά καλές και δεν έχετε αρκετό χρόνο» και επεσήμανε ότι περισσότερες επιχειρήσεις «πρέπει να καταβάλουν πολύ περισσότερη δουλειά εκ των προτέρων για να κατανοήσουν τι κάνουν όλοι σε κάθε στάδιο της διαδικασίας» για να αποφευχθούν καθυστερήσεις.

Ο ίδιος επισήμανε πώς, ακόμα, πολλές εταιρείες ποτών, ιδιοκτήτες επωνυμιών, διανομείς και αγοραστές αποτυγχάνουν να προωθήσουν το σχέδιο, με αποτέλεσμα να ακούει συχνά δηλώσεις όπως «πρέπει να φέρουμε μια αποστολή την επόμενη εβδομάδα» με απάντησή: «Θα έπρεπε να είχες αρχίσει να το σκέφτεσαι πριν από περίπου τρεις μήνες.»

Σύμφωνα με τον Ricardson, “υπάρχει μια ολόκληρη σειρά διαφορετικών κανόνων” και “αυτό που μπορείτε να κάνετε στην πλευρά του GB των συνόρων δεν είναι το ίδιο με αυτό που μπορείτε να κάνετε στην πλευρά των συνόρων της ΕΕ” και τόσες πολλές εταιρείες πρέπει να το λάβουν υπόψη για το τι επιτρέπεται και δίνουν τον απαιτούμενο χρόνο παράδοσης πριν αναμένονται αποστολές από διαφορετικές αγορές. Εξήγησε ότι «εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο έγιναν αυτές οι αλλαγές τα τελευταία τρία ή τέσσερα χρόνια και ο τρόπος που καθυστερήσαμε, ορισμένοι άνθρωποι επένδυσαν σχετικά βαριά στην εισαγωγή νέου προσωπικού και νέων συστημάτων» προκειμένου να μετριάσει περαιτέρω ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας, αλλά υπονοούσε ότι η διατήρηση της ευελιξίας ήταν απαραίτητη.

Ο διευθύνων σύμβουλος της WSTA, Miles Beale, πρότεινε: «Εάν πρόκειται να ανακάμψουμε ως τομέας και να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε ορισμένα από τα πράγματα που έχουν αλλάξει από τότε που φύγαμε από την ΕΕ, καθώς και να αντιμετωπίσουμε ορισμένα από τα πράγματα που είναι αναπόφευκτα πιο δύσκολα , τότε πρέπει να ασκήσουμε πίεση για να διασφαλίσουμε ότι η κυβέρνηση ακούει».

 

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η αυστραλιανή οινοποιία βρίσκεται αντιμέτωπη με μία από τις σοβαρότερες δοκιμασίες της τελευταίας εικοσαετίας, καθώς η υπερπαραγωγή, η υποχώρηση της κατανάλωσης και οι χρόνιες...

REPORTS

Η Σικελία επιστρέφει δυναμικά στον οινικό χάρτη, κουβαλώντας μαζί της όχι μόνο αριθμούς, αλλά και μια ανανεωμένη αυτοπεποίθηση. Η φετινή παραγωγή κρασιού άγγιξε τα...

REPORTS

Το 2025 καταγράφεται ως μια από τις πιο αντιφατικές χρονιές στη σύγχρονη ιστορία του αργεντίνικου κρασιού. Από τη μία πλευρά, η κατανάλωση υποχωρεί αισθητά,...

REPORTS

Η γαλλική κυβέρνηση δημοσίευσε στις 16 Δεκεμβρίου το διάταγμα υπ’ αριθμ. 2025-1221 στην Επίσημη Εφημερίδα, εισάγοντας σημαντικές τροποποιήσεις στο καθεστώς των μεμονωμένων συμπληρωματικών ποσοτήτων...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Στο New Hotel, ανάμεσα σε πιάτα που μιλούσαν χαμηλόφωνα και κρασιά που ήξεραν πότε να ξεδιπλωθούν, η ομάδα του Wine Trails συναντήθηκε για κάτι...

REPORTS

Σε ένα νέα πακέτο μέτρων για στήριξη του αμπελοοινικού κλάδου συμφώνησαν την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την Comité...

REPORTS

Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ενέκριναν ένα πακέτο μέτρων για τον οίνο που παρέχει εργαλεία για τη διαχείριση του παραγωγικού δυναμικού, την ενίσχυση της προώθησης...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Ασθένεια του ξύλου που συχνά παρερµηνεύεται ως προσβολή από ίσκα αποτελεί η ευτυπίωση, η οποία προκαλείται από τη δράση του ασκοµύκητα Eutypa lata.