Connect with us

Αναζήτηση

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Μαυροτράγανο

ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΓΑΒΑΛΑ

ΜΑΥΡΟΤΡΑΓΑΝΟ

RED WINE

Ερυθρό ξηρό

VOL: 13,4%

Το Μαυροτράγανο είναι η κύρια ερυθρή ποικιλία του νησιού η οποία ήταν υπό εξαφάνιση πριν λίγα χρόνια. Τα αμπέλια είναι διάσπαρτα σε όλο το νησί. Είναι μία πολυδυναμική ποικιλία με μεγάλο δυναμικό παλαίωσης. Συμπυκνωμένα αρώματα μαύρων φρούτων, μπαχαριών και πιπεριού. Γεμάτο σώμα με υψηλή οξύτητα και μαλακές τανίνες είναι τα χαρακτηριστικά που περιγράφουν το Μαυροτράγανο. Η οινοποίηση του είναι κλασική ερυθρή οινοποίηση με 4-7 μέρες προζυμωτική εκχύλιση. Ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές με μακρά εκχύλιση και καθημερινές ανακυκλώσεις. Παλαίωση σε γαλλικά και αμερικάνικα δρύινα βαρέλια 1ης-3ης χρήσης για 12 μήνες.

ΧΑΡΤΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

GRAPES

Μαυροτράγανο

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στις 15 Ιουνίου 2025, ο εμβληματικός Φάρος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος πλημμύρισε με αρώματα, χρώματα και νότες ροζέ κρασιού, φιλοξενώντας για ακόμη...

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ο φετινός τρύγος του μοσχάτου στη Σάμο ξεκινά την Πέμπτη 31 Ιουλίου και θα διαρκέσει ως το Σεπτέμβρη και η παραγωγή, παρά τις κλιματικές...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Κατάθεση ψυχής και όχι ένα απλό προϊόν είναι το τσίπουρο, και ειδικά το παλαιωµένο, σύµφωνα µε τον εµβληµατικό αποσταγµατοποιό Κώστα Τσιλιλή, τον άνθρωπο που...

REPORTS

Kαταρτίστηκε με απόφαση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Ανδριανού ο Εθνικός Κατάλογος ποικιλιών, υποκειμένων και κλώνων αμπέλου (Vitis L.), ο οποίος τέθηκε σε ισχύ...

REPORTS

Πήγε, είδε, δοκίμασε και θα μείνει. Ο Αρτέμης Καραμολέγκος προχωρά στην εξαγορά ενός από τα τρία οινοποιεία του Παναγιώτη Δημόπουλου στο Ξινό Νερό της...