Connect with us

Αναζήτηση

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Μαλαγουζιά 2022

ΚΤΗΜΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ 2022

01

Ξηρός Λευκός

VOL: 13,5 %

Παράγεται από την ελληνική ποικιλία Μαλαγουζιά, που διασώθηκε από την εξαφάνιση χάρη στις προσπάθειες του Βαγγέλη Γεροβασιλείου. Μετά την προζυμωτική κρυοεκχύλιση, η οινοποίηση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές στους 18 °C, ενώ ποσότητα οινοποιείται σε δρύινα γαλλικά βαρέλια. Το κρασί παραμένει με τις οινολάσπες του για μερικούς μήνες, κερδίζοντας σε δομή και σώμα. Έχει λαμπερό αχυρένιο χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες και αρώματα ώριμων φρούτων, όπως αχλάδι, μάνγκο και κίτρο. Στο στόμα παρουσιάζεται πλούσιο και γεμάτο με αρώματα λεμονιού, που δίνουν ένα ισορροπημένο τελείωμα.

ΧΑΡΤΗΣ

ΕΠΑΝΟΜΗ

GRAPES

ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ

ψαρι λευκο
τυρι λευκο
λαχανικα λευκο
χωρις κρεας
χωρις γλυκο

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στις 15 Ιουνίου 2025, ο εμβληματικός Φάρος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος πλημμύρισε με αρώματα, χρώματα και νότες ροζέ κρασιού, φιλοξενώντας για ακόμη...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια σειρά παράλληλων δραστηριοτήτων έχει προγραμματίσει το Κτήμα Γεροβασιλείου στα πλαίσια των Ανοιχτών Πορτών το Σαββατοκύριακο 17-18 Μαΐου.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) συμμετέχει και φέτος στο This Is Athens City Festival, το ανοιξιάτικο φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων με μία εκδήλωση...

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2025 και ώρα 11:00 π.μ., webinar της Επιχειρησιακής Ομάδας E.O.ΟΙΝΟΣ, με τίτλο: «Μέθοδος Παραγωγής Μη Οινοπνευματικής...

REPORTS

Η Ελλάδα υποδέχεται και φέτος υψηλόβαθμα στελέχη του LCBO (Liquor Control Board of Ontario), του μεγαλύτερου εισαγωγικού οργανισμού ποτών παγκοσμίως και μονοπωλίου της επαρχίας...

REPORTS

Οι δρόμοι του ελληνικού κρασιού σίγουρα περνούν από την Αττική και το ιστορικό αμπελοτόπι της στην Αττική και κάνουν στάση στην μητροπολιτική Αθήνα σε...

REPORTS

Με απόφαση του προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Τροφίμων του ΥΠΑΑΤ, τροποποιείται για 2η φορά το Παράρτημα Ι της αριθμ. 100822/14-4-2025 απόφασης του Γενικού Διευθυντή...