Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Λιγότερη ζήτηση αναμένεται για τα καλά κρασιά των Châteaux  2021

Περισσότερο από το 71% των διεθνών εμπόρων δήλωσε ότι αναμένει λιγότερη ζήτηση για κρασιά Bordeaux 2021 en primeur, σε σύγκριση με εκείνα εσοδείας 2020, σύμφωνα με τη Liv-ex, μια παγκόσμια αγορά για το εμπόριο οίνου.

Οι δοκιμές των οίνων στα βαρέλια από τους ειδικούς στα τέλη Απριλίου έδειξαν ότι αρκετά châteaux εξακολουθούν να έχουν κάνει πολύ καλά κρασιά από τον τρύγο της φετινή χρονιά και ότι υπάρχουν πολλά να απολαύσει κανείς, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι αμπελώνες ως προς τον καιρό κατά την καλλιεργητική περίοδο.

Ωστόσο, περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες στην έρευνα της Liv-ex δήλωσαν ότι περίμεναν να δουν μείωση της ζήτησης κατά τουλάχιστον 20% σε όγκο κατά τη φετινή εκστρατεία en primeur, σε σύγκριση με πέρυσι, συμπληρώνοντας ότι υπάρχει και μεγάλη πιθανότητα να κυκλοφορήοσουν και μικρότερες ποσότητες καλών κρασιών.

Η συγκομιδή του Μπορντό το 2021 ήταν περίπου 20% μικρότερη από τον μέσο όρο των 10 ετών, αν και δεν επηρεάστηκαν εξίσου όλες οι περιοχές.

Παρόλα αυτά, το κύριο θέμα της ερχόμενης κυκλοφορίας των κρασιών αυτών, δε θα είναι όγκοι αλλά οι αναταραχή των τιμών.

Η Liv-ex ζήτησε από τα μέλη των διεθνών εμπόρων της να προβλέψουν τα εύρη τιμών σε μια βασική γκάμα κρασιών. Οι τιμές κυκλοφορίας ποικίλλουν πάντα, αλλά αναμενόταν να μειωθούν κατά περίπου 2,7% κατά μέσο όρο σε σύγκριση με την καμπάνια en primeur του 2020, σε βάση ex-Bordeaux (€ ανά φιάλη), είπε η Liv-ex.

Σημαντικά υψηλότερες ωστόσο θα παραμείνουν οι τιμές σε σύγκριση με την εσοδεία του 2019, ακόμη κι αν πολλά μεγάλα κτήματα μετά την έναρξη της πανδημίας, μείωσαν τις τιμές  αγοράς.

Κάθε κτήμα ορίζει τη δική του στρατηγική τιμολόγησης en primeur και οι παράγοντες που σχετίζονται με την κάθε εσοδεία έχουν μεγάλο αντίκτυπο,όπως και η διαθεσιμότητα back-vintage και η ποιοτική τροχιά ή δυναμική ενός château στην αγορά.

Μεταξύ των πρώιμων κυκλοφοριών, το δεύτερο κρασί του Château Batailley και του Lafite Rothschild, το Carruades de Lafite, επαινέστηκαν και οι δύο από τους εμπόρους του Ηνωμένου Βασιλείου αφού τα κρασιά τους το 2021 αναδείχθηκαν ως η φθηνότερη διαθέσιμη σοδειά στην αγορά.

 

Πηγή: Decanter.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Ένας Κινέζος απατεώνας καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών, αφού συνελήφθη με 786 μπουκάλια πλαστού κρασιού που έφεραν αναγνωρισμένες ετικέτες όπως το Petrus.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συνέδριο ιδιαίτερης σημασίας για τον αμπελοοινικό κλάδο της χώρας, διοργανώνουν από κοινού ο Κλαδικός Εθνικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ) και η Εθνική Διεπαγγελματική...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια μοναδική οινο - γευστική ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού σε όλη την Ελλάδα,...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, εφεξής, λίγο πριν από τον ετήσιο εορτασμό του θεσμού των «Ανοικτών Πορτών», στα οινοποιεία της χώρας, όσοι αγαπούν τη Γουμένισσα,...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.