Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Καλοκαιρινές νότες στα κοκτέιλς με επίκεντρο το Samos Vin Doux

Κάθε γουλιά του Doux Basil Smash Cocktail είναι ένας ύμνος στις αισθήσεις. Ένα cocktail που δεν φτιάχτηκε απλώς για να δροσίζει – φτιάχτηκε για να μαγεύει.

Η βάση του, το εκλεκτό και διεθνώς πολυβραβευμένο Samos Vin Doux, απογειώνει τo cocktail αυτό με την πληθωρική του προσωπικότητα: αρώματα ώριμου βερίκοκου, μελιού, πορτοκαλιού και λευκών ανθέων πλημμυρίζουν τον ουρανίσκο, αφήνοντας μια μακρά, μεθυστική επίγευση.

Το Samos Vin Doux από Μοσχάτο, ένα εκλεκτό vin de liqueur του Συνεταιρισμού της Σάμου συνδυάζεται με Zubrowka Czarna, μια βελούδινη βότκα με φίνα αίσθηση και Sipsmith Gin, που φέρει νότες εσπεριδοειδών και βοτάνων. Ο φρέσκος βασιλικός (5-6 φύλλα) δεν είναι απλώς μια αρωματική πινελιά – είναι η γέφυρα που ενώνει όλα τα στοιχεία σε μια φινετσάτη έκρηξη δροσιάς.

Το cocktail ολοκληρώνεται με Simple Syrup και φρέσκο χυμό λεμονιού, που εξισορροπούν τη γλυκύτητα του υπέροχα γλυκού μοσχάτου με μια σπινθηροβόλα οξύτητα. Η μέθοδος είναι απλή αλλά ακριβής:  Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε shaker με πάγο, ανακινούμε δυναμικά και διπλοσουρώνουμε σε ένα παγωμένο martini glass. Η διακόσμηση -ένα φύλλο βασιλικού και λίγο κόκκινο πιπέρι- δίνει χρώμα και άρωμα, προδιαθέτοντας για μια εμπειρία με ένταση και διάρκεια!

Πότε να το απολαύσετε;

Καλοκαιρινό σούρουπο στο μπαλκόνι ή τη βεράντα και τη μυρωδιά του πλατύφυλλου βασιλικού να γεμίζει ευωδιές τη πλάση. Το Doux Basil Smash είναι το cocktail που συνοδεύει ιδανικά κάθε χαλαρή κουβεντούλα με μουσική στο βάθος και την καλοκαιρινή μας διάθεση στα καλύτερά της, να αναζητά κάτι εκλεπτυσμένο αλλά αναζωογονητικό. Ένα ποτήρι που μιλάει για το ελληνικό καλοκαίρι,  με κοσμοπολίτικο ταμπεραμέντο.

Το Doux Basil Smash  Cocktail ακροβατεί σε νότες καλοκαιρινής απόλαυσης, με επίκεντρο το πολύτιμο στολίδι της Σάμου, το  Samos Vin Doux.

 

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η Δυτική Μακεδονία περνά στο ευρωπαϊκό προσκήνιο, καθώς η Καστοριά φιλοξενεί την εναρκτήρια διεθνή συνδιάσκεψη του EnoGastroDEST, μιας σημαντικής πρωτοβουλίας για τον οινικό και...

REPORTS

Η συγκομιδή στην Καλιφόρνια του 2025 ανακοινώθηκε στο ύψος της περσινής: οι αρχές παρουσιάζουν μια προσωρινή εκτίμηση 3 εκατομμυρίων τόνων οινοποιήσιμων σταφυλιών, σε σύγκριση...

REPORTS

Οι κορυφαίες επιχειρήσεις οινοτουρισμού της Νότιας Αυστραλίας βραβεύτηκαν στα βραβεία Best Of Wine Tourism Awards 2026, που απονεμήθηκαν χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια...

REPORTS

Υπάρχουν διάφορες κλιματικές κατηγορίες που θα μπορούσε να ενταχθεί το κλίμα σε σχέση με την άμπελο. Για αρχή υπάρχουν τα ψυχρά κλίματα που είναι...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η Ιταλία ετοιμάζεται να ανακτήσει το 2025 την πρωτιά στην παγκόσμια παραγωγή κρασιού, σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις των Assoenologi, ISMEA και Unione Italiana...

REPORTS

Η European Wine Industry Association (AIVE) καλεί οινοποιεία και συνεταιρισμούς να αποφύγουν τις «πωλήσεις κάτω του κόστους» την τρέχουσα περίοδο τρύγου, προειδοποιώντας ότι τέτοιες...

REPORTS

Καθώς οι προετοιμασίες για το ProWine Mumbai βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ο διευθυντής έργων, Rajeev Naresh, εξηγεί γιατί «η συμμετοχικότητα, η οικοδόμηση κοινότητας και...

REPORTS

Η γερμανική οινοποιία περνά μια από τις δυσκολότερες περιόδους της. Σύμφωνα με τη νέα πρωτοβουλία Zukunftsinitiative Deutscher Weinbau, που ίδρυσε τον Μάιο ο οινοποιός...