Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ιδρυτική έδρα στο νέο τμήμα αμπελουργίας και οινολογίας της Ουάσιγκτον

Η Jean Dodson Peterson θα ενταχθεί στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον αυτό το φθινόπωρο ως ιδρυτικός πρόεδρος του νεοσύστατου Τμήματος Αμπελουργίας και Οινολογίας.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

«Είμαστε όλοι πρόθυμοι για την Δρ Dodson Peterson να ενταχθεί στο νέο τμήμα και ανυπομονούμε για την ηγεσία της», δήλωσε ο Rich Koenig, προσωρινός κοσμήτορας του Κολλεγίου Γεωπονικών, Ανθρώπινων και Φυσικών Πόρων του WSU. «Γνωρίζοντας τη κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της συνέντευξης, έχω απόλυτη σιγουριά ότι είναι πολύ κατάλληλη για να ηγηθεί της σχολής αμπελουργίας και οινολογίας και των φοιτητών».

Η Dodson Peterson θα έχει την βάση της στην πανεπιστημιούπολη WSU Tri‑Cities στο Ste. Michelle Wine Estates WSU Wine Science Center και θα αναλάβει την ηγεσία από τον διάσημο επιστήμονα του κρασιού Thomas Henick-Kling, ο οποίος υπηρετεί ως διευθυντής προγράμματος WSU V&E από το 2009.

«Είμαι ενθουσιασμένη που το νέο τμήμα έχει έναν τόσο ζωντανό και ενθουσιώδη ηγέτη», δήλωσε η Sandra Haynes, καγκελάριος του WSU Tri-Cities. «Δεδομένης της γειτνίασής μας με τη βιομηχανία κρασιού της Ουάσιγκτον στην περιοχή της μεσαίας Κολούμπια, εκτιμούμε τις σχέσεις μας με τους οινοποιούς και τους αμπελουργούς. Η εστίαση της Dr. Dodson Peterson στην επιτυχία των φοιτητών, η εμπειρία με τη βιομηχανία κρασιού και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και το άνοιγμα στην καινοτομία θα είναι μεγάλα οφέλη για την πανεπιστημιούπολη μας και το μέλλον της βιομηχανίας».

Έπειτα, η Dodson Peterson είπε ότι η κύρια εστίασή της θα είναι οι μαθητές. Στο ρόλο του καθηγητή στο Πολιτειακό Πολυτεχνείο της Καλιφόρνια, έχει επιβλέψει την αναμόρφωση του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών τα τελευταία επτά χρόνια. Στόχος της είναι να δώσει τη δυνατότητα στην επόμενη γενιά μαθητών να λύσει τρέχοντα και μελλοντικά προβλήματα.

«Πρέπει να εκπαιδεύσουμε τους μαθητές μας να είναι κριτικοί στοχαστές έτσι ώστε να έχουν τις δεξιότητες να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα του αύριο», είπε ο Dodson Peterson. «Ανυπομονώ να συμμετάσχω στο WSU και την ευκαιρία να διευκολύνω την οικοδόμηση ενός τμήματος που θα ωφελήσει την πολιτεία της Ουάσιγκτον και την απίστευτη βιομηχανία κρασιού της».

Αυτό ακριβώς θέλει να ακούσει ο Dick Boushey, ιδιοκτήτης της Boushey Vineyards και μέλος της επιτροπής προσλήψεων που πρότεινε τον Dodson Peterson για τη θέση του προέδρου.

«Πρέπει να βάλεις τους μαθητές πρώτα», είπε ο Boushey, ο οποίος ηγείται επίσης της ερευνητικής επιτροπής της Επιτροπής Οίνου της Ουάσιγκτον. «Η έρευνα είναι σημαντική, αλλά πρέπει να είσαι ένα μέρος όπου θέλουν να έρθουν οι μαθητές. Η Jean έχει τις ικανότητες να το κάνει. Είμαι τόσο ενθουσιασμένος με αυτή την πρόσληψη όσο οτιδήποτε έχει κάνει το πρόγραμμα κρασιού της WSU, και εργάζομαι με αυτό το πρόγραμμα από τη δεκαετία του 1980.»

Η Dodson Peterson είπε ότι η εμπειρία της να «τυχερή» στην ανακάλυψή της στην επιστήμη του κρασιού καθοδηγεί την ανάγκη να είναι πιο ενεργή στην πρόσληψη προπτυχιακών φοιτητών.

«Δεν είχα ιδέα ότι υπήρχε αυτή η ειδικότητα όταν πήγα στο κολέγιο», είπε ο Dodson Peterson. «Δεν είναι ένας τομέας μελέτης που γνωρίζουν οι περισσότεροι 18 ή 19 ετών. Πρέπει να τους ανοίξουμε τα μάτια στις ευκαιρίες που υπάρχουν σε αυτό το επάγγελμα».

Η Dodson Peterson εγγράφηκε στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Davis ως πτυχιούχος Νευροβιολογίας, Φυσιολογίας και Συμπεριφοράς και ήθελε να γίνει γιατρός. Το Serendipity και μια συζήτηση με τη φίλη και τη μελλοντική της σύζυγο, την οδήγησαν να κάνει μια εισαγωγή στο μάθημα κρασιού. Το μέλλον της άλλαξε γρήγορα μετά από αυτό.

«Έθεσα τόσες πολλές ερωτήσεις κατά τη διάρκεια του μεγάλου μαθήματος διαλέξεων που ο καθηγητής είπε ότι πρέπει να αλλάξω ειδικότητα ώστε να υπάρχει επαρκής χρόνος για να τις αντιμετωπίσω όλες», είπε ο Dodson Peterson. «Πέρασα στο V&E και δεν το μετάνιωσα ούτε για ένα δευτερόλεπτο».

Η ίδια κέρδισε τελικά διδακτορικό στη φυτοκομία και τη γεωπονία από το UC Davis. Βρίσκεται στη σχολή στο Cal Poly από το 2014, όπου η έρευνά της επικεντρώνεται στις αλληλεπιδράσεις υποκείμενου αμπέλου και φλοιού. Θα ενταχθεί στο WSU ως αναπληρώτρια καθηγήτρια εκτός από τον ρόλο της ως ιδρυτική έδρα.

Οι κορυφαίες προτεραιότητές της ως πρόεδρος θα περιλαμβάνουν την πρόσληψη και τη διατήρηση προπτυχιακών φοιτητών και τη συνεργασία με το διδακτικό προσωπικό καθώς το τμήμα συγκεντρώνεται για να εξασφαλίσει την έγκαιρη πρόοδο του πτυχίου για τους φοιτητές.

«Περιμένω με ανυπομονησία τις συζητήσεις με το διδακτικό προσωπικό καθώς και με τους τρέχοντες και πρόσφατα αποφοίτους φοιτητές σχετικά με την εμπειρία τους στο πρόγραμμα», είπε η Dodson Peterson. «Γνωρίζω ότι, ως ομάδα σχολών, πρέπει να ανταποκριθούμε στις ανάγκες ενός διαφορετικού φοιτητικού σώματος και να διασφαλίσουμε την πρόσβαση στις εγκαταστάσεις για όλους τους φοιτητές που προέρχονται από το τμήμα.

«Η σχολή του WSU V&E κάνει σχετική, εμπνευσμένη εργασία που ωφελεί τη βιομηχανία κρασιού και σταφυλιού σε παγκόσμια κλίμακα. Θέλω να συνεχίσω να υποστηρίζω τις προσπάθειές τους, να επιτρέψω τη δημιουργία νέων συνεργασιών και να διευρύνω τις προσπάθειες έρευνας, ακαδημαϊκού προγραμματισμού και επέκτασης, έτσι ώστε όλοι οι μαθητές μας να εισέλθουν στη βιομηχανία έτοιμοι για καριέρα».

 

ΠΗΓΗ: wsu.edu

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.