Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Santa Rita δημιουργεί κορυφαίας ποιότητας Bordeaux blanc από τη Χιλή

Στην Santa Rita Estates εργάζονται πάνω σε ένα υψηλής ποιότητας μείγμα ‘Bordeaux blanc’ από τη Χιλή, που ζυμώνεται στο βαρέλι, με τη βοήθεια του κορυφαίου Γάλλου σύμβουλου οινοποιίας, Eric Boissenot.

Χρησιμοποιώντας Semillon και Sauvignon Blanc από τη φετινή σοδειά της Χιλής, το μείγμα των λευκών σταφυλιών βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε γαλλικά δρύινα βαρέλια στο οινοποιείο του παραγωγού, δήλωσε ο Sebastian Labbé στο drinks business κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Λονδίνο τον προηγούμενο μήνα.

Σχολιάζοντας το εγχείρημα, ο Labbé δήλωσε ότι ο κορυφαίος οινοποιός του Bordeaux και σύμβουλος Eric Boissenot, ο οποίος ήδη συνεργάζεται με τη Santa Rita στο εμβληματικό της Cabernet Sauvignon με το όνομα Casa Real, βοηθάει στο λευκό κρασί, αν και το έργο διαχειρίζεται από τη νέα οινοποιό της Viña Carmen, Ana Maria Cumsille.

Ο Labbé ανέφερε επίσης ότι το στυλ του κρασιού ήταν “εμπνευσμένο” από τα εξαιρετικά λευκά κρασιά του Pessac-Léognan, με ειδική αναφορά στα Château Carbonnieux και το Domaine de Chevalier.

Το μείγμα Sauvignon-Semillon, που δεν έχει ακόμα κυκλοφορήσει, θα εμφιαλωθεί ως μέρος της σειράς κρασιών Floresta της Santa Rita και θα έχει παρόμοια τιμολόγηση με την τρέχουσα προσφορά, με τις φιάλες να πωλούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο μεταξύ £25 και £30.

Εν τω μεταξύ, τα πιο ακριβά λευκά κρασιά της Χιλής φτιάχνονται με Chardonnay, και ως προς αυτό, η Santa Rita δεν θα αποτελέσει εξαίρεση.

Ο Labbé δήλωσε στο db: “Χρειαζόμαστε ένα λευκό κρασί υψηλής ποιότητας για να συνοδεύσει το Casa Real, αλλά θα το κάνουμε αυτό με Chardonnay.”

Αναμένεται ότι ένα τέτοιο κρασί θα πωλείται περίπου στα £50 όταν κυκλοφορήσει στο μέλλον.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Τον Αύγουστο, το περιοδικό Decanter δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας ειδικής γευστικής δοκιμής αφιερωμένης στα λευκά κρασιά των νησιών του Αιγαίου.

REPORTS

Το μέγεθος της αγοράς βιολογικών κρασιών στην Ευρώπη αποτιμήθηκε πέρυσι σε 9,20 δισ. δολάρια και αναμένεται να αυξηθεί με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 10,6%...

REPORTS

Χαμηλότερα του αναμενόμενου, δείχνει να εξελίσσεται τελικά ο φετινός τρύγος, ιδίως αν ληφθούν υπόψη οι στρεμματικές αποδόσεις που καταγράφονται στις περισσότερες αμπελουργικές ζώνες και...

REPORTS

Το ελληνικό καλοκαίρι, εκτός από ήλιο και θάλασσα, είχε και επιτυχίες - γεμάτες γεύση, άρωμα και διακρίσεις. Το Κτήμα Σεμέλη, επιστρέφει από τον διεθνή...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η φετινή οινική χρονιά στην Καλιφόρνια δεν κρίνεται από τον καιρό, αυτός στάθηκε σύμμαχος. Κρίνεται από την οικονομία, τις συνήθειες κατανάλωσης και τις αποφάσεις...

REPORTS

Η νόσος του Pierce, που προκαλείται από το βακτήριο Xylella fastidiosa, αναδεικνύεται σε ολοένα σοβαρότερη απειλή για τους αμπελώνες του πλανήτη. Νέα διεθνής έρευνα,...

REPORTS

Τον Αύγουστο, το περιοδικό Decanter δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας ειδικής γευστικής δοκιμής αφιερωμένης στα λευκά κρασιά των νησιών του Αιγαίου.

REPORTS

Κοιτώντας προς το 2025, ειδικοί παράγοντες όπως η προσωρινή δημιουργία αποθεμάτων πριν από τις αλλαγές στους δασμούς και οι μεταβαλλόμενες αλυσίδες εφοδιασμού αναμένεται να...