Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Άλλα τρία κτήματα της Moët Hennessy απέκτησαν βιολογική πιστοποίηση

Τρία από τα κτήματα της Moët Hennessy έχουν λάβει νέες πιστοποιήσεις βιολογικών προϊόντων, προωθώντας τους στόχους βιωσιμότητας της εταιρείας μέσω του προγράμματος «Living Soils Living Together»…

Μία από τις πιστοποιήσεις ισχύει για το κτήμα Chateau Galoupet της Moët Hennessy στη Γαλλική Ριβιέρα, στο οποίο έχει απονεμηθεί το καθεστώς βιολογικού παραγωγού από τον Qualisud, τον φορέα διαπίστευσης σε όλη τη χώρα, μετά το έργο του για πρωτοβουλίες για την αναγέννηση του εδάφους και την υγεία του εδάφους.

Τα νέα σημαίνουν ότι όλος ο αμπελώνας και η οινοποιητική δραστηριότητα του Chateau Galoupet, έκτασης 69 εκταρίων, ταξινομείται πλέον ως βιολογικός και θα εφαρμόζεται πλέον από τον τρύγο του 2023 και μετά.

Προηγουμένως, η εταιρεία είχε επίσης δηλώσει ότι θα σταματήσει τη χρήση ζιζανιοκτόνων στους αμπελώνες της σαμπάνιας, στο πλαίσιο του προγράμματος Living Soils, και έχει κερδίσει ένα βραβείο db green για το έργο της στην περιοχή, μετά το πρώτο της Παγκόσμιο Φόρουμ Ζωντανών Εδαφών τον Ιούνιο του περασμένου έτους. Επιπλέον, η Moët επένδυσε 20 εκατ. ευρώ σε ένα νέο ερευνητικό κέντρο στη Καμπανία αφιερωμένο στην επιστημονική έρευνα γύρω από την αειφόρο αμπελοκαλλιέργεια.

Παράλληλα, μια άλλη πιστοποίηση δόθηκε σε δύο οινοποιεία στην Αργεντινή, το Chandon Argentina και το Terrazas de Los Andes, στα οποία έχει απονεμηθεί το καθεστώς Regenerative Organic Certified (ROC) από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Regenerative Organic Alliance για τη δική του υγεία του εδάφους και την αναγεννητική γεωργία.

Ο Moët είπε ότι το καθεστώς βασίστηκε στους τρεις πυλώνες της υγείας του εδάφους και της διαχείρισης της γης, της καλής διαβίωσης των ζώων και της δικαιοσύνης στην εργασία, και έχει δει 97 εκτάρια των οινοποιείων εταιρειών στην Αργεντινή να έχουν πιστοποιηθεί ROC με στόχο να φτάσει το 100% έως το 2026 για το Terrazas de Los Andes και 2027 για το Chandon Argentina.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Moët Hennessy είπε ότι οι πιστοποιήσεις «επικυρώνουν το μετασχηματιστικό έργο» που έγινε για τη διαχείριση του εδάφους και τη «δέσμευσή του να παρέχει στους καταναλωτές μας ακόμη καλύτερα κρασιά και οινοπνευματώδη ποτά».

Τα βραβεία περιγράφηκαν ως «βασικά βήματα» από την διευθύντρια βιωσιμότητας της εταιρείας, Sandrine Sommer.

Είπε: «Αυτές οι δύο πιστοποιήσεις είναι βασικά βήματα για να μειώσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα, ενώ αναπλάθουμε τα εδάφη μας και φροντίζουμε τους αμπελουργούς μας. Η απόκτηση αυτών των 2 ετικετών στη Γαλλία και στην Αργεντινή δεν επικυρώνει μόνο τις βιώσιμες πρακτικές μας, αλλά ενισχύει επίσης την αξιοπιστία των αμπελώνων ως υπεύθυνους παράγοντες στον τομέα μας. Θα βοηθήσει επίσης στην περαιτέρω συμμετοχή των ενδιαφερομένων μας στο πρόγραμμα Living Soils Living Together».

Τέλος, η εταιρεία επισήμανε επίσης ότι ένα δεύτερο Παγκόσμιο Φόρουμ Ζωντανών Εδαφών πρόκειται να πραγματοποιηθεί το 2024 για να «συνεχίσει την προσπάθειά της να αποτελέσει καταλύτη για συζητήσεις και λύσεις» σχετικά με την υγεία του εδάφους.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το ΥΠΑΑΤ προωθεί και υποστηρίζει μέσω προγραμμάτων και συντονισμένων δράσεων το σύνολο των αμπελουργών και των οινοποιών με στόχο να αντιμετωπισθεί η δύσκολη χρονιά...

REPORTS

Οι μικρές ποσότητες, οι premium τιμές και η γενική έλλειψη γνώσης σχετικά με την οινική κουλτούρα της χώρας συνθέτουν τις προκλήσεις του Καναδά.

REPORTS

Σε μια κρίσιμη στιγμή για τον αμπελοοινικό τομέα που βρίσκεται αντιμέτωπος με την κλιματική κρίση και την τις μεταβαλλόμενες τάσεις των καταναλωτών πραγματοποιήθηκε στις...

REPORTS

Το ιστορικό Hôtel de Paris Monte-Carlo του Μονακό για να γιορτάσει την 150ή επέτειο λειτουργίας του λανσάρει ένα κονιάκ από σπάνιες σοδειές σταφυλιών και...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Η ενδυνάμωση του ρόλου των μικρών οινοποιητικών επιχειρήσεων της χώρας, που βρίσκονται υπό την ομπρέλα του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος βρέθηκε προ ημερών στο...

REPORTS

Η σειρά Single Vineyards του Οινοποιείου Αρτέµης Καραµολέγκος αποτελείται από κρασιά µε άψογη ποιότητα από µοναδικά κτήµατα στη Σαντορίνη.