Connect with us

Αναζήτηση

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Η Foley Family Wines αγοράζει το Sonoma Icon Chateau St. Jean

Η Treasury Wine Estates πουλά το μακροχρόνιο κτήμα Sonoma και η Foley Family Wines να σχεδιάζει να επαναφέρει σε ανοδική πορεία την οινοποίηση εκεί.

Ο Bill Foley αγοράζει άλλο ένα εικονίδιο της Sonoma. Η εταιρεία του, Foley Family Wines, απέκτησε το Chateau St. Jean από τον αυστραλιανό οινικό γίγαντα Treasury Wine Estates. Η συμφωνία περιλαμβάνει το πύργο του St. Jean στο Kenwood της Καλιφόρνια, καθώς και ένα κέντρο επισκεπτών 6.000 τετραγωνικών μέτρων και μια μονάδα παραγωγής 39.000 τετραγωνικών μέτρων. Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης αμπελώνες 79 στρεμμάτων του Chateau St. Jean. Οι οικονομικοί όροι δεν αποκαλύφθηκαν. Πέρυσι, σύμφωνα με την Impact Databank, το Chateau St. Jean έκανε 329.000 υποθέσεις.

«Το Chateau St. Jean είναι ένα σύμβολο της κομητείας Sonoma, με σχεδόν 50 χρόνια ιστορίας στην κοιλάδα Sonoma», δήλωσε ο Gerard Thoukis, CMO της Foley Family Wines. «Η μελλοντική στρατηγική αυτής της μάρκας θα βοηθήσει τη Foley Family Wines στην επιθυμία μας να γίνουμε ο Νο. 1 παραγωγός premium κρασιού στις ΗΠΑ».

Το οινοποιείο είναι κορυφαίος προορισμός φιλοξενίας εδώ και αρκετά χρόνια, όπως μια άλλη πρόσφατη αγορά του Foley, η Ferrari-Carano. Εκτός από τις εγκαταστάσεις του Chateau St. Jean, η Foley Family Wines θα αποκτήσει άδεια χρήσης παλαιού τύπου, επιτρέποντας στην εταιρεία να φιλοξενεί έως και 30 εκδηλώσεις ετησίως, συμπεριλαμβανομένων 24 ειδικών εκδηλώσεων το χρόνο και έξι άλλων μεγάλων συγκεντρώσεων, όπως γάμους. «Το Chateau St. Jean θα συνεχίσει να λειτουργεί ως η εξέχουσα τοποθεσία στην κομητεία Sonoma για γάμους, εταιρικές εκδηλώσεις και εκδηλώσεις μελών της λέσχης κρασιού», πρόσθεσε ο Thoukis. “Πολλά από αυτά έχουν ήδη κρατηθεί για το 2022.”

Αυτήν τη στιγμή, τα κρασιά του Chateau St. Jean δεν παρασκευάζονται στο κτήμα. Κοιτάζοντας το μέλλον, η Foley Family Wines σχεδιάζει να αποκαταστήσει τις εγκαταστάσεις παραγωγής και τελικά να επαναφέρει την οινοποίηση. «Με την πάροδο του χρόνου, θα πραγματοποιηθεί αποκατάσταση στον αμπελώνα του κτήματος, στο κέντρο εμπειρίας επισκεπτών και στην οινοποιητική εγκατάσταση», είπε ο Θούκης. «Σκοπεύουμε να έχουμε ένα πλήρως λειτουργικό οινοποιείο μέχρι τον τρύγο του 2022».

Το Chateau St. Jean παράγει κρασί από το 1973 και είναι γνωστό για τις εμφιαλώσεις Chardonnay που χαρακτηρίζονται από αμπελώνες, καθώς και για το Cinq Cépages, ένα χαρμάνι Μπορντό που ήταν το πρώτο κρασί Sonoma που ονομάστηκε Wine Spectator’s Wine of the Year το 1999 για το vint του 1996.

Η συμφωνία φέρνει το Chateau St. Jean στα κρασιά της οικογένειας Foley με άλλες ετικέτες Sonoma, συμπεριλαμβανομένων των Chalk Hill, Sebastiani και Foley Sonoma, μεταξύ άλλων. Πέρα από το Sonoma, το Foley είναι παρόν σε πολλές άλλες οινοπαραγωγικές περιοχές, με ετικέτες Napa όπως η Foley Johnson, η Foley Estates της Central Coast και η γαλλική Lucien Albrecht.

 

Πηγή: winespectator.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Με νέα εικόνα το ανανεωμένο Τhessaloniki Wine & Spirits Trophy πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη 13 έως 15 Φεβρουαρίου, συγκεντρώνοντας 30 καταξιωμένους γευσιγνώστες από την Ελλάδα...

REPORTS

Με τον ευφάνταστο τίτλο «The Mantinians», τα οινοποιεία της Μαντινείας έρχονται να συστηθούν συλλογικά στο οινόφιλο και όχι μόνο κοινό. Πέντε δεκαετίες και πλέον...

REPORTS

Οι «ακραίες κλιματικές συνθήκες» πέρυσι επηρέασαν τους αμπελώνες παγκοσμίως, θέτοντας εντούτοις σε «ισορροπία» τον αμπελοοινικό τομέα που αντιμετωπίζει ζητήματα υπερπροσφοράς, όπως προκύπτει από την...

REPORTS

Η θεσµοθέτηση, έστω και µε καθυστέρηση, και στην Ελλάδα, προ τριετίας περίπου, του θεσµικού πλαισίου για την κλωνική επιλογή, δίνει τη δυνατότητα στους συντελεστές...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.