Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Emma Watson λανσάρει το gin Renais προερχόμενο από αμπελώνες Chablis

Η Emma Watson μπορεί να έκανε το όνομά της ως ηθοποιός και ακτιβίστρια, ωστόσο τώρα επέστρεψε στην οικογενειακή επιχείρηση και λάνσαρε ένα gin με τον αδερφό της Alex. Ονομάζεται Renais, οι ρίζες του πνεύματος βρίσκονται σταθερά στο Chablis, όπου ο πατέρας τους Chris έχει αμπελώνες για περισσότερα από 30 χρόνια…

Το βασικό απόσταγμα του Renais φτιάχνεται μέσω της απόσταξης φλοιών και οινολάσπης από κρασί, με μερικά να προέρχονται από το Domaine Watson της οικογένειας. Ο ασβεστόλιθος Kimmeridgian, που αποτελεί την βάση του εδάφους στους αμπελώνες Chablis, Chablis Premier Cru και Chablis Grand Cru έχει αποσταχθεί και συνδυαστεί με το απόσταγμα σταφυλιού, με σκοπό να εκφράσει το terroir της ονομασίας. Τα βοτανικά προϊόντα περιλαμβάνουν συμπιεσμένα σταφύλια Chablis Grand Cru, άνθη φλαμουριάς, μούρα από κυβάκια και μέλι ακακίας.

«Σίγουρα δεν είναι ο ευκολότερος τρόπος για να φτιάξεις ένα gin», δήλωσε ο Alex στο οικείο λανσάρισμα. «Ήθελα να κάνω κάτι που κανείς δεν είχε κάνει ποτέ: να συλλάβω την ουσία ενός συγκεκριμένου terroir, τη μοναδικότητα του Chablis, αντλώντας από τις παραδόσεις, τις τεχνικές και τα συστατικά από τη γη και ενσωματώνοντας αυτά τα χαρακτηριστικά σε ένα gin.»

Το αποτέλεσμα είναι ένα απόλυτα μοντέρνο gin, με λουλουδένιες νότες βιολέτας και ανοιξιάτικου άνθους να ξεπηδούν από το ποτήρι, συνοδευόμενο από αρώματα υγρού ασβεστόλιθου, λεμονιού και λάιμ, θυμαριού και διαυγούς άρκευθου. Ο ουρανίσκος είναι αρχικά απαλός και μεταξένιος, με μια διαυγή νότα ελαίου λεμονιού προτού έρθει μια ελαφρώς σφιχτή, ξηρή υφή στο μεσαίο ουρανίσκο. Ο άρκευθος, το πεύκο, οι βιολέτες και το πικάντικο μαύρο πιπέρι είναι όλα παρόντα, πριν μπει ένα ορυκτό λάκτισμα στο τελείωμα.

Παράλληλα, το όνομα Renais σημαίνει αναγέννηση, με ένα νεύμα στη βιωσιμότητα μέσω της χρήσης σωζόμενων φλοιών σταφυλιών. «Η Emma ήταν πολύ παθιασμένη να το κάνει βιώσιμο», εξήγησε ο Alex, με το gin να κατασκευάζεται επίσης με ηλιακούς αποστακτήρες και να κυκλοφορεί σε βιοδιασπώμενες συσκευασίες μανιταριών. Οι εναπομένουσες εκπομπές άνθρακα αντισταθμίζονται μέσω πρωτοβουλιών αιολικών πάρκων στην Ινδία.

«Για μένα, το Renais είναι ένα οικογενειακό έργο, όχι μόνο η περιοχή Chablis ξυπνά πολύ ιδιαίτερες αναμνήσεις από την παιδική μου ηλικία, αλλά μου άρεσε να έχω την ευκαιρία να δημιουργήσω κάτι με τον αδερφό μου Alex», είπε η Emma. «Είμαι ιδιαίτερα περήφανος που ανακυκλώνω τα σταφύλια από αμπελώνες, συμπεριλαμβανομένου του πατέρα μου, για να μειώσω τα απόβλητα και να δημιουργήσω κάτι νέο.»

Τέλος, το Domaine Watson αποτελείται από επτά αμπελώνες συνολικά πέντε εκταρίων, με τη γη να αγόρασε σιγά σιγά ο Chris με τη βοήθεια των Βουργουνδών φίλων του. «Θα πήγαινα για ψάρεμα με έναν από τους φίλους μου σε όλη την περιοχή και τελικά μου είπε, «Πρέπει να σου βρούμε έναν αμπελώνα!», έτσι αγόρασα το πρώτο μου το 1991. Οι φίλοι μου στην περιοχή μου έλεγαν «Είσαι ένας Βουργουνδός που είχε την τύχη να γεννηθεί στην Αγγλία!».

ΠΗΓΗ: decanter.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...