Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το οινοποιείο Allegrini συστήνει το Amarone στην Place de Bordeaux

Τον Σεπτέμβριο το οινοποιείο Allegrini θα κυκλοφορήσει δύο κρασιά από την περιοχή Valpolicella, συμπεριλαμβανομένου και του πρώτου Amarone που θα πωλείται μέσω της πλατφόρμας εκλεκτού κρασιού.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Η καμπάνια του hors Bordeaux (κυριολεκτικά, «πέρα από το Μπορντό») αυτού του Σεπτεμβρίου θα δει την κυκλοφορία των δύο πρώτων premium κρασιών από την εμβληματική περιοχή Valpolicella, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου Amarone, μέσω της La Place.

Τα κρασιά αυτά δεν θα μπορούσαν να προέρχονται από έναν πιο αυγουστιάτικο παραγωγό, τον Allegrini. Έθεσαν τον πήχη πολύ ψηλά για μελλοντικές κυκλοφορίες από τη Βορειοανατολική Ιταλία και συγκεκριμένα το Amarone. Είναι το La Poja 2017 και το πολύ κορυφαίο cuvée του Allegrini, το σπάνιο Amarone Classico Riserva Fieramonte του 2015. Και τα δύο προέρχονται από προνομιακές τοποθεσίες και από έναν αμπελώνα.

Ο αυλικός στην παρούσα φάση είναι ο Timothée Moreau του Bureau des Grands Vins, ο οποίος αποκτά γρήγορα τη φήμη του ειδικού στα κορυφαία ιταλικά κρασιά στη La Place μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη κυκλοφορία του Barolo Cerequio 2018 του Michele Chiarlo τον περασμένο Μάρτιο.

Μάλιστα, ο ίδιος αναφέρει ότι: «Δοκίμασα τα κρασιά στο Μπορντό με τον Raffaele Augelli, τον πρόσφατα διορισμένο ανώτερο διευθυντή εξαγωγών της Allegrini, πριν μιλήσω με την ίδια τη Marilisa Allegrini στο Zoom». Η «Lady Amarone», όπως την αποκαλούν στοργικά στην περιοχή, είναι ξεκάθαρα ενθουσιασμένη με την προοπτική να φτάσει σε μια ακόμη πιο παγκόσμια αγορά για αυτά τα κρασιά:

«Αυτό είναι το κερασάκι στην τούρτα για εμάς μετά την αυξανόμενη επιτυχία των κρασιών μας τις τελευταίες δεκαετίες. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη με αυτό το νέο κεφάλαιο για εμάς. Το La Poja και το Fieramonte είναι τα επώνυμά μας κρασιά και σηματοδοτούν το όραμα και το στυλ του Allegrini. Το να πωλούνται μαζί με τα καλύτερα grands crus του Μπορντό και πολλά από τα άλλα καλύτερα κρασιά του κόσμου στη La Place ήταν επιθυμία του αδελφού μου Franco και είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε να κυνηγήσουμε το όνειρό της ζωής του σήμερα».

Η στρατηγική είναι απλή αλλά αποτελεσματική, με τη La Place (μέσω των δέκα επιλεγμένων διαπραγματευτών) να πουλά κάθε κρασί σε ένα δίκτυο διανομέων, εισαγωγέων και ιδιωτών πελατών σε όλες τις αγορές εκτός από την Ιταλία, τις ΗΠΑ και τον Καναδά (περίπου το 80% της τρέχουσας παγκόσμιας διανομή).

Όπως εξήγησε ο Raffaele Augelli: «Το όραμά μας είναι να αυξήσουμε την τριχοειδή ροή της διανομής των εκλεκτών κρασιών μας. Η τεχνογνωσία και τα διεθνή δίκτυα που αναπτύχθηκαν εδώ και αιώνες από τους διαπραγματευτές του Μπορντό μας βοηθούν να προσεγγίσουμε καλύτερα τους λάτρεις του κρασιού και τους συλλέκτες όπου κι αν βρίσκονται στον κόσμο. Είναι τιμή μας που είμαστε οι πρώτοι παραγωγοί από την περιοχή μας στο La Place και πιστεύουμε ειλικρινά ότι είναι το σωστό επόμενο βήμα για την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης τόσο για τον Allegrini όσο και για τη Valpolicella και για την περαιτέρω ενίσχυση του κύρους τους».

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Ένας Κινέζος απατεώνας καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών, αφού συνελήφθη με 786 μπουκάλια πλαστού κρασιού που έφεραν αναγνωρισμένες ετικέτες όπως το Petrus.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συνέδριο ιδιαίτερης σημασίας για τον αμπελοοινικό κλάδο της χώρας, διοργανώνουν από κοινού ο Κλαδικός Εθνικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ) και η Εθνική Διεπαγγελματική...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια μοναδική οινο - γευστική ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού σε όλη την Ελλάδα,...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, εφεξής, λίγο πριν από τον ετήσιο εορτασμό του θεσμού των «Ανοικτών Πορτών», στα οινοποιεία της χώρας, όσοι αγαπούν τη Γουμένισσα,...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.