Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η φινέτσα του Μοσχοφίλερου μέσα από το Amalia Vintage, ένα κρασί ορόσημο για το Κτήμα Τσέλεπου

Αναµφίβολα, ένα από τα πιο σηµαντικά επιτεύγµατα του Κτήµατος Τσέλεπου αποτελεί το αφρώδες κρασί Amalia Vintage, ένα κρασί από 100% Μοσχοφίλερο, το οποίο αποτελεί και πρωτοπορία για τα δεδοµένα της Ελλάδας.

Η Amalia Vintage είναι ένα πολύπλοκο αφρώδες στα πρότυπα της Καµπανίας, καθώς φτιάχνεται µε την παραδοσιακή µέθοδο της σαµπάνιας, εµφανίζοντας λεπτά αρώµατα από φλούδες εσπεριδοειδών, αχλαδιού και πασχαλιάς, µε φόντο γοητευτικές νότες ζύµης και µελιού. Παράλληλα, η Amalia Vintage εκτός από το ότι είναι προϊόν εξαιρετικής χρονιάς διαφέρει και στα στάδια της ζύµωσης, καθώς η δεύτερη ζύµωση που στην Brut είναι ένας χρόνος στη φιάλη στη Vintage είναι δύο χρόνια.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος 38 του Winetrails

Οι τεχνικές της παραδοσιακής µεθόδου λειτουργούν ως πιστοποίηση των δυνατοτήτων του συγκεκριµένου αφρώδους, τόσο στο αρωµατικό, όσο και στο γευστικό κοµµάτι, γεγονός που επιβεβαιώνει τον χαρακτηρισµό της Ανδριανής Τσέλεπου για την Amalia, ότι είναι η «φινέτσα» του Μοσχοφίλερου.

Συµπληρωµατικά, η οικογένεια Τσέλεπου υποστηρίζει πως το συγκεκριµένο κρασί αποτελεί το µέσο διαφοροποίησης από όλα τα άλλα οινοποιεία, για τον λόγο ότι αντέχει στον χρόνο και ενδείκνυται για παλαίωση. Το συγκεκριµένο αφρώδες, όπως και η σαµπάνια, αποτελεί προϊόν εορτασµού, οπότε δεν θα µπορούσε να µην συνδυαστεί µε όστρακα, χαβιάρι, αυγοτάραχο, καθώς και µε ώριµα τυριά. Φαγητά που υπό την συνοδεία της Amalia Vintage θα µπορούσαν να πλαισιώσουν ένα µεγαλειώδες δείπνο.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Σε µικρή απόσταση από την Αθήνα, στις Ρίζες Αρκαδίας, βρίσκεται το Κτήµα Τσέλεπου. Εκεί µε την αδιάκοπη φροντίδα των περίπου 650 στρεµµάτων ιδιόκτητου αµπελώνα...

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η νέα ποικιλιακή σύνθεση µε την προσθήκη του Κολλινιάτικου φέρνει ένα δυναμικό κρασί, έτοιμο να καταπλήξει...

REPORTS

Ενδιαφέρον και για άλλες οινικές ζώνες ΠΟΠ σε επιλεγμένα αμπελοτόπια όπως η Νάουσα και η Ραψάνη διατηρεί το κτήμα Τσέλεπου, κάτι που θα μπορούσε...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...