Η Amalia Vintage είναι ένα πολύπλοκο αφρώδες στα πρότυπα της Καµπανίας, καθώς φτιάχνεται µε την παραδοσιακή µέθοδο της σαµπάνιας, εµφανίζοντας λεπτά αρώµατα από φλούδες εσπεριδοειδών, αχλαδιού και πασχαλιάς, µε φόντο γοητευτικές νότες ζύµης και µελιού. Παράλληλα, η Amalia Vintage εκτός από το ότι είναι προϊόν εξαιρετικής χρονιάς διαφέρει και στα στάδια της ζύµωσης, καθώς η δεύτερη ζύµωση που στην Brut είναι ένας χρόνος στη φιάλη στη Vintage είναι δύο χρόνια.
Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος 38 του Winetrails
Οι τεχνικές της παραδοσιακής µεθόδου λειτουργούν ως πιστοποίηση των δυνατοτήτων του συγκεκριµένου αφρώδους, τόσο στο αρωµατικό, όσο και στο γευστικό κοµµάτι, γεγονός που επιβεβαιώνει τον χαρακτηρισµό της Ανδριανής Τσέλεπου για την Amalia, ότι είναι η «φινέτσα» του Μοσχοφίλερου.
Συµπληρωµατικά, η οικογένεια Τσέλεπου υποστηρίζει πως το συγκεκριµένο κρασί αποτελεί το µέσο διαφοροποίησης από όλα τα άλλα οινοποιεία, για τον λόγο ότι αντέχει στον χρόνο και ενδείκνυται για παλαίωση. Το συγκεκριµένο αφρώδες, όπως και η σαµπάνια, αποτελεί προϊόν εορτασµού, οπότε δεν θα µπορούσε να µην συνδυαστεί µε όστρακα, χαβιάρι, αυγοτάραχο, καθώς και µε ώριµα τυριά. Φαγητά που υπό την συνοδεία της Amalia Vintage θα µπορούσαν να πλαισιώσουν ένα µεγαλειώδες δείπνο.