Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η φινέτσα του Μοσχοφίλερου μέσα από το Amalia Vintage, ένα κρασί ορόσημο για το Κτήμα Τσέλεπου

Αναµφίβολα, ένα από τα πιο σηµαντικά επιτεύγµατα του Κτήµατος Τσέλεπου αποτελεί το αφρώδες κρασί Amalia Vintage, ένα κρασί από 100% Μοσχοφίλερο, το οποίο αποτελεί και πρωτοπορία για τα δεδοµένα της Ελλάδας.

Η Amalia Vintage είναι ένα πολύπλοκο αφρώδες στα πρότυπα της Καµπανίας, καθώς φτιάχνεται µε την παραδοσιακή µέθοδο της σαµπάνιας, εµφανίζοντας λεπτά αρώµατα από φλούδες εσπεριδοειδών, αχλαδιού και πασχαλιάς, µε φόντο γοητευτικές νότες ζύµης και µελιού. Παράλληλα, η Amalia Vintage εκτός από το ότι είναι προϊόν εξαιρετικής χρονιάς διαφέρει και στα στάδια της ζύµωσης, καθώς η δεύτερη ζύµωση που στην Brut είναι ένας χρόνος στη φιάλη στη Vintage είναι δύο χρόνια.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος 38 του Winetrails

Οι τεχνικές της παραδοσιακής µεθόδου λειτουργούν ως πιστοποίηση των δυνατοτήτων του συγκεκριµένου αφρώδους, τόσο στο αρωµατικό, όσο και στο γευστικό κοµµάτι, γεγονός που επιβεβαιώνει τον χαρακτηρισµό της Ανδριανής Τσέλεπου για την Amalia, ότι είναι η «φινέτσα» του Μοσχοφίλερου.

Συµπληρωµατικά, η οικογένεια Τσέλεπου υποστηρίζει πως το συγκεκριµένο κρασί αποτελεί το µέσο διαφοροποίησης από όλα τα άλλα οινοποιεία, για τον λόγο ότι αντέχει στον χρόνο και ενδείκνυται για παλαίωση. Το συγκεκριµένο αφρώδες, όπως και η σαµπάνια, αποτελεί προϊόν εορτασµού, οπότε δεν θα µπορούσε να µην συνδυαστεί µε όστρακα, χαβιάρι, αυγοτάραχο, καθώς και µε ώριµα τυριά. Φαγητά που υπό την συνοδεία της Amalia Vintage θα µπορούσαν να πλαισιώσουν ένα µεγαλειώδες δείπνο.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μαντινεία, Νεµέα, Σαντορίνη και τώρα Νάουσα. Μια ιδέα που άρχισε να χτίζεται δειλά πριν από µισό αιώνα, έχει εξελιχθεί σε ακµάζουσα επιχείρηση, η οποία...

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Στη σύναψη μιας προκαταρκτικής εμπορικής συμφωνία με τις ΗΠΑ προσβλέπει η Κομισιόν, η οποία θα της επιτρέψει να διατηρήσει τον δασμολογικό συντελεστή 10% μετά...

REPORTS

Τις αξίες του πολιτισμού και της οινικής κουλτούρας της Αιγιάλειας, αλλά και της Ελλάδας γενικότερα, ανέδειξε για ακόμα μια χρονιά το φεστιβάλ Οινοξένεια που...

REPORTS

Η ιστορική αμπελουργική περιοχή Tokaj ψηφίστηκε ως μία από τις 10 καλύτερες ευρωπαϊκές αμπελουργικές περιοχές για το 2025, από τους ειδικούς ταξιδιωτικής ασφάλισης της...

REPORTS

Η Βουργουνδία γιορτάζει τη δέκατη επέτειο από την καταχώριση των «Climats» της στην Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCO, ένας όρος που δεν αναφέρεται στον καιρό,...