Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η ταχύτητα παράδοσης αλκοόλ είναι πλέον πιο σημαντική από ποτέ

Σε ορισμένες χώρες, όπως στην Κίνα, οι αγοραστές έχουν συνηθίσει στην ταχεία παράδοση για το ηλεκτρονικό εμπόριο γενικά – και περιμένουν την ίδια προσφορά για το αλκοόλ, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει λιγότερη επιλογή προϊόντος ή υψηλότερο κόστος παράδοσης.

Αντίθετα, οι καταναλωτές σε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο – όπου το ηλεκτρονικό εμπόριο αλκοόλ αγοράζεται κυρίως από πολυκαναλικούς λιανοπωλητές ή εξειδικευμένους ιστότοπους που προσφέρουν ισχυρή γκάμα προϊόντων και ανταγωνιστικές τιμές, είναι πιθανό να υπάρχει κάποιος αρχικός δισταγμός να υιοθετήσουν υπηρεσίες ταχείας παράδοσης, εάν συνοδεύεται από υψηλότερο κόστος ή/και μικρότερη γκάμα προϊόντων.

Ωστόσο, η ζήτηση για ταχεία παράδοση αυξάνεται: «Αν και οι καταναλωτές σε διαφορετικές παγκόσμιες αγορές δίνουν διαφορετικά επίπεδα σημασίας στην ταχύτητα παράδοσης, μια σαφή τάση που έχουμε εντοπίσει είναι ότι η σημασία της ταχύτητας αυξάνεται παντού», λέει ο Guy Wolfe, Strategic Insights Manager στο IWSR.

Η ταχύτητα είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους νεότερους καταναλωτές, συμπεριλαμβανομένων των millennials και των καταναλωτών Gen Z (σε νόμιμη ηλικία κατανάλωσης αλκοόλ). «Οι Millennials σε όλες τις αγορές είναι πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερα για γρήγορη παράδοση. Οι Boomers, από την άλλη πλευρά, επί του παρόντος δεν είναι πρόθυμοι γενικά», λέει ο Wolfe.

Οι ανησυχίες σχετικά με την παράδοση εξακολουθούν να αποτρέπουν ορισμένους καταναλωτές από το ηλεκτρονικό εμπόριο. Συνολικά, το 21% των καταναλωτών είπε ότι η αναμονή για παράδοση αποτελεί εμπόδιο για την αγορά αλκοόλ στο διαδίκτυο. Αυτό το ζήτημα ήταν ιδιαίτερα σημαντικό μεταξύ των LDA Gen Z και των millennial καταναλωτές. Επιπλέον, περίπου το ένα τρίτο των συνολικών ερωτηθέντων ανέφερε τις χρεώσεις παράδοσης ως αποκλεισμό και το 11% εξέφρασε την ανησυχία του για απώλεια ή κλοπή των παραδόσεων.

Οι υπηρεσίες παράδοσης κατ’ απαίτηση, συμπεριλαμβανομένων των παικτών «γρήγορου εμπορίου», αναδύονται –και αυξάνονται– για να ανταγωνιστούν στην ταχύτητα. Ορισμένα προσφέρουν παράδοση σε μόλις 15-20 λεπτά.

Ένα παράδειγμα είναι η αναμενόμενη ανάπτυξη του Drizly στις ΗΠΑ, το οποίο αγοράστηκε από την Uber για 1,1 δισ. δολάρια το 2021. Προσφέρει παράδοση μπύρας, κρασιού και οινοπνευματωδών ποτών σε λιγότερο από 60 λεπτά. Οι δυνατότητες της αγοράς θα εμφανίζονται στην εφαρμογή Uber Eats, καθώς και στη δική της εφαρμογή και ιστότοπο. Η συγχώνευση των δύο εταιρειών αναμένεται να αυξήσει δραματικά την εμβέλεια της Drizly από 1.400 αμερικανικές πόλεις σε 6.000.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η ταχεία παράδοσης ήταν λιγότερο σημαντική, αλλά αυτό αλλάζει. Περισσότερες υπηρεσίες κατ’ απαίτηση έρχονται στην αγορά ή επεκτείνονται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το Gorillas, για παράδειγμα, είναι μια εφαρμογή που προσφέρει παράδοση ειδών παντοπωλείου σε μόλις 10 λεπτά. Τώρα λειτουργεί σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο στο Λονδίνο, το Μάντσεστερ, το Νότιγχαμ, το Ρέντινγκ και το Σαουθάμπτον. Ένα άλλο παράδειγμα είναι το Wineapp, το οποίο εστιάζει ειδικά στο κρασί. Προσφέρει παράδοση σε μόλις 20 λεπτά στο κέντρο του Λονδίνου.

Καθώς οι καταναλωτές έχουν συνηθίσει όλο και περισσότερο στην ευκολία, η ταχύτητα παράδοσης είναι πλέον πολύ πιο σημαντική από ποτέ. Αλλά η ικανοποίηση αυτής της ζήτησης γίνεται επίσης πολύ μεγαλύτερη πρόκληση.

Πηγή: theiwsr.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Η μεγάλη γιορτή του Πάσχα πλησιάζει... και μπορεί ο πρωταγωνιστής της ημέρας να είναι ο οβελίας, παρόλα αυτά μία σειρά από συνταγές της μεσογειακής...

REPORTS

Το Κτήμα Γεροβασιλείου, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και θέλοντας να στηρίξει την τοπική κοινωνία, βραβεύει για τέταρτη χρονιά τους αριστεύσαντες τελειόφοιτους μαθητές...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

Διαβάστε επίσης

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Η ενδυνάμωση του ρόλου των μικρών οινοποιητικών επιχειρήσεων της χώρας, που βρίσκονται υπό την ομπρέλα του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος βρέθηκε προ ημερών στο...

REPORTS

Η σειρά Single Vineyards του Οινοποιείου Αρτέµης Καραµολέγκος αποτελείται από κρασιά µε άψογη ποιότητα από µοναδικά κτήµατα στη Σαντορίνη.