Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η πολυαναμενόμενη επιστροφή της Vinitaly είναι γεγονός

Έχοντας αναβληθεί το 2020 λόγω της πανδημίας Covid-19, η έκθεση κρασιού Vinitaly στη Βερόνα επέστρεψε αυτό το Σαββατοκύριακο, με πολλά νέες προσθήκες που θα ενθουσιάσουν τους επισκέπτες.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Η επιστροφή της Vinitaly στο κανονικό της πρόγραμμα Απριλίου έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους εκθέτες της, υπογραμμίζοντας για άλλη μια φορά την ανάκαμψη του κλάδου. Η 54η επανάληψη της έκθεσης, η οποία αρχικά είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί το 2020, έκανε θραύση με το άνοιγα της την Κυριακή 10-13 Απριλίου 2022 στο Εκθεσιακό Κέντρο Veronafiere, στη Βερόνα, με στόχο τους επαγγελματίες του κρασιού.

Ο Giovanni Mantovani, Διευθύνων Σύμβουλος της διοργανώτριας Veronafiere είπε ότι οι προσδοκίες ήταν υψηλές τόσο από διεθνείς φορείς όσο και από εκθέτες. Η έκθεση θα δει περίπου 4.000 εκθέτες να συγκεντρώνονται από όλο τον κόσμο για να λάβουν μέρος σε συναντήσεις και να απολαύσουν μερικές από τις 400 μέρη της εκδήλωσης, συμπεριλαμβανομένων εις βάθος ανάλυσης και γευσιγνωσίας. Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί πως περισσότεροι από 680 κορυφαίοι εισαγωγείς επιβεβαιώθηκε ότι θα παρευρεθούν, σημάδι του πόσο πολύ το διεθνές κοινό των ειδικών αγοραστών και χειριστών θέλει να συναντηθεί προσωπικά.

«Έχουμε ήδη επιβεβαιώσει αντιπροσωπείες από τον Καναδά και τις ΗΠΑ ιδιαίτερα τη Midwest, τη Δυτική Ακτή και το Τέξας, όπως επίσης τη Σιγκαπούρη, τη Μαλαισία και, σε όλη την Ευρώπη, από τη Σκανδιναβία, τη Δανία, τη Γερμανία και την Ελβετία, και μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, όπως η Πολωνία. », ανέφερε χαρακτηριστηκά ο Mantovani.

Η έκθεση άνοιξε με το επίσημο OperaWine 2022, την εκδήλωση γευσιγνωσίας το Σάββατο 9 Απριλίου, που πραγματοποιήθηκε στην πρώην Gallerie Mercatali. Φέτος, παρουσιάζει 130 εμβληματικούς παραγωγούς, που επιλέχθηκαν να εκπροσωπήσουν τις αμπελοοινικές περιοχές της Ιταλίας. Η γευσιγνωσία περιλαμβάνει σχεδόν 100 κόκκινα κρασιά, μαζί με 22 λευκά, εννέα αφρώδη και δύο γλυκά κρασιά.

Μερικές από τις πιο πολυαναμενόμενες καινοτομίες στον τομέα του κρασιού θα παρουσιαστούν στο Micro Mega Wines, όπου παρουσιάζονται κρασιά «μικρομεγέθους, μέγα ποιότητας» από μπουτίκ οινοποιεία, με την επιμέλεια του συγγραφέα κρασιού Ian D’Agata. Το πορτοκαλί κρασί θα κάνει το ντεμπούτο του στο φετινό Vinitaly, με μια ειδική γευσιγνωσία στο International Wine Pavilion.

Άλλοι τομείς ενδιαφέροντος περιλαμβάνουν το Vinitaly Design, ένα τμήμα αφιερωμένο σε αξεσουάρ για catering και σομελιέ, και το αδελφικό show Enolitech, το οποίο είναι αφιερωμένο στην τεχνολογική αλυσίδα που εφαρμόζεται στην αμπελοκαλλιέργεια, την ελαιοκαλλιέργεια και τα ποτά, και το Sol&Agrifood, αφιερωμένο στα τρόφιμα, εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδο και craft μπίρες.

Οι προσωπικές εκδηλώσεις ενισχύονται από την αποκλειστική ψηφιακή πλατφόρμα της εκπομπής, Vinitaly Plus ένα εργαλείο για τη διευκόλυνση συναντήσεων και ανταλλαγής πληροφοριών που είναι διαθέσιμο σε 10 γλώσσες. Η βάση δεδομένων της εφαρμογής αποθηκεύει αρχεία με περισσότερα από 15.000 κρασιά από 35 χώρες που μπορούν εύκολα να ανακληθούν, χρησιμοποιώντας κωδικούς QR στα μπουκάλια, τα οποία μπορούν να προβληθούν σε smartphone. Οι λειτουργίες του γεωγραφικού εντοπισμού μπορούν επίσης να βοηθήσουν τους επισκέπτες να βρουν το δρόμο τους γύρω από τα περίπτερα και να προγραμματίσουν την επίσκεψή τους πιο αποτελεσματικά.

 

Οι Εκθέτες και τα νέα που φέρνουν

Η Lungarotti, η ιταλική οικογένεια κρασιών που έφερε το κρασί της Ούμπρια στον κόσμο, θα γιορτάσει την 60ή επέτειο της ναυαρχίδας της μάρκας κόκκινου κρασιού Rubesco. Κυκλοφορεί μια περιορισμένης έκδοσης 3.300 συλλεκτικών magnum που περιέχουν το vintage του 2019 του μείγματος Sangiovese και Colorino.

Ο παγκόσμιος διευθυντής μάρκετινγκ της Zonin1821, Briony Clark, δήλωσε ότι η εταιρεία ήταν ενθουσιασμένη που είδε την επιστροφή της Vinitaly και έδωσε σε συνεργάτες, πελάτες και προμηθευτές την ευκαιρία να επισκεφθούν ξανά την Ιταλία. Η εταιρεία θα επιδείξει μια νέα ταυτότητα επωνυμίας για το κτήμα Ca’ Bolani στη Φριούλια που αντανακλά την κομψότητα και την κομψότητα των κρασιών και του ειδυλλιακού αμπελώνα. Θα κυκλοφορήσει επίσης δύο βιολογικά κρασιά από το Chianti Classico ως μέρος της δέσμευσής του για τη βιολογική αμπελοκαλλιέργεια το Poggio alle Fate 2020, το Chardonnay Toscana IGT και το Castello di Albola Chianti Classico DOCG 2020.

Η Piccini λανσάρει τέσσερα προϊόντα: Pinocchio Rosso d’Italia, Solco Toscana IGT Leggero Appassimento, Collezione Oro Chianti Governo DOCG και Costa Toscana. «Η επιστροφή των εκθέσεων κρασιού είναι μια μοναδική ευκαιρία να ανοίξουμε νέες αγορές, να ανακαλύψουμε τις τελευταίες τάσεις και καινοτομίες και να παρουσιάσουμε νέα έργα και νέους τρύγους», ανέφερε η εταιρεία.

Η Masi, η οποία γιορτάζει την 250η επέτειό της φέτος, λανσάρει μια σειρά κρασιών βιολογικής καλλιέργειας, βιώσιμων οίνων που ονομάζεται Fresco di Masi, που είναι πιο ελαφριά σε αλκοόλ, καθώς και ένα Canevel Prosecco σε συνεργασία με τη μάρκα μόδας Diesel. Ο συνεργάτης παραγωγός Valpolicella, Pasqua Vigneti E Cantine, παρουσιάζει δύο βιολογικά κρασιά, ένα Ripasso και ένα Amarone, από το Cascina San Vincenza. Η Cantina Tramin από το Alto Adige κυκλοφορεί ένα νέο Glarea Chardonnay.

Η Gruppo Vinicolo Fantinel θα λανσάρει ένα Prosecco στη σειρά Sun Goddess Wines, που δημιουργήθηκε με την Αμερικανίδα μουσικό Mary J. Blige. Ακολουθεί την επιτυχία της σειράς σε 40 αγορές και βασίζεται στην προβολή του πρόσφατου άλμπουμ της Blige και στην απόδοση του Super Bowl.

Η Banfi θα παρουσιάσει όλη τη γκάμα των κρασιών της, παρουσιάζοντας νέες σοδειές, ιδίως το Brunello di Montalcino Poggio alle Mura 2017, το Vigna Marrucheto 2017, το Rosso di Montalcino Castello Banfi 2020 και το Summus 2018.

Το Cavit Trento θα παρουσιάσει επίσης νέα vintage, συμπεριλαμβανομένων των Rulendis Pinot Grigio, Brusafer Pinot Nero, Bottega Vinai Pinot Grigio και Bottega Vinai Lagrein. Η ομάδα λέει ότι έχει σημειωθεί σημαντική βελτίωση στα κρασιά της από τότε που εισήγαγε το κατάλληλο σύστημα λογισμικού PICA που βοηθά τα μέλη του συνεταιρισμού να καλλιεργούν τα καλύτερα δυνατά σταφύλια με τον πιο βιώσιμο τρόπο και η Vinitaly της δίνει την ευκαιρία να εξηγήσει ιδέα στους πελάτες της.

Το αναδυόμενο οινοποιείο της Σαρδηνίας Antonella Corda θα λανσάρει το ακόμα Pinot Nero με σύμβουλο τον Federico Staderini. Μεγαλωμένο στο Oltrepò Pavese, στον παράλληλο 45°, το Pinot Nero φτάνει σε φαινολική ωρίμανση και ωρίμανση, ενώ οι απότομες πλαγιές και οι στενές κοιλάδες συμβάλλουν στη δημιουργία μοναδικών κλίματων.

Η παραγωγός αφρώδους οίνου Mosnel θα παρουσιάσει τα κρασιά της ειδικής έκδοσης Riedizione, τα οποία έχουν παλαιώσει σε εκλεκτές οινολάσπες για τουλάχιστον μια δεκαετία, μαζί με τα Franciacorta Extra Brut EBB 2016 και Franciacorta Rosé Pas Dosé Parosé 2016.

Η Cantina Toblino, από την κοιλάδα των λιμνών, βόρεια της λίμνης Garda, κοντά στο Trentino, θα παρουσιάσει το νέο της Toblino Vènt.

Τέλος, το Consorzio Asti DOCG (Hall 10 Stand D3) θα φιλοξενήσει 18 παραγωγούς Asti και Moscato d’Asti DOCG σε δύο χώρους, καθώς και το δικό του γραφείο Enoteca, όπου οι σομελιέ μπορούν να βοηθήσουν τους επισκέπτες να μάθουν για τις ετικέτες και τα στυλ των κρασιών τους.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το ΥΠΑΑΤ προωθεί και υποστηρίζει μέσω προγραμμάτων και συντονισμένων δράσεων το σύνολο των αμπελουργών και των οινοποιών με στόχο να αντιμετωπισθεί η δύσκολη χρονιά...

REPORTS

Οι μικρές ποσότητες, οι premium τιμές και η γενική έλλειψη γνώσης σχετικά με την οινική κουλτούρα της χώρας συνθέτουν τις προκλήσεις του Καναδά.

REPORTS

Σε μια κρίσιμη στιγμή για τον αμπελοοινικό τομέα που βρίσκεται αντιμέτωπος με την κλιματική κρίση και την τις μεταβαλλόμενες τάσεις των καταναλωτών πραγματοποιήθηκε στις...

REPORTS

Το ιστορικό Hôtel de Paris Monte-Carlo του Μονακό για να γιορτάσει την 150ή επέτειο λειτουργίας του λανσάρει ένα κονιάκ από σπάνιες σοδειές σταφυλιών και...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Η ενδυνάμωση του ρόλου των μικρών οινοποιητικών επιχειρήσεων της χώρας, που βρίσκονται υπό την ομπρέλα του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος βρέθηκε προ ημερών στο...

REPORTS

Η σειρά Single Vineyards του Οινοποιείου Αρτέµης Καραµολέγκος αποτελείται από κρασιά µε άψογη ποιότητα από µοναδικά κτήµατα στη Σαντορίνη.