Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα επισήμανσης οίνου e-label Cloud

Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 2021/2117, από το Δεκέμβριο του 2023, όλα τα κρασιά που παράγονται στην ΕΕ ή εισάγονται στην ΕΕ είναι υποχρεωτικό να φέρουν στην ετικέτα έναν κωδικό QR, ο οποίος θα ενημερώνει τους καταναλωτές για τα συστατικά του προϊόντος, τη διατροφική δήλωση και τα αλλεργιογόνα. Ένας παρόμοιος κανονισμός για τα οινοπνευματώδη ποτά αναμένεται επίσης να τεθεί σύντομα σε ισχύ.

Οι παραγωγοί κρασιού πρέπει να λάβουν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα για να συμμορφωθούν με αυτόν τον κανονισμό προκειμένου να αποφύγουν τις κυρώσεις. Αυτή η διαδικασία ψηφιακού μετασχηματισμού απαιτεί αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο οι παραγωγοί κρασιού διαχειρίζονται τις έντυπες και ψηφιακές ετικέτες οίνου.

Η πλατφόρμα e-label cloud (https://www.e-label.cloud) προσφέρει στους οινοποιούς εύχρηστα και αξιόπιστα ηλεκτρονικά εργαλεία για τη δημιουργία ψηφιακών ετικετών και την πλήρη διαχείριση του κύκλου ζωής των προϊόντων τους.

Αποτελεί το μοναδικό e-labeling εργαλείο παγκοσμίως που χρησιμοποιεί τεχνολογίες blockchain για να ενισχύσει την ιχνηλασιμότητα των δεδομένων και να παρέχει προηγμένα επίπεδα εμπιστοσύνης στους καταναλωτές.

Οι λειτουργίες της πλατφόρμας περιλαμβάνουν δυνατότητες για δημιουργία QRs και δυναμική επικαιροποίηση πληροφοριών ηλεκτρονικής ετικέτας, υποστήριξη ευρωπαϊκών γλωσσών, προσαρμογή ηλεκτρονικής ετικέτας στην εταιρική ταυτότητα του οινοποιείου (branding), καθώς και διασύνδεση με την ιστοσελίδα/e-shop του οινοποιείου.

Εκτός της δυνατότητας συμμόρφωσης με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, η πλατφόρμα e-label cloud επιτρέπει στους οινοποιούς να χρησιμοποιήσουν τις ηλεκτρονικές ετικέτες ως «κλειδί» για τον ευρύτερο ψηφιακό μετασχηματισμό του οινοποιείου τους με χρήση συμπληρωματικών εργαλείων της εταιρίας για ανάλυση δεδομένων κατανάλωσης, διαχείριση προγραμμάτων επιβράβευσης πελατών, και ανάπτυξη πωλήσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του e-label cloud στο https://www.e-label.cloud

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Τον Αύγουστο, το περιοδικό Decanter δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας ειδικής γευστικής δοκιμής αφιερωμένης στα λευκά κρασιά των νησιών του Αιγαίου.

REPORTS

Το μέγεθος της αγοράς βιολογικών κρασιών στην Ευρώπη αποτιμήθηκε πέρυσι σε 9,20 δισ. δολάρια και αναμένεται να αυξηθεί με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 10,6%...

REPORTS

Χαμηλότερα του αναμενόμενου, δείχνει να εξελίσσεται τελικά ο φετινός τρύγος, ιδίως αν ληφθούν υπόψη οι στρεμματικές αποδόσεις που καταγράφονται στις περισσότερες αμπελουργικές ζώνες και...

REPORTS

Το ελληνικό καλοκαίρι, εκτός από ήλιο και θάλασσα, είχε και επιτυχίες - γεμάτες γεύση, άρωμα και διακρίσεις. Το Κτήμα Σεμέλη, επιστρέφει από τον διεθνή...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η φετινή οινική χρονιά στην Καλιφόρνια δεν κρίνεται από τον καιρό, αυτός στάθηκε σύμμαχος. Κρίνεται από την οικονομία, τις συνήθειες κατανάλωσης και τις αποφάσεις...

REPORTS

Η νόσος του Pierce, που προκαλείται από το βακτήριο Xylella fastidiosa, αναδεικνύεται σε ολοένα σοβαρότερη απειλή για τους αμπελώνες του πλανήτη. Νέα διεθνής έρευνα,...

REPORTS

Τον Αύγουστο, το περιοδικό Decanter δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας ειδικής γευστικής δοκιμής αφιερωμένης στα λευκά κρασιά των νησιών του Αιγαίου.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στο πλαίσιο του τριετούς προγράμματος Ενημέρωσης της ΕΘΕΑΣ για την “Υπεύθυνη Κατανάλωση Οίνου και το Καθεστώς Ένωσης των Προστατευόμενων Γεωγραφικών Ενδείξεων (ΠΓΕ)”, με διακριτικό...