Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Νέα σαμπάνια στολίζει την Παριζιάνικη Μπουτίκ “Nicolas Feuillatte”

H πρώτη βιολογική ετικέτα του Nicolas Feuillatte Champagnes, θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Μάιο στα σημεία πώλησης με το όνομα “Collection Organic Extra Brut”.

Μέχρι τώρα, οι βιολογικές σαμπάνιες δεν αποτελούσαν ένα αναγνωρισμένο χαρακτηριστικό της  περιοχής, αλλά με την πάροδο του χρόνου κερδίζουν έδαφος και θα επωφεληθούν από τη σημαντική αυτή νέα άφιξη στην αγορά .

Η Nicolas Feuillatte είναι η κορυφαία μάρκα σαμπάνιας που πωλείται στη Γαλλία,
αντιπροσωπεύοντας μία στις έξι σαμπάνιες που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ. Με τιμή -όχι μακράν αποκλίνουσα από το σύνηθες- η βιολογική ετικέτα θα διατίθεται μόνο σε καταστήματα
εμπόρων κρασιού, σύμφωνα με την Terroirs et Vignerons de Champagne, τον κορυφαίο συνεταιριστικό όμιλο Champagne.

Το νέο βιολογικό προϊόν προέρχεται από σταφύλι της  περιοχής Côte des Bar και στην κοιλάδα Marne.
Στο blend κυριαρχούν το Pinot noir (60%), που συμπληρώνεται από το Chardonnay
(40%). Περιέχει 4,30 γραμμάρια σακχάρων  ανά λίτρο και ως εκ τούτου είναι μια Extra
Brut σαμπάνια , στο πλαίσιο μιας σκόπιμης πολιτικής από τον επικεφαλή του κελαριού
Guillaume Roffiaen, «να προσαρμόσει τη δόση σε κάθε ετικέτα για να ενισχύσει
τις γεύσεις και τα αρώματα», αναφέρει το ενημερωτικό δελτίο του κρασιού.

Για να υποστηρίξουν το λανσάρισμα, η ομάδα του «Nicolas Feuillatte Champagnes» ντύνουν την
παριζιάνικη μπουτίκ τους με τα χρώματα της «Organic Extra Brut Collection». Από
τις 25 έως τις 30 Απριλίου, το κατάστημα θα είναι διακοσμημένο με ένα σχέδιο που
θυμίζει τη φυσική αίσθηση της μάρκας.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μια νέα μελέτη της FTI Consulting σκιαγραφεί μια ανησυχητική πραγματικότητα για τον νοτιοαφρικανικό αμπελώνα: μέσα σε μία δεκαετία, η χώρα χάνει καλλιεργήσιμη έκταση, οι...

REPORTS

Υπάρχουν γιορτινά τραπέζια που μοιάζουν με παιδικό παραμύθι: Ζεστά σπίτια, χαμόγελα, η κουζίνα να μοσχοβολά, το τραπέζι να ‘ναι όμορφα στρωμένο και το σαμιώτικο...

REPORTS

Σε μια χρονική στιγμή όπου οι ισορροπίες της ευρωπαϊκής οινοπαραγωγής αλλάζουν, η απόφαση του Deutscher Weinbauverband (DWV) να ενταχθεί στη European Federation of Origin...

REPORTS

Το Chablis βρίσκεται στη δική του, εύθραυστη ισορροπία: μια ιστορική περιοχή που χτίστηκε πάνω στη φρεσκάδα του Chardonnay και την αυστηρή ορυκτότητά του, αλλά...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε ένα νέα πακέτο μέτρων για στήριξη του αμπελοοινικού κλάδου συμφώνησαν την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την Comité...

REPORTS

Τη δυνατότητα σε συλλέκτες, οινόφιλους και επαγγελματίες να αποκτήσουν ξεχωριστές ετικέτες, που δεν συναντά κανείς εύκολα στην πρωτογενή αγορά δίνει δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί...

REPORTS

Με βαθμολογίες από 16 (distinguished) έως 17,5 (superior) βαθμολογήθηκαν 11 κρασιά του Οινοποιείου Λυραράκη από την Master of Wine, Julia Harding, στη σελίδα jancisrobinson.com.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Για 11η χρονιά τα κορυφαία κόκκινα κρασιά της Ελλάδας παρουσιάζονται δίπλα σε εξίσου σπουδαίες δημιουργίες του διεθνή αμπελώνα στην έκθεση που δικαίως φέρει το...