Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Συνελήφθη το ζευγάρι για ληστεία κρασιού 1,6 εκατ. από ισπανικό εστιατόριο

Εντοπίστηκαν «επαγγελματίες κλέφτες» στα σύνορα Μαυροβουνίου-Κροατίας μετά από αστυνομική επιχείρηση εννέα μηνών.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Οι ντετέκτιβ που κυνηγούν ένα ζευγάρι κλεφτών, που κατηγορούνται για κλοπή 45 μπουκαλιών κρασιού αξίας άνω του 1,6 εκατομμυρίου ευρώ (1,4 εκατομμύριο λίρες) από ισπανικό εστιατόριο πέρυσι, συνέλαβαν δύο άτομα μετά από εννέα μήνες διεθνή αστυνομική επιχείρηση που έληξε στην Κροατία.

Τον Οκτώβριο του 2021, ένας άνδρας και μια γυναίκα που έμεναν στο ξενοδοχείο και εστιατόριο Atrio στο Cáceres, στη νοτιοδυτική Ισπανία, έκλεψαν δεκάδες μπουκάλια ακριβού γαλλικού κρασιού, συμπεριλαμβανομένου ενός Château D’Yquem του 1806, σε μια ληστεία που έγινε πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο.

Σε ανακοίνωσή της, η ισπανική Policía Nacional είπε ότι η «σχολαστικά σχεδιασμένη» κλοπή ξεκίνησε με τη γυναίκα να χρησιμοποιεί ένα πλαστό ελβετικό έγγραφο ταυτότητας για να κάνει κράτηση στο ξενοδοχείο και το ζευγάρι να δειπνήσει στο εστιατόριό του πριν απολαύσει μια περιήγηση στη διάσημη κάβα του Atrio.

«Μετά, πήγαν στο δωμάτιό τους, το οποίο ο άνδρας έφυγε γρήγορα για να επιστρέψει στο κελάρι», είπε η δύναμη. «Αφού χρησιμοποίησε ένα προηγουμένως κλεισμένο κύριο κλειδί για να αποκτήσει πρόσβαση, εμφανίστηκε με τρία μεγάλα σακίδια, ένα στην πλάτη του και δύο σε κάθε χέρι, που κρατούσαν τα μπουκάλια που είχε κρύψει και τα οποία ήταν γεμισμένα με πετσέτες ξενοδοχείου για να προστατεύσουν τα μπουκάλια».

Ενώ, ο άνδρας λεηλάτησε το κελάρι, η γυναίκα απέσπασε την προσοχή ενός μέλους του προσωπικού ζητώντας να ετοιμάσει λίγο φαγητό, παρόλο που η κουζίνα είχε κλείσει. Το ζευγάρι έφυγε από το ξενοδοχείο στις 5.30 το πρωί της επόμενης μέρας.

«Μετά από πολυάριθμες έρευνες, τόσο στην Ισπανία όσο και σε άλλες χώρες, οι αστυνομικοί κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τους δύο υπόπτους, σημειώνοντας τον υψηλό βαθμό επαγγελματισμού, την εξειδίκευση και τον τέλειο σχεδιασμό που είχε σχέση με την κλοπή», αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Ανακάλυψαν επίσης ότι το ζευγάρι είχε επισκεφτεί το εστιατόριο τρεις φορές για να εντοπίσει την τοποθεσία πριν προβούν στην κλοπή».

Σύμφωνα, με την αστυνομία, το ζευγάρι έφυγε από την Ισπανία λίγες μέρες μετά την κλοπή και μετακινήθηκε τόσο πολύ στην Ευρώπη που ήταν δύσκολο για τους αστυνομικούς να συμβαδίσουν. Τελικά εντοπίστηκαν στα σύνορα μεταξύ Μαυροβουνίου και Κροατίας και συνελήφθησαν στην Κροατία χάρη σε μια κοινή αστυνομική επιχείρηση που περιλάμβανε την Interpol και την Europol.

Στη συνέχεια, προέκυψε ότι ο άνδρας ήταν αντικείμενο δύο εκκρεμών ενταλμάτων σύλληψης που εκδόθηκαν από δικαστές στη Μαδρίτη.

Ο José Polo, ο συνιδιοκτήτης και σομελιέ του Atrio, είχε προσφερθεί να αγοράσει πίσω τα κλεμμένα μπουκάλια πέρυσι, ειδικά το 1806 Yquem. «Περισσότερο από τα μπουκάλια του κρασιού, έκλεψαν τα όνειρά μας», ανέφερε σε δήλωση του τον περασμένο Νοέμβριο.

 

ΠΗΓΗ: theguardian.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.