Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η απεμπλοκή της Βρετανίας από την νομοθεσία της ΕΕ για το κρασί δίνει ώθηση 180 εκατ.

Τα σχέδια για την κατάργηση των διατηρούμενων κανονισμών της ΕΕ θα δώσουν στη βιομηχανία κρασιού του Ηνωμένου Βασιλείου ώθηση 180 εκατομμυρίων λιρών, σύμφωνα με την υπουργό περιβάλλοντος Thérèse Coffey.

Οι προτεινόμενες αλλαγές στους διατηρημένους νόμους της ΕΕ για την παραγωγή και την εμπορία κρασιού θα επιτρέψουν στους οινοπαραγωγούς να επιλέξουν από ένα ευρύτερο φάσμα αμπέλων, συμπεριλαμβανομένων πιο ανθεκτικών σε ασθένειες ποικιλιών, δήλωσε η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ανέφερε επίσης ότι οι εισαγωγείς θα μπορούν να αναμειγνύουν χύμα κρασί στο Ηνωμένο Βασίλειο και θα τους επιτρέπεται να το γλυκαίνουν ή να αφαιρούν το αλκοόλ.

Η Coffey ισχυρίστηκε ότι οι αλλαγές θα «βάλουν έναν πύραυλο κάτω από τις επιχειρήσεις των οινοποιών μας» και θα τους δώσουν την «ελευθερία που χρειάζονται για να ευδοκιμήσουν».

Παράλληλα, οι υπουργοί δεσμεύτηκαν αρχικά να αφαιρέσουν και τους 4.000 κανόνες της ΕΕ που παραμένουν στο καταστατικό του Ηνωμένου Βασιλείου μέχρι το τέλος του 2023 μέσω του νόμου περί Διατηρητέου Νόμου της ΕΕ (Ανάκληση και Μεταρρύθμιση), εντούτοις η λίστα περιορίστηκε σε 600 πυροδοτώντας εσωτερικές εντάσεις μεταξύ διαφορετικών ομάδων του Συντηρητικού Κόμματος.

Το νομοσχέδιο θα επιστρέψει στη Βουλή των Κοινοτήτων αυτή την εβδομάδα, όπου η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να ανατρέψει αρκετές τροπολογίες που εγκρίθηκαν στη Βουλή των Λόρδων.

Αρκετοί νόμοι της ΕΕ που επηρεάζουν τη βιομηχανία κρασιού του Ηνωμένου Βασιλείου αναμένεται ακόμη να καταργηθούν. Οι μεταρρυθμίσεις θα απαλλάξουν τους παραγωγούς και τους εισαγωγείς από την «περιττή γραφειοκρατία», σύμφωνα με την Coffey.

Οι παραγωγοί θα μπορούν να παράγουν και να εμπορεύονται κρασιά χωρίς αλκοόλ και χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ, καθώς και να πουλούν υποπροϊόντα κρασιού, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Οποιοδήποτε μπουκάλι κρασί θα μπορούσε να έχει ποικιλία και σοδειά χωρίς να χρειάζεται ο προμηθευτής να ζητήσει άδεια για να το κάνει. Μια άλλη προτεινόμενη αλλαγή καταργεί την ανάγκη τα αφρώδη κρασιά να έχουν πώματα από φύλλα και πώματα μανιταριών.

Μάλιστα, η Coffey πρότεινε ότι η κατάργηση 400 σελίδων κανονισμών της ΕΕ που διέπουν το εμπόριο κρασιού στο Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να μειώσει το κόστος ενός μέσου μπουκαλιού κρασιού κατά £0,50.

Ο Miles Beale, διευθύνων σύμβουλος του Wine and Spirit Trade Association (WSTA), δήλωσε ότι οι αλλαγές θα ενισχύσουν την καινοτομία και θα επιτρέψουν κοινές ετικέτες στο Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ, βοηθώντας «να διατηρηθεί το Ηνωμένο Βασίλειο ως μια ελκυστική αγορά για όλους τους παραγωγούς».

Μια επικείμενη διαβούλευση θα αναζητήσει απόψεις σχετικά με το εύρος και το χρονοδιάγραμμα των προτεινόμενων αλλαγών, δήλωσε η κυβέρνηση.

Τέλος, ορισμένοι εισαγωγείς είπαν στο παρελθόν ότι το Brexit συνέβαλε σε υψηλότερο κόστος. Ο Beale του WSTA επανέλαβε επίσης στο Twitter σήμερα ότι το Ηνωμένο Βασίλειο οδεύει προς τη μεγαλύτερη αύξηση του φόρου οίνου εδώ και περίπου 50 χρόνια, την 1η Αυγούστου 2023.

 

ΠΗΓΗ: decanter.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Σε μια κρίσιμη στιγμή για τον αμπελοοινικό τομέα που βρίσκεται αντιμέτωπος με την κλιματική κρίση και την τις μεταβαλλόμενες τάσεις των καταναλωτών πραγματοποιήθηκε στις...

REPORTS

Το ιστορικό Hôtel de Paris Monte-Carlo του Μονακό για να γιορτάσει την 150ή επέτειο λειτουργίας του λανσάρει ένα κονιάκ από σπάνιες σοδειές σταφυλιών και...

REPORTS

Το οικογενειακό οινοποιείο από την περιοχή Penedès της Ισπανίας, το ξακουστό Familia Torres ξαναπήρε την πρώτη θέση στην λίστα με το «Πιο Θαυμαστό Σήμα...

REPORTS

Με κρασιά της δεύτερης εσοδείας τοποθετείται ήδη στην αγορά ο Αγροτικός Συνεταιρισμός της Πάρου, μετά την αναβίωσή του.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Από τις 10 έως και τις 26 Απριλίου 2024 θα διαρκέσει η διαδικασία αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.

REPORTS

To Οινοποιείο Ιδαία με χαρά παρουσιάζει τις νέες ετικέτες των «ΙΔΑΙΑ CLASSICS» ενός λευκού και ενός ερυθρού, που αποτελούν την κλασική σειρά κρασιών του...

REPORTS

Το οικογενειακό οινοποιείο από την περιοχή Penedès της Ισπανίας, το ξακουστό Familia Torres ξαναπήρε την πρώτη θέση στην λίστα με το «Πιο Θαυμαστό Σήμα...

REPORTS

Οι λάτρεις του κρασιού της Βουργουνδίας μπορεί να έχουν περισσότερες επιλογές, αφού οι δύο τελευταίες σοδειές βοήθησαν στην αναπλήρωση των αποθεμάτων στα κελάρια των...