Στους επιτυχόντες μελετητές θα προσφερθούν έξι μήνες αμπελουργικής και αμπελουργικής εκπαίδευσης στα αριστοκρατικά κτήματα της Artémis Domaines, στην οποία ανήκουν τα Château Latour (Μπορντό), Clos de Tart (Βουργουνδία), Domaine d’Eugénie (Βουργουνδία), Château Grillet (Ροδανός) και Eisele Vineyard (Καλιφόρνια).
Υπάρχουν πέντε θέσεις υποτροφιών που προσφέρονται, η καθεμία αξίας έως £17.000/$21.500. Αυτά θα χρηματοδοτηθούν τόσο από την Artémis Domaines όσο και από το Ίδρυμα Gérard Basset σε συνεργασία με την Liquid Icons, την εκδοτική και ερευνητική εταιρεία που συνιδρύθηκε από τον αείμνηστο σομελιέ.
Η κριτική επιτροπή για τις αιτήσεις για υποτροφίες θα περιλαμβάνει τους Ian Harris MBE DipWSET, Hélène Génin (τεχνική διευθύντρια στο Château Latour) και Jean Garandeau (Artémis Domaines).
Κριτήρια για την υποβολή αίτησης για υποτροφίας για θύματα συγκρούσεων, σύμφωνα με τον ιστότοπο της αίτησης:
-επαγγελματίας του κρασιού που έχει επηρεαστεί από μια γεωπολιτική σύγκρουση
-μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε στον κόσμο
-πρέπει να εργάζεται ήδη στον κλάδο του κρασιού με τα κατάλληλα προσόντα, συμπεριλαμβανομένου, ενδεικτικά, του διπλώματος προχωρημένου τεχνικού αμπελουργίας/ οινολογίας
-να έχει προηγούμενη εμπειρία εργασίας σε αμπελώνα ή οινοποιείο
-καλή διαχείριση αγγλικής και γαλλικής γλώσσας
Ο Frédéric Engerer, Διευθύνων Σύμβουλος της Artémis Domaines, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με το Ίδρυμα Gérard Basset και το Liquid Icons για να βοηθήσουμε τους συναδέλφους μας στον κλάδο των οποίων οι ζωές και τα μέσα διαβίωσης έχουν καταστρέψει τόσο πολύ, δίνοντάς τους την ευκαιρία να σταθούν ξανά στα πόδια τους και επωφεληθείτε από τις απίστευτες ευκαιρίες μάθησης που θα έχουν στα μεγάλα κτήματα που έχουμε την τύχη να κατέχουμε και να διαχειριζόμαστε».
Οι αιτήσεις είναι πλέον ανοιχτές. Το παράθυρο της αίτησης κλείνει στις 4 Ιουλίου 2022.
Το Ίδρυμα Gérard Basset ιδρύθηκε προς τιμήν του αείμνηστου, παγκοσμίου φήμης σομελιέ Gérard Basset OBE MW MS, για να αντιμετωπίσει τα πιο πιεστικά ζητήματα της οινοποιίας μέσω της εκπαίδευσης, της κατάρτισης και της καθοδήγησης.
Το Ίδρυμα Gérard Basset και το Liquid Icons έχουν ξεκινήσει στο παρελθόν μια σειρά από άλλες υποτροφίες με στόχο τη βελτίωση της ποικιλομορφίας στη βιομηχανία κρασιού.
Πηγή: Decanter.com