Η αγάπη για τα σταφύλια και το κρασί µεταδόθηκε στη δεύτερη γενιά, µε τον Γιάννη Νικολάου να ιδρύει το Οινοποιείο Νικολάου το 1984, µετά την ολοκλήρωση εξειδικευµένων σπουδών στην Οινολογία και την Aµπελουργία στο Μπορντό της Γαλλίας.
Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος 38 του Winetrails
Βάση, εκτός της γνώσης, υπήρξαν η εµπειρία, το όραµα αλλά και η αγάπη για τον αµπελώνα και το ελληνικό κρασί. Τα τελευταία 20 χρόνια µε τη βοήθεια της τρίτης γενιάς, του επίσης οινολόγου ∆ηµήτρη Νικολάου, επενδύει συνεχώς σε τεχνολογίες αιχµής στην οινοποίηση για τη βέλτιστη αξιοποίηση του ιδιόκτητου αµπελώνα 150 στρεµµάτων.
Στην παρούσα στιγµή το Κτήµα Νικολάου βρίσκεται σε φάση υλοποίησης και εκσυχρονισµού των εγκαταστάσεων παραγωγής, εµφιάλωσης και αποθήκευσης. Η επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων θα επικεντρωθεί τόσο στην κάλυψη του αυξανόµενου δυναµικού παραγωγής, όσο και στην αναβάθµιση του οινοτουριστικού τµήµατος.
Ο οινολόγος Δημήτρης Νικολάου είναι η τρίτη γενιά της οικογενειακής οινοποιητικής επιχείρησης.
Ακολούθως και αναγνωρίζοντας τη δυναµική στην αγορά της Κυδωνίτσας, µέσα στο επόµενο έτος ολοκληρώνεται το πλάνο φυτεύσεων µε στόχο να φτάσει σε έκταση τα 20 στρέµµατα ιδιόκτητου βιολογικού αµπελώνα µε αυτή την σπάνια ποικιλία. Παράλληλα, το Κτήµα Νικολάου ολοκληρώνει το σύστηµα συλλογής και ανακύκλωσης του χρησιµοποιούµενου νερού µειώνοντας το ενεργειακό αποτύπωµα και τη ρύπανση του περιβάλλοντος. Τέλος για την επόµενη χρονιά ετοιµάζει µια νέα ετικέτα µε βάση το Syrah και το Cab. Sauvignon κλείνοντας τον δεκαετή κύκλο της ανανέωσης από τον αµπελώνα εως και τη φιάλη.