Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Επίσημη πρώτη για το Συμβούλιο Οινοτουρισμού που θέλει συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα

Ένα ουσιαστικό εργαλείο το οποίο μπορεί να αναδείξει τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που προσφέρει ο Οινοτουρισμός για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας συνολικά αποτελεί το πρόσφατα θεσμοθετημένο Συμβούλιο Οινοτουρισμού, το οποία πραγματοποίησε την πρώτη του συνεδρίαση την Τρίτη 14 Μαΐου στο Αμφιθέατρο Βιβλιοθήκης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η ανάπτυξη του Οινοτουρισμού και η προβολή των δρόμων του κρασιού σε όλη τη χώρα, αποτελεί μία από τις προτεραιότητές μας, υπογράμμισε η Υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Οινοτουρισμού.

Η Υπουργός Τουρισμού επεσήμανε ότι το Συμβούλιο, που θεσμοθετήθηκε την περασμένη χρονιά, αποτελεί ένα ουσιαστικό εργαλείο το οποίο μπορεί να αναδείξει τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που προσφέρει ο Οινοτουρισμός για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας συνολικά. Η κυρία Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε στο όραμα του Υπουργείου που δίνει έμφαση στην ποιοτική ανάπτυξη του τουρισμού, με στόχο τη βιωσιμότητα των προορισμών και του τουριστικού προϊόντος. Έδωσε έμφαση στις προσπάθειες προώθησης ειδικών μορφών τουρισμού που θα συμβάλουν, όπως είπε, στον εμπλουτισμό και τη διαφοροποίηση της τουριστικής προσφοράς σε μια πιο ισόρροπη ανάπτυξη του τουρισμού σε μεγαλύτερο μέρος της χώρας και για μεγαλύτερη διάρκεια του έτους.

«Ο Οινοτουρισμός», επεσήμανε η Υπουργός Τουρισμού, «είναι μια μορφή θεματικού τουρισμού στην οποία δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση και γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη διεθνώς».

Η κα Όλγα Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε στη δημιουργία του Εθνικού Δικτύου Επισκέψιμων Οινοποιείων, που μπορεί να αποτελέσει, όπως τόνισε, ένα αποφασιστικό βήμα για τη συνολική αναβάθμιση της τουριστικής προσφοράς καθώς μέσα από γευσιγνωσίες, περιηγήσεις και συναντήσεις με τους οινοποιούς, οι ταξιδιώτες δημιουργούν δυνατές αναμνήσεις, συνυφασμένες με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε τόπου.

Και υπογράμμισε:

«Μπορεί να αναπτυχθεί σε όλες ανεξαιρέτως τις ελληνικές Περιφέρειες, και να προσελκύσει ταξιδιώτες καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου. Συνδυάζει την πρωτογενή παραγωγή, με την παροχή υπηρεσιών φιλοξενίας, εστίασης, καθώς και ξενάγησης στις οινοπαραγωγικές εγκαταστάσεις και τους αμπελώνες.»

Στη δευτερολογία της η κα Όλγα Κεφαλογιάννη τόνισε ότι οι συνθήκες είναι πλέον ώριμες για να αναπτυχθεί ο Οινοτουρισμός στις βάσεις που τέθηκαν πριν από 11 χρόνια κατά την πρώτη της θητεία στο Υπουργείο Τουρισμού. «Επιδιώκουμε, τη στενή συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα που διαθέτει πλέον την τεχνογνωσία για την ανάπτυξη του Οινοτουρισμού.», σημείωσε.

Σημαντική η συμβολή του Εθνικού Συμβουλίου Οινοτουρισμού λέει η ΚΕΟΣΟΕ

«Ο Κλαδικός Εθνικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Αμπελοοινικών Προϊόντων» (ΚΕΟΣΟΕ), ο οποίος αποτελεί σε ανώτατο επίπεδο τον φορέα της συλλογικής εκπροσώπησης των Συνεταιρισμένων Ελλήνων αμπελουργών, θεωρεί σημαντική τη σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Οινοτουρισμού θεωρώντας πως θα συμβάλλει στην ανάπτυξη σχεδίου προώθησης για την ανάπτυξη του Οινοτουρισμού τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με πολλαπλά οφέλη για τις οινοπαραγωγικές συνεταιριστικές οργανώσεις. Εκφράζει θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Οινοτουρισμού που με μακρόπνοες προσπάθειες κατόρθωσαν να συγκροτηθεί για πρώτη φορά στη χώρα μας, «Εθνικό Συμβούλιο Οινοτουρισμού».

Παράλληλα, εκφράζει την ικανοποίησή του για την έως τώρα συμμετοχή, αλλά κυρίως για την επιλογή της Μαργαρίτας Ικαρίου ως τακτικού μέλους του Εθνικού Συμβουλίου Οινοτουρισμού, καθώς εκπροσωπεί την ΚΕΟΣΟΕ από το 2017 στην «Εθνική Επιτροπή Οινοτουρισμού» ως ορισμένη εκπρόσωπος του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου, στον οποίο στελεχώνει το τμήμα Marketing και Επικοινωνίας.», αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΚΕΟΣΟΕ για την επίσημη πρώτη συνεδρίαση του νέου συμβουλίου.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η αγορά του βιολογικού κρασιού αυξάνεται χρόνο με το χρόνο, με τους νεότερους καταναλωτές να οδηγούν την ανάπτυξη.

REPORTS

Το φυσικό κρασί έχει κερδίσει σημαντική προσοχή τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως μια εναλλακτική λύση που επιδιώκει να αποκαταστήσει την ουσία...

REPORTS

Στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, πρόκειται να θέσουν οι συνεταιρισμοί της περιοχής Τυρνάβου το σημαντικό θέμα της ακαρπίας των αμπελώνων της περιοχής, σε...

REPORTS

Στην αρχή ενός νέου έτους και στην αρχή μιας νέας γενιάς, όλος ο οινικός κόσμος σκέφτεται αυτό το μεγάλο υπαρξιακό ερώτημα: Έχει ακόμα νόημα...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Από τις 28 Απριλίου αναµένεται να ανοίξουν οι αιτήσεις για το πρόγραµµα αναδιάρθρωσης Αµπελώνων της περιόδου 2025-2026, σύµφωνα µε την υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 6587/Β’/2024)...

REPORTS

Στη Βουργουνδία, μια από τις πιο διάσημες αμπελουργικές περιοχές της Γαλλίας, οι παραγωγοί έχουν ξεκινήσει ένα φιλόδοξο σχέδιο για την επίτευξη ουδετερότητας ως προς...

REPORTS

Ο Χρήστος Τσιτσιρίγγος ανακηρύχθηκε Πρόεδρος του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνδέσμου για τρίτη διαδοχική φορά, ενώ ο Απόστολος Καλμπούρης αποτελεί το νέο Πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου...

REPORTS

Σε μόλις 226 εκατ. εκατόλιτρα ανήλθε η παγκόσμια παραγωγή οίνου για το 2024 (-5% έναντι 2023), νούμερο το οποίο αντιστοιχεί στην χαμηλότερη τιμή της...