Connect with us

Αναζήτηση

Χωρίς κατηγορία

Εκτάσεις αμπελώνων αποχαρακτηρίζονται από «δασικές»

«Με νομοθετική ρύθμιση σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, θα αποχαρακτηριστούν εκτάσεις εντός αμπελοτεμαχίων ή και ολόκληροι αμπελώνες και λοιπές καλλιέργειες, που έως τώρα χαρακτηρίζονται ως δασικές».

Αυτό διαβεβαίωσε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς, τον αν. Γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτή ν. Λάρισας Χρήστο Κέλλα και τον πρόεδρο του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου Χρήστο Τσιτσιρίγγο, σε συνάντησή τους στο Υπουργείο.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, μαζί με τον Τυρναβίτη συνεταιριστή, αναφέρθηκαν σε ζητήματα που αφορούν την αμπελοκαλλιέργεια, θέτοντας στον Υφυπουργό τα προβλήματα που δημιουργεί ο χαρακτηρισμός ως δασικών, εκτάσεων μέσα σε αμπελοτεμάχια ή και ολόκληρων αμπελώνων, σε κάποιες περιπτώσεις.

Ο Χρήστος Κέλλας στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη άμεσης επίλυσης του προβλήματος, για τη στήριξη της αμπελοκαλλιέργειας και των αμπελοκαλλιεργητών, ιδιαίτερα της επαρχίας Τυρνάβου, οι οποίοι προσφέρουν σημαντικά στην τοπική και εθνική οικονομία.

Το αίτημα έγινε δεκτό από τον κ. Αμυρά, τον οποίο ευχαρίστησαν θερμά, τόσο ο Χρήστος Κέλλας, όσο και ο Χρήστος Τσιτσιρίγγος.

Μετά τη συνάντηση, ο Λαρισαίος πολιτικός έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Ευχαριστώ θερμά, τον φίλο Υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά για την ανταπόκριση στο αίτημα των αμπελοκαλλιεργητών του Τυρνάβου, τονίζοντας, ότι η συνεργασία μου, τόσο με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όσο και με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, για ζητήματα που αφορούν τους παραγωγούς του νομού μας, είναι άκρως εποικοδομητική.

Μέσα από διάλογο και συνέργεια, αλλά και την εμπιστοσύνη που επιδεικνύουν αγροτικοί σύλλογοι και φορείς στην κυβέρνησή μας, επιλύουμε προβλήματα που προκύπτουν.

Συνεχίζουμε αμείωτα την προσπάθεια στήριξης δυναμικών καλλιεργειών, όπως αυτή των αμπελιών, επιδιώκοντας και την αύξηση κονδυλίων για το Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης των αμπελώνων στο δήμο Τυρνάβου και τις νέες άδειες φύτευσης από το Εθνικό Απόθεμα. Προχωρούμε, συγχρόνως, στη μείωση της φορολογίας των αγροτών μέσα από τους Συνεταιρισμούς και τη μείωση του κόστους παραγωγής, από εθνικά και κοινοτικά κονδύλια».

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ιδιαίτερο το γεωφυσικό ανάγλυφο της Σάμου με τις μεγάλες κλίσεις του εδάφους, επιβλητικούς ορεινούς όγκους, χωριά-αετοφωλιές και κατοίκους εργατικούς που αγαπούν την καλλιέργεια του...

REPORTS

Το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης βρέθηκε στις 8 Απριλίου και για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Κύπρο, με 11 γηγενείς ποικιλίες, 7 ζώνες ΠΟΠ και 6...

REPORTS

Η Ελλάδα, μετά από πολλά έτη απουσίας, συμμετέχει ως τιμώμενη χώρα στην διεθνή έκθεση οίνων και ποτών στην Ιταλία, επιστρέφοντας δυναμικά στον παγκόσμιο χάρτη...

REPORTS

Τη Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024, στις 20:00, φιλοξενούμε τον Ακαδημαϊκό, Ομότιμο καθηγητή γλωσσολογίας του ΕΚΠΑ, Χριστόφορο Χαραλαμπάκη στη διάλεξη: «Η διαχρονικότητα της ελληνικής γλώσσας»

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η Σταυρούλα Κουράκου-Δραγώνα, η μεγάλη κυρία του ελληνικού κρασιού έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας πίσω της μια μεγάλη συγγραφική παρακαταθήκη γύρω από τα ζητήματα...

REPORTS

Από τις 10 έως και τις 26 Απριλίου 2024 θα διαρκέσει η διαδικασία αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.

REPORTS

Από το επιβλητικό αμπελοτόπι του Μέγα Σπηλαίου ξεκίνησε την Τρίτη 2 Απριλίου την περιοδεία του στην Πελοπόννησο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη συνοδεία...

REPORTS

Με κυρίαρχη τάση να αποτυπώνεται και να ενισχύεται τελευταία στην αγορά, αυτή των κρασιών με φρεσκάδα και ελάχιστο ή καθόλου χρόνο παλαίωσης, το φετινό...