Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Δύο χρυσά μετάλλια και μια ειδική διάκριση σε κρασιά του ΕΟΣ Σάμου

Δύο χρυσά βραβεία σε κρασιά του ΕΟΣ Σάμου και “καλύτερος επιδόρπιος” το Samos Νectar στο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης

Mε δύο ΧΡΥΣΑ βραβεία και μία εξαιρετική τιμητική διάκριση στις αποσκευές τους επέστρεψαν τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου από το Διαγωνισμό Θεσσαλονίκης.

“Καλύτερος επιδόρπιος οίνος” χαρακτηρίστηκε το Samos Nectar εσοδείας 2015, δρέποντας και ένα ακόμη χρυσό βραβείο, ενώ με ΧΡΥΣΟ τιμήθηκε και το Samos Anthemis, εσοδείας 2016!


797 συμμετοχές από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα δοκίμασαν οι καταξιωμένοι κριτές του “22ου Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης” που για μια ακόμη φορά διοργάνωσε άριστα η Ένωση Οινοποιών  Βορείου Ελλάδος, με την υποστήριξη 12 οργανώσεων του κλάδου και το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2022, γευσιγνώστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, masters of wine, οινολόγοι, οινοχόοι, δημοσιογράφοι και άλλοι επαγγελματίες οίνου, αξιολογούσαν τα υψηλής ποιότητας κρασιά που κάθε χρόνο συμμετέχουν στον έγκυρο και αυστηρών κριτηρίων διεθνή διαγωνισμό, υπό την εποπτεία του Master of Wine Κωνσταντίνου Λαζαράκη.

Για μία ακόμη χρονιά, τα εξαιρετικά παλαιωμένα κρασιά του Συνεταιρισμού της Σάμου βρέθηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας αποσπώντας δύο χρυσά μετάλλια και μια ειδική διάκριση, πράγμα που αποδεικνύει την ποιοτική τους σταθερότητα.

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Από το Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ Σάμου ανοίγει η αυλαία για τις φετινές «Γιορτές Κρασιού» του νησιού την Παρασκευή 22 Αυγούστου. Η εκδήλωση που...

REPORTS

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιδρομές των αγριόχοιρων στους αμπελώνες κρούει ο ΕΟΣ Σάμου, την ώρα που ο αμπελουργικός κόσμος του νησιού εισέρχεται...

REPORTS

Στο Μουσείου Οίνου της Σάμου, που παντρεύει την αυθεντική οινική παράδοση με τη σύγχρονη μουσειακή άποψη, οι συμμετέχοντες στις premium γευσιγνωσίες, ταξιδεύουν μέσα από...

REPORTS

Ο φετινός τρύγος του μοσχάτου στη Σάμο ξεκινά την Πέμπτη 31 Ιουλίου και θα διαρκέσει ως το Σεπτέμβρη και η παραγωγή, παρά τις κλιματικές...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Με πρωτεργάτη το ούζο, σε πολλές premium αλλά και καινοτόµες εκδοχές, που κινεί τις ελληνικές εξαγωγές από τον προηγούµενο αιώνα, αλλά και το τσίπουρο,...

REPORTS

Ως αμπελουργός, ο μυθικός βασιλιάς «Αγκαίος» της Σάμου θα εκτιμούσε αναμφίβολα αυτό το αρωματικό και ελαφρύ στο στόμα κόκκινο κρασί από τη νησιωτική ποικιλία...

REPORTS

Η έκθεση «European Wine Market Report 2024» παρουσίασε το 2024 ως µια χρονιά µε άνευ προηγουµένου δυσκολίες για τον ευρωπαϊκό αµπελοοινικό τοµέα, λόγω µιας...

REPORTS

Σταφύλια υψηλής ποιότητας σε όλο το εύρος των αμπελουργικών περιοχών της χώρας προοιωνίζει ο φετινός τρύγος, με τη συγκομιδή για τις πρώιμες ποικιλίες να...