Connect with us

Αναζήτηση

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Στόχος η αύξηση στις εξαγωγές κατά 5% στην Δυτική Πελοπόννησο

Να αναστρέψει το κλίμα στις -αμελητέες- εξαγωγές εξαιρετικής ποιότητας κρασιών που παράγονται στην Αχαΐα και την Ηλεία, προς την Ιαπωνία και την Κορέα, στοχεύει το σχετικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ο γενικός στόχος του προγράμματος είναι να ενημερωθούν οι ομάδες-στόχοι στις δύο χώρες για τα κρασιά με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ), τα οποία παράγονται από τα οινοποιεία της Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα: ΠΓΕ Αχαΐας, ΠΓΕ Ηλεία, ΠΓΕ Λετρίνων, ΠΓΕ Πλαγιές Αιγιαλείας, ΠΟΠ Μοσχάτο Πατρών, ΠΟΠ Μαυροδάφνη Πατρών, ΠΟΠ Μοσχάτο Ρίου και ΠΟΠ Πάτρα.

Η επικοινωνιακή στρατηγική του προγράμματος θα στραφεί στο να εξοικειωθούν οι ομάδες-στόχοι με τις ζώνες που προωθεί η Περιφέρεια και να ταυτιστούν με περιοχές προέλευσης οίνων ανώτερης ποιότητας. Επίσης, να ενημερωθούν οι επαγγελματίες του κλάδου και οι καταναλωτές των αγορών για το ποιοτικό δυναμικό του αμπελώνα στις ζώνες της Δυτικής Ελλάδας, και φυσικά να διεισδύσουν και να αυξήσουν τα μερίδιά τους στις αγορές αυτές με στόχο την ικανοποιητική αύξηση των εξαγωγών σε χρονικό ορίζοντα πενταετίας.

Πιο συγκεκριμένα ο πρώτος ειδικός στόχος είναι η ενίσχυση της ενημέρωσης σχετικά με την ποικιλία και τις αυστηρές ποιοτικές προδιαγραφές που τηρούν οι οίνοι ΠΟΠ/ΠΓΕ κατά 5% σε Ιαπωνία και 10% στην Κορέα, εκθέτοντας το πρόγραμμα σε κοινό άνω των 400 χιλιάδων μέχρι το τέλος του έργου που θα διαρκέσει δύο χρόνια. Ο δεύτερος ειδικός στόχος είναι να υπάρξει θετική επίπτωση 5% στις ετήσιες εξαγωγές της Ελλάδας προς τις αγορές των δύο χωρών στο ίδιο χρονικό διάστημα.

 

Πηγή: www.pelop.gr

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Τα Οινοποιεία Boutari υποστήριξαν για δεύτερη χρονιά τον θεσμό των “Χρυσών Σκούφων”, την κορυφαία διοργάνωση γαστρονομίας, κατά τη διάρκεια της οποίας οι προσκεκλημένοι είχαν...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, στις 20.00 στο The Met Hotel, με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα, θα γίνουν δοκιμές οίνων στα τύφλα.

REPORTS

Ιδιαίτερο το γεωφυσικό ανάγλυφο της Σάμου με τις μεγάλες κλίσεις του εδάφους, επιβλητικούς ορεινούς όγκους, χωριά-αετοφωλιές και κατοίκους εργατικούς που αγαπούν την καλλιέργεια του...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Από τις 10 έως και τις 26 Απριλίου 2024 θα διαρκέσει η διαδικασία αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.

REPORTS

To Οινοποιείο Ιδαία με χαρά παρουσιάζει τις νέες ετικέτες των «ΙΔΑΙΑ CLASSICS» ενός λευκού και ενός ερυθρού, που αποτελούν την κλασική σειρά κρασιών του...

REPORTS

Οι λάτρεις του κρασιού της Βουργουνδίας μπορεί να έχουν περισσότερες επιλογές, αφού οι δύο τελευταίες σοδειές βοήθησαν στην αναπλήρωση των αποθεμάτων στα κελάρια των...

REPORTS

Το πρώτο βήμα μιας συντονισμένης προσπάθειας ώστε να ενισχυθεί η παρουσία των ελληνικών κρασιών στην αλβανική αγορά η οποία, επί του παρόντος, είναι ισχνή,...