Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Βραβεύσεις στα Decanter για τα κρασιά από γηγενείς ποικιλίες της Ένωσης Ηρακλείου

Τρία μετάλλια απέσπασε συνολικά η Ένωση Ηρακλείου στο Decanter World Wine Awards από τρεις διαφορετικές ετικέτες, κρασιά από τοπικές γηγενείς ποικιλίες, το λιάτικο, το θραψαθήρι και το βιδιανό.

Η Ένωση Ηρακλείου σταθερά προσηλωμένη στο στόχο της και στο σκοπό της που δεν είναι άλλος από την ανάδειξη των κρητικών προϊόντων και την στήριξη των κρητικών παραγωγών, κατάφερε μόλις σε ένα χρόνο να κάνει το Οινοποιείο της Οργάνωσης να βρει τη θέση που του αξίζει.

Επιστέγασμα όλης αυτής της προσπάθειας, είναι η βράβευση των κρασιών της στον μεγαλύτερο διαγωνισμό κρασιού το DECANTER WORLD WINE AWARDS με τα αποτελέσματα να την βρίσκουν με τρία μετάλλια, δύο αργυρά και ένα χάλκινο.

Το σημαντικότερο όλων είναι ότι τα κρασιά που βραβεύτηκαν είναι από τοπικές γηγενείς ποικιλίες, το λιάτικο, το θραψαθήρι και το βιδιανό, και όχι από ξενόφερτες δείχνοντας την ξεκάθαρη θέση της Οργάνωσης να στηρίξει τον Κρητικό αμπελώνα.

Είναι πολύ σημαντικό επίσης το γεγονός ότι, η ΕΝΩΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ συγκαταλέγεται με βάση την βαθμολογία που απέσπασαν τα κρασιά της, στα τρία καλύτερα οινοποιεία της Κρήτης και δεσμεύεται ότι, θα συνεχίσει απρόσκοπτα να στηρίζει την Κρήτη και δεν θα υποκύψει σε ευκαιριακές τακτικές φέρνοντας κρασιά από το εξωτερικό όπως έγινε και συνεχίζει να γίνεται, μόνο και μόνο για το κέρδος, τακτικές που δυστυχώς βλάπτουν βάναυσα το εισόδημα του κρητικού αμπελουργού και βάζουν σε κίνδυνο τον κρητικό αμπελώνα.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Σταφύλια υψηλής ποιότητας σε όλο το εύρος των αμπελουργικών περιοχών της χώρας προοιωνίζει ο φετινός τρύγος, με τη συγκομιδή για τις πρώιμες ποικιλίες να...

REPORTS

Η παγκόσμια βιομηχανία αλκοολούχων ποτών αλλάζει ραγδαία, καθώς οι νέες προτιμήσεις των καταναλωτών και οι τεχνολογικές εξελίξεις καθορίζουν ένα εντελώς διαφορετικό τοπίο.

REPORTS

Οι κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας των Περιφερειών ενημερώνουν ότι οι δηλώσεις συγκομιδής θα υποβάλλονται από τους υπόχρεους αμπελουργούς οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, μόνο ηλεκτρονικά...

REPORTS

Μια πρόσφατη επιστημονική ανασκόπηση, υπό την καθοδήγηση της Δρ. Νίκης Μαραγκού και συνεργατών από το ΕΚΠΑ, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και το Aarhus University...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Με πρωτεργάτη το ούζο, σε πολλές premium αλλά και καινοτόµες εκδοχές, που κινεί τις ελληνικές εξαγωγές από τον προηγούµενο αιώνα, αλλά και το τσίπουρο,...

REPORTS

Ως αμπελουργός, ο μυθικός βασιλιάς «Αγκαίος» της Σάμου θα εκτιμούσε αναμφίβολα αυτό το αρωματικό και ελαφρύ στο στόμα κόκκινο κρασί από τη νησιωτική ποικιλία...

REPORTS

Η έκθεση «European Wine Market Report 2024» παρουσίασε το 2024 ως µια χρονιά µε άνευ προηγουµένου δυσκολίες για τον ευρωπαϊκό αµπελοοινικό τοµέα, λόγω µιας...

REPORTS

Σταφύλια υψηλής ποιότητας σε όλο το εύρος των αμπελουργικών περιοχών της χώρας προοιωνίζει ο φετινός τρύγος, με τη συγκομιδή για τις πρώιμες ποικιλίες να...