Ειδικά για την Κυδωνίτσα ο αµπελώνας βρίσκεται στη θέση Ντουραµάνι µε κλίση 2%, προσανατολισµό νότιο και απόδοση περί τα 800 κιλά ανά στρέµµα. Ο τρύγος γίνεται αρχές Σεπτεµβρίου, τα σταφύλια συλλέγονται χειρωνακτικά όταν έχουν φτάσει στο επιθυµητό επίπεδο φαινολικής και αλκοολικής ωρίµανσης. Ψύχονται στους 4ΟC και ακολουθεί κρυοεκχύλιση στους 8ΟC για 10 ώρες. Χρησιµοποιώντας µόνο τον πρόρωγο, λαµβάνει χώρα η αλκοολική ζύµωση µε γηγενείς σε ανοξείδωτες δεξαµενές ελεγχόµενης θερµοκρασίας στους 17ΟC για την ανάδειξη όλου του αρωµατικού χαρακτήρα της ποικιλίας. Το αποτέλεσµα είναι ένα σύγχρονο κι εκφραστικό κρασί που δείχνει το δυναµικό και το µέλλον της ποικιλίας όταν βρεθεί στα κατάλληλα χέρια.
Η 100% Κυδωνίτσα Νικολάου (13% vol.) «βροντοφωνάζει» κυδώνι και µεσογειακά βότανα. ∆ιαθέτει συνολική γευστική ισορροπία αλλά και το απαραίτητο νεύρο που της δίνει µια επιπλέον δυναµική στην έκφραση καθιστώντας την εξαιρετικά γοητευτική. Σερβίρεται σε θερµοκρασία 12Ο C συνοδεύοντας ελαφριά γευµατα, σαλάτες και θαλασσινά. Το Κτηµα Νικολάου ιδρύθηκε το 1984 ακολουθώντας την αµπελουργική παράδοση της οικογένειας απο το 1936. Την περασµένη χρονιά γιόρτασε 40 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στα εγχώρια οινικά δρώµενα για τον επικεφαλής Γιάννη Νικολάου, οινολόγο µε περγαµηνές και προσφορά στην αναβάθµιση της Νεµέας, ως αµπελουργικής ζώνης, την οποία συνεχίζει ο γιος του ∆ηµήτρης Νικολάου, που έχει πάρει εδώ και καιρό στα χέρια του το τιµόνι του Κτήµατος.
