Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Οινικά διαμάντια του μουσικού θρύλου Κουίνσι Τζόουνς δημοπρατεί ο οίκος Christie’s

Οι λάτρεις του κρασιού και της μουσικής έχουν μια σπάνια ευκαιρία να αποκτήσουν ένα… νόστιμο κομμάτι της ιστορίας.

Στην τελευταία δημοπρασία της σεζόν, ο οίκος Christie’s πουλά μπουκάλια από την προσωπική συλλογή κρασιών του θρύλου της μουσικής Κουίνσι Τζόουνς, του οποίου η διακεκριμένη καριέρα εκτείνεται παίζοντας τρομπέτα με τον Λάιονελ Χάμπτον και τον Έλβις Πρίσλεϋ, την παραγωγή του Θρίλερ του Μάικλ Τζάκσον, την οργάνωση του Φρανκ Σινάτρα και του Κόουντ Μπάσι και πολύ περισσότερο.

Η διαδικτυακή πώληση, η οποία ξεκίνησε στις 30 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 11 Δεκεμβρίου, περιλαμβάνει πάνω από 150 παρτίδες, συμπεριλαμβανομένων και των πέντε πρώτων φυτεύσεων Bordeaux, grand cru Burgundy και κορυφαίων ονομάτων σε Champagne, Napa και όχι μόνο, πολλά σε μεγάλα σχήματα και από εξαιρετικά vintage . «Αναμένουμε με ανυπομονησία να γιορτάσουμε όχι μόνο τα κρασιά αλλά και το διαρκές πάθος ενός αληθινού μαέστρου», δήλωσε η Μπόνι Μπρέναν, πρόεδρος του Christie’s Americas.

Σπάνιο προπολεμικό Bordeaux

Μεταξύ των πιο συναρπαστικών κρασιών που προσφέρονται είναι τέσσερα μπουκάλια Château Cos-d’Estournel 1928 και ένα μόνο μπουκάλι το καθένα από τα Château Latour 1933 (έτος γέννησης του Jones) και Château Mouton-Rothschild 1934. Οι υπόλοιπες προσφορές του Μπορντό εκτείνονται μέχρι το 20ο στις αρχές του 21ου αιώνα και περιλαμβάνει τα άλλα τρία πρώτα φυτά, καθώς και πολλές άλλες ταξινομημένες αναπτύξεις, συμπεριλαμβανομένων των Palmer, Talbot, Lynch Bages και άλλων. Η Δεξιά Όχθη εκπροσωπείται καλά από το Pétrus (συμπεριλαμβανομένων των φιαλών του 1947, του 1981 και του 1988) και το Château Cheval Blanc. Η Sauternes κάνει την εμφάνισή της με ένα 4-vintage κάθετο του Château d’Yquem.

Εκτός του Μπορντό, η σαμπάνια αντιπροσωπεύεται από τους ώριμους Krug Brut Blanc de Blancs Clos du Mesnil, Salon Brut Blanc de Blancs Le Mesnil και άλλους. Προσφορές σε Grand cru Burgundy καλύπτουν την Côte d’Or, συμπεριλαμβανομένων λευκών και κόκκινων από τον Louis Latour, το Domaine des Lambrays, την Camille Giroud και πολλούς άλλους, με δύναμη στο εξαιρετικό vintage του 2005. Πέρα από τη Γαλλία, το πάθος του Τζόουνς για το Πιεμόντε λάμπει σε ώριμα μπουκάλια Gaja Barbaresco, τα οποία αποκαλεί «τα αγαπημένα του αγαπημένα», και ο Νέος Κόσμος κάνει μια δυνατή εμφάνιση με πετράδια από το Ridge, το Penfolds και άλλα.

Ένα πάθος για το κρασί και τη μουσική

Ο Τζόουνς, ο οποίος είναι 92 ετών, είχε μια ελεύθερη και λαμπρή καριέρα που εκτείνεται στη μουσική, τον κινηματογράφο, τις εκδόσεις και όχι μόνο. Αφού ξεκίνησε ως τρομπετίστας, έγινε περιζήτητος μαέστρος, ενορχηστρωτής και παραγωγός, συνεργαζόμενος με μια ιλιγγιώδη λιτανεία από τους πιο σημαντικούς μουσικούς του 20ού αιώνα. Έχει προταθεί για ρεκόρ 80 βραβείων Grammy και κέρδισε 28.

Οκτώ μπουκάλια Château Mouton Rothschild του 2000 που απεικονίζουν ένα χρυσό κριάρι στο μπουκάλι.

Ο Τζόουνς έχει αποστείλει πολλές παρτίδες Μπορντό από κορυφαίες σοδειές, συμπεριλαμβανομένων αυτών των φιαλών Mouton Rothschild 2000. (Ευγενική προσφορά του Christie’s)

Ανακάλυψε το πάθος του για το κρασί κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του στο εξωτερικό ως νέος περιοδεύων μουσικός. Σε μια δήλωση, θυμήθηκε: «Όταν ξεκινούσα το πρώτο μου ταξίδι στην Ευρώπη ως νεαρός τρομπετίστας στο συγκρότημα του Lionel Hampton το 1953, ο σπουδαίος σαξοφωνίστας Ben Webster με τράβηξε στην άκρη και μου έδωσε μερικές από τις καλύτερες συμβουλές για 19 χρόνια. Μου είπε ότι η ψυχή μιας χώρας προσδιορίζεται από τη μουσική, το φαγητό και τη γλώσσα της και ότι «όπου κι αν πάτε, φάτε το φαγητό που τρώνε οι πραγματικοί άνθρωποι, ακούστε τη μουσική που ακούνε οι πραγματικοί άνθρωποι και μάθετε 30 ή 40 λέξεις σε κάθε γλώσσα».

Ανεκτίμητα οινικά διαμάντια

Ο Τζόουνς αγόρασε πολλά από τα κρασιά κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του στο εξωτερικό -σε ορισμένες περιπτώσεις απευθείας από το οινοποιείο- και τα αποθήκευσε σε ένα ειδικά κατασκευασμένο κελάρι με ελεγχόμενη θερμοκρασία. Όλα τα μπουκάλια που αγοράζονται από την πώληση θα επισημαίνονται με ένα προσαρμοσμένο αυτοκόλλητο πίσω.

Ενώ πολλές από τις παρτίδες από το κελάρι του Τζόουνς είναι αναμφισβήτητες υπερβολές, με εκτιμήσεις έως και 13.000 $, υπάρχει μια σειρά από προσφορές με εκτιμήσεις έως και 100 $. Για μια τόσο υψηλού προφίλ πώληση φιαλών με προέλευση διασημοτήτων, η προσβασιμότητα για τους καθημερινούς συλλέκτες είναι αξιοσημείωτη.

Ο Jones απέτισε φόρο τιμής στον Webster στη δήλωσή του που ανήγγειλε την πώληση: «Ασπάστηκα τη συμβουλή του Ben ολόψυχα, και με αυτόν τον τρόπο, μυήθηκα επίσης στη χαρά να βιώνω τα καλύτερα κρασιά που έχουν παραχθεί ποτέ… Κάθε μπουκάλι στη συλλογή μου ξυπνά μέσα μου αναμνήσεις μοναδικών και εξαιρετικές στιγμές που περάσαμε με μοναδικούς και εξαιρετικούς ανθρώπους και πάντα φέρει μαζί της την υπόσχεση όμορφων νέων εμπειριών που δημιουργούνται μόλις ανοίξουν.».

Πηγή: Wine Spectator

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Ένας Κινέζος απατεώνας καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών, αφού συνελήφθη με 786 μπουκάλια πλαστού κρασιού που έφεραν αναγνωρισμένες ετικέτες όπως το Petrus.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συνέδριο ιδιαίτερης σημασίας για τον αμπελοοινικό κλάδο της χώρας, διοργανώνουν από κοινού ο Κλαδικός Εθνικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ) και η Εθνική Διεπαγγελματική...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια μοναδική οινο - γευστική ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού σε όλη την Ελλάδα,...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, εφεξής, λίγο πριν από τον ετήσιο εορτασμό του θεσμού των «Ανοικτών Πορτών», στα οινοποιεία της χώρας, όσοι αγαπούν τη Γουμένισσα,...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

∆εν έχουν συµπληρωθεί 10 χρόνια από την ηµέρα που ο Γιάννης Τσαπάρας µαζί µε τη σύζυγό του Ελεάνα Παρλαβάντζα αποφάσισαν να αφιερωθούν ολοκληρωτικά στην...